|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
nicols
|
Zaslal: po únor 15, 2016 1:19 pm Předmět: |
|
|
| Phatee napsal: | Rozhodně si cením názorů zkušenejších a nemám s úmyslu se o tom přít. Ale přijde mi, že všichni máte na cvičení ideální podmínky a časový harmonogram. Nemáte práci, děti a jiné aktivity?
O tom že jídlo > suplementy tu nepadla zmínka. Položím to takhle, pokud mám v některý den trénink a jednoduše nemám možnost si třeba po odpoledním tréninku napucnout hovězí steak s rýží či podobně a první pevné jídlo si můžu dát např za 2 hodiny... tak co? To nevadí? :)
V netrénikové dny budiž. Tam to kdyžtak jde se víc soustředit na dostatečný a vhodný příjem z jídla. I když jde i o to, jaký má kdo přirozený apepit :) |
Ne, nevadí. Občas mě fascinují ty myšlenkové pochody lidí, že se stane něco hrozného, když se nenají do 30 minut po tréninku. Pokud nechodíš na lačno (a ani potom bych to nějak extra neřešil), tak co se asi tak stane? Tělo ti sežere biceps ve hledání živin nebo co?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CIZO

|
Zaslal: po únor 15, 2016 1:34 pm Předmět: |
|
|
No, kdybych měl s prvním jídlem po tréninku čekat dvě hodiny, tak už nejspíš nebudu mít sílu si ho připravit.  Na druhou stranu, na to akutní doplnění energie po tréninku klidně stačí i obyčejná krupičná kaše. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: po únor 15, 2016 2:08 pm Předmět: |
|
|
Ok ok :) ..jak jsem už psal, chci jen maximalizovat vynaložené úsilí a pokud by k tomu kvalitní PTN apod. dopomohly nějak citelněji, tak by mi to za ty peníze asi stálo.
Na suplementy jsem se v úvahách zaměřil proto, že při evidenci denního jídla mi dělá problém docílit řekněme cca 1,6g/kg bílkovin a cca 4,5-5g/kg sacharidů ...
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: po únor 15, 2016 4:32 pm Předmět: |
|
|
Kolik vážíš? Pokud nedokážeš dosáhnout ani na 1,6g bílkovin na kg tak je tvá běžná strava zoufalá (pokud Teda nemáš 150 kg) a měl by ses zaměřit hlavně na ní, pokud chceš dosáhnout nějakých výsledků.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po únor 15, 2016 8:20 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | No, kdybych měl s prvním jídlem po tréninku čekat dvě hodiny, tak už nejspíš nebudu mít sílu si ho připravit. Na druhou stranu, na to akutní doplnění energie po tréninku klidně stačí i obyčejná krupičná kaše. | Krupicová kaše ...díky za inspiraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: po únor 15, 2016 9:58 pm Předmět: |
|
|
| MIP napsal: | | Kolik vážíš? Pokud nedokážeš dosáhnout ani na 1,6g bílkovin na kg tak je tvá běžná strava zoufalá (pokud Teda nemáš 150 kg) a měl by ses zaměřit hlavně na ní, pokud chceš dosáhnout nějakých výsledků. |
90kg. No ono jde o to, že prostě jsou dny, kdy nemám ty možnosti si připravit vhodná jídla mimo snídaně, obědu a večeře - zpravidla když nejsem doma apod. A na těch třech hlavních jídlech všechno nenaženu. A já si teda nemyslím, že by to bylo tak nepochopitelné. Pak mi dělá problém nasbírat půl kila sacharidů za ten den. S bílkovinami až takový problém při srovnání nemám, to je fakt.
Ale s pointou souhlasím - a jídlo se snažím řešit, suplementy jsem bral prostě jako dopomoc, když to v daný den nezvládnu ideálně jídlem. Asi je to můj strašný omyl, že jsem takhle uvažoval, ok :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po únor 15, 2016 10:01 pm Předmět: |
|
|
3tvarohy=3x30 bilkovin
takze 2 svaciny a druha vecere
snidane obed a vecere daji ten zbytek
kde je problem???
a k cemu tolik sachru????
kdyby jsi to mel vsechno v sachrech, tak chapu, ze mas strach o hmotu, ale pokud je to i spek....vazne tolik sachru nepotrebujes _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: po únor 15, 2016 10:08 pm Předmět: |
|
|
Peter: ano s bílkovinami není takový problém, máš pravdu. Ohledně sachrů - možná můj další omyl - takže 4,5-5g/kg váhy je moc? proč se o tom tedy všude takhle píše? Vzhledem k tomu, že mám 190cm, tak v těch 90kg není moc špeku. Na tu výšku vypadám spíš hubeně :) Obecně mám problém s přibíráním.
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: út únor 16, 2016 2:17 am Předmět: |
|
|
| Phatee napsal: | | Peter: ano s bílkovinami není takový problém, máš pravdu. Ohledně sachrů - možná můj další omyl - takže 4,5-5g/kg váhy je moc? proč se o tom tedy všude takhle píše? Vzhledem k tomu, že mám 190cm, tak v těch 90kg není moc špeku. Na tu výšku vypadám spíš hubeně :) Obecně mám problém s přibíráním. |
Pokud celý den neprosedíš na zadku, memusí být uvedené množství sacharidů na obtíž. Samozřejme to hodně ovlivňuje příjem ostatních živin a tělesný somatotyp.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út únor 16, 2016 7:34 am Předmět: |
|
|
[quote="Phatee"]Peter: ano s bílkovinami není takový problém, máš pravdu. Ohledně sachrů - možná můj další omyl - takže 4,5-5g/kg váhy je moc? proč se o tom tedy všude takhle píše? Vzhledem k tomu, že mám 190cm, tak v těch 90kg není moc špeku. Na tu výšku vypadám spíš hubeně :) Obecně mám problém s přibír]
Pokud obcas nestihas s jidlem, pak jsou doplnky dobra vec, tlacit do sebe 3 tvarohy je silne ujete. Pokud chces investovat do doplnku, kup si protein, kreatin, nejaky multak a rybi olej, vse ostatni je vyhazovani penez. Sacharidy nazenes, jsou vsude, a za lepsi penize.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: út únor 16, 2016 8:10 am Předmět: |
|
|
Já na svých cca 100kg mám příjem okolo 160-180g bílkovin, sacharidy okolo 300g a tuky nepočítám (denně dávám kokosový olej, arašídové máslo, žloutky...) a přibíráním si nemůžu stěžovat. Sice to není nějakou závratnou rychlostí, ale je to víceméně bez tuku a v dostačující kvalitě. Všichni mi kdysi tvrdili, že musím jíst víc...dobře, jedl jsem a rostlo to rychleji, ale taky s kupou sádla...raději teda pomaleji a čistěji než pak něco shazovat. Nemyslím si teda, že je nutné ty sacharidy tak honit...
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: út únor 16, 2016 9:38 am Předmět: |
|
|
jim1282: vesměs ano, práce u počítače. Ale pak kromě cvičení mám ještě pohyb se psem, takže to snad není uplně hrozný :) ..jinak v létě vůbec, to je pohybu spousta.
to vlkisekk: no mě to taky trochu děsí :)
chadzi: hm no asi nemusím tedy dělat se sacharidy takovou hlavu - jedině dobře :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Phatee
|
Zaslal: út únor 16, 2016 9:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út únor 16, 2016 9:49 pm Předmět: |
|
|
je to úplně jedno, bude fungovat i bez sacharidů.
napiš mi svůj trénink prosím. máš ho taky tak dokonale vyladěný?
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: út únor 16, 2016 9:51 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | je to úplně jedno, bude fungovat i bez sacharidů.
napiš mi svůj trénink prosím. máš ho taky tak dokonale vyladěný? |
Nejdřív je potřeba vyladit s čím dávat suplementy, v jakej čas před a po tréninku a v jakých dávkách. Až potom trénink.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|