Endomorf

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Endomorf  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Endomorf
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pavouk

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2016 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
... Co kdybych začal provozovat i kardio, o víkendu si šel hodinu zaběhat ven, na druhou stranu pořád slyším jak je důležité odpočívat a při takovém objemu treninku se bojím přetrenovaní a zranění .

odpočívat můžeš i aktivně, např. lehkým tréninkem
odpočinkem není myšlen pouze gaučing

vzhledem k tomu, co jsi napsal, tak se přetrénování bát nemusíš a zraníš se spíše kvůli špatné technice cviků, které bys měl věnovat pozornost obecně, tím spíše u HITu
Mablung

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2016 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
No musím s tebou docela souhlasit, ono když nejsem v práci nebo nemám trenink, tak dřepím doma u počítače, alkohol mi nic neříká, nemám kamarády se kterýma bych šel pít na diskotéku nebo do hospody, lítal po venku apod.

Takže když to shrnu, tak jsem 15 dní v měsíci 12 hodin v práci. 3x týdně hodinu v posilovně a 2x týdně na 15 min jdu dát HIIT.
Zbytek času sedím na zadku u počítače, televize. Vím, že bych si měl najít nějaký koníček, není v tom lenost, ale spíš bych na to potřeboval partátaka do začatku, protože mám problém se sám začlenit do novýho kolektivu lidí.
Trenink změním, už to mám v plánu a pojedu klasickej split ABC

Co kdybych začal provozovat i kardio, o víkendu si šel hodinu zaběhat ven, na druhou stranu pořád slyším jak je důležité odpočívat a při takovém objemu treninku se bojím přetrenovaní a zranění.

Takže, doporučuji kick box, karate, ... . Získáš sebevědomí a dostaneš se mezi lidi. Uvědom si, že u televize či u počítače se do kolektivu nezačleníš a čekat, až se objeví princezna na bílém mercedesu, je kapku naivní. Také bych ti doporučoval začít studovat nový jazyk. Jednak se ti bude hodit pracovně či při cestování, jednak to oživí mozek, ale zejména tě to dostane mezi lidi. Přirozeně. Pokud se ty nedostaneš mezi lidi, nikdo to za tebe neudělá. Potřebuješ být v kolektivu a vymýšlíš si za sport běh, kde zase budeš sám.

Já si myslím, že tvůj problém spočívá v tom, že odpočíváš až moc . Přetrénování bych se bál, až když člověk sportuje 10+ hodin týdně (je to individuální, ale u většiny lidí je strach z přetrénování či katabolismu neoprávněný). Intenzivně sportuje. Proti zranění je potřeba si vzít ze začátku trenéra, sportovat správnou technikou, před sportem se rozehřát a po sportu strečink.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Onlywatch

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2016 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem z Brna, takže jsem se díval a je tu kolem plno bojových sportů, zkusím si nějaký vybrat, díky za doporučení. :)
Toho pohybu moc nemám, to je pravda a bývám dost unavený, takže kolikrat přiřozeně vytuhnu doma.

Slyšel jsem, že jsou lidé co dělají stěhováky nábytku, 12 hodin makají a pak jdou ještě do posilky zandat silovej trenink, takové lidi opravdu obdivuju a cítím se z toho jako totální slaboch.

Kde jsou ty hranice, kdy ta unáva je oprávněná a kdy ne, říká se poslouchej svoje tělo, já jsem věčně unavenej a kdybych ho poslouchal tak nedělám nic jinýho než ležím doma. :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne únor 21, 2016 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono to, že jsi často unavenej, může mít i nějaký zdravotní důvody. Ne vždycky to je o lenosti  (ale i naopak).
Onlywatch

PříspěvekZaslal: so únor 27, 2016 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem poslechl tabulky a jedu na 1850 kcal, váha jde pomalu dolů a podle metru svalová hmota zatím drží. Ono jsem fakt těm aktivitám moc nedával a přiznávám, že jsem linej a hodně vysedávám u počítače, proto i 1850 kcal uplně pro malého lenocha stačí, to jen pro lidi co by tohle zpětně četli.

Ono sedavá práce a pak sezení doma moc tomu metabolismu nepomáhá a pak je lehké přibrat i při 2200 kcal, posilka neposilka. :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: