Ono je správné si věci vybírat. V tom se shodneme. Nicméně, kdykoliv čtu názory lidí, co se začali o jídlo starat, mám dojem, že šli do druhého extrému a stali se vegány či začali řešit každé prd.
Vajíčko na volné podestýlce není lepší než z klece. Maximálně tak je tam lehce zvýšená kontaminace salmonelou.
Co se kvality týče, záleží na obchodě. Když si vybereš správný super/hyper market, nemáš problémy s nekvalitou.
Proč myslíš, že zvířata trpí? To je pověra. Trpící a stresovaná zvířata mají sníženou produkci. Naopak se vše dělá, v rámci možností, aby byli v pohodě.
Co vím, to že hoří Indonésie není až tak problém potravin, jako spíše biopaliv. Ale to je můj tip. A pak je také otázka, nakolik v Indonésii hoří prales a nakolik plantáže. Před pár lety byl podobný požár a hořely hlavně plantáže. Což ti žádný meloun neřekne.
No... tak já jsem se nestala ani vegetariánem ani veganem, ale k zamyšlení mě úplně prvně přivedly naprosto nesmyslné transporty koní z Polska do Itálie, které měly za úkol převážet živé koně, protože Italové prostě rádi čerstvý koňský maso. To jak ty transporty jezdící i přes naše území vypadaly zaregistroval snad každý - polomrtví koně 4-5 dní bez vody a žrádla, hubení, narvaní v kamionech v nadpočtu, během transportu X-koní zdechlých a mezi těmi živými, dalších X-koní zlámané nohy a ležící mezi těmi ubožáky, co se ještě udrželi na nohou, po příjezdu do Itošky vytahování živých koní jeřábem za jednu nohu atd. atd. - nechápu co je na takovém zvířeti přínosné jako "čerstvé" maso??? To maso zvířete x-hodin ve stresu, bez vody, žrádla, převáženého mezi zdechlinami jiných koní a válející se po kolena ve výkalech celou cestu??? Tak to musí být mňamka - fakt že jo.
Tak jsem se začala rozhlížet kolem sebe a už to jelo. Že není vajíčko od farmáře z volného chovu od slepice, co žere normální zrní, žížaly a trávu (uvádím příklad) lepší než z klece??? No tak to je omyl. Peču tak průměrně 3x týdně a je to sakra rozdíl. To buď klidnej. (pozor neplést si vejce slepic v halách s vajíčky slepic z volného výběhu).
A pokud jde o ten výběr...nepotřebuju si vybírat kvalitní hyper/super market, který ty velkochovy podporuje. Kvalita je jen jedno kritérium. Způsob chovu zvířat je u mě druhé kritérium. A asi už mě nikdo nepřesvědčí, jak se chovají ke zvířatům ve velkochovech....už jsem viděla dost. Kdo chce, ať před tím zavře oči. Na jatkách je to pro ně taky procházka růžovým sadem že jo??
A pokud jde o Indonésii - předpokládám, že se shodneme, že hoří ne?? Příčin vzniku požáru může být X a je to debata alias Co bylo dřív?? Slepice nebo vejce???
Na výsledku to nic nemění - hoří tam, umírá tam spousta zvířat, některé druhy budem dětem ukazovat tak max. na Youtubu a likviduje se šíleným způsobem životní prostředí a to především na úkor produkce palmového oleje.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
Před pár lety byl podobný požár a hořely hlavně plantáže. Což ti žádný meloun neřekne.
Zvířata, že netrpí? To snad nemyslíš vážně. Trpí, a jednoduše proto, že lidi jsou bezohledný hovada.
Namátkou mě napadaj dokumenty Earthlings a Zátoka, na to se podívej, jak je se zvířaty ohleduplně zacházeno, a to jsou jen dva dokumenty z mnoha, a i ty všechny logicky zachycujou zlomek toho, co se děje. Nebo si udělej výlet do nejbližších "civilizovaných jatek", jestli je tohle tvoje představa ohleduplnosti, tak je s Tebou něco v nepořádku.
A ty plantáže se tam zjevily samy, nebo tam předtím stál původní prales, kterej vypálili aby namísto něj vysázeli plantáže?
Před pár lety byl podobný požár a hořely hlavně plantáže. Což ti žádný meloun neřekne.
Zvířata, že netrpí? To snad nemyslíš vážně. Trpí, a jednoduše proto, že lidi jsou bezohledný hovada.
Namátkou mě napadaj dokumenty Earthlings a Zátoka, na to se podívej, jak je se zvířaty ohleduplně zacházeno, a to jsou jen dva dokumenty z mnoha, a i ty všechny logicky zachycujou zlomek toho, co se děje. Nebo si udělej výlet do nejbližších "civilizovaných jatek", jestli je tohle tvoje představa ohleduplnosti, tak je s Tebou něco v nepořádku.
A ty plantáže se tam zjevily samy, nebo tam předtím stál původní prales, kterej vypálili aby namísto něj vysázeli plantáže?
Ach jo, to jsou dokumenty. Jedna mě odkáže na ekolisty, druhý na dokumenty točený ochránci přírody. Tyhle zdroje jsou důvěryhodné jak moje ponožky.
Samozřejmě se dějí různé sviňárny. Příkladů se najde hodně. Ale obecně se zemědělci chovají ke zvířatům slušně. Stejně jako v továrně nemáme důvod nechat stroje bez oleje a nebo je nechat zreznout. Jsou továrny, kde to udělají. Ale není jich mnoho.
Co si tak pamatuji, dělali se chuťové zkoušky mezi bio a nebio produkty. U masa to poznat bylo, u vajíček ne. Zdroj nenajdu.
Byl jsem na drůbežích jatkách. Nic závadného jsem tam neviděl. A jestli si někdo myslí, že na zabíjení je něco ohleduplného, pak nevím, s kým je něco v nepořádku.
Mimochodem, abych nebyl tak úplně mimo téma. Proč jsou tyčinky v DM výrazně levnější než jinde? Je to složení a nebo značka?
Ach jo, to jsou dokumenty. Jedna mě odkáže na ekolisty, druhý na dokumenty točený ochránci přírody. Tyhle zdroje jsou důvěryhodné jak moje ponožky.
Samozřejmě se dějí různé sviňárny. Příkladů se najde hodně. Ale obecně se zemědělci chovají ke zvířatům slušně. Stejně jako v továrně nemáme důvod nechat stroje bez oleje a nebo je nechat zreznout. Jsou továrny, kde to udělají. Ale není jich mnoho.
Co si tak pamatuji, dělali se chuťové zkoušky mezi bio a nebio produkty. U masa to poznat bylo, u vajíček ne. Zdroj nenajdu.
Byl jsem na drůbežích jatkách. Nic závadného jsem tam neviděl. A jestli si někdo myslí, že na zabíjení je něco ohleduplného, pak nevím, s kým je něco v nepořádku.
Mimochodem, abych nebyl tak úplně mimo téma. Proč jsou tyčinky v DM výrazně levnější než jinde? Je to složení a nebo značka?
Žádný zdroj dost relevantní - jasná páka.
Kdo nechce vidět, neuvidí a stejně poletí nakupovat podle ceny a akčních letáků.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
Kdo nechce vidět, neuvidí a stejně poletí nakupovat podle ceny a akčních letáků.
Eh, víš, já udělal tu chybu a šel jsem na střední zemědělskou, protože jsem po základní vůbec nevěděl, co chci v životě dělat. Nevěděl jsem to ani po střední, ani po vejšce. Nicméně, díky této chybě mám o zemědělství informace kapku lepší než kravička z videa.
Samozřejmě, už si pamatuji úplné prd, ale třeba proti mastitidě se v Čechách dělá kontrolní odstřik. Jednoduchá vizuální kontrola.
Na všech farmách co jsem byl, se ke zvířatům chovali jako k výrobním prostředkům. A do výrobních prostředků nemlátíš kladivem. Hovada se najdou vždy, všude. A tak vzniknou záběry jak na tom videu.
Jestli si pamatuješ na Slunce, seno a, no, nevím jaký to byl díl, tak tam si dělali srandu z toho, že zkoušeli pouštět kravám muziku. Oni se skutečně takové pokusy dělaly. Co si pamatuji, rock krávy neměly rády vůbec, klasika se jim líbila. Až tak se lidé snaží vytvořit kravám pohodu, aby dojily více. Lidé jako ty si to neuvědomují, ale čím více je ta kráva v pohodě, tím toho více sežere a více dojí. Stresuj jí a poznáš to na produktivitě. A jen hlupáci si dobrovolně sráží výdělek.
Edit: Doporučuji
Naposledy upravil Mablung dne po únor 15, 2016 4:42 pm, celkově upraveno 1 krát
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru