kompresní trika

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - kompresní trika  Úvodní stránka -> Ostatní -> kompresní trika
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 4:39 pm    Předmět: kompresní trika Odpovědět s citátem

Ahoj,

chci se zeptat vaše zkušenosti s kompresníma trikama. Mám aktuálně dost velký problém s pocením, kdy ze mě teče defakto pořád už někdy od listopadu a doktorka si neví rady co a proč a jakto??
Je to dost nepříjemný co se týče chození někam ven nebo do školy, kdy zaprvý sem pořád mokrej a za druhý sem samozřejmě více či méně cejtit

Potřeboval bych tedy nějaký dobře fungující triko, které odvádí pot a pohlcuje pachy. Nosil bych ho buďto samotné a nebo pak přesto normální tričko nebo košili.

všem díky za rady či nápady
Judson

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nefunguje to nahodou tak, ze to ma odvadet pot z tela aby ses citil dobre a ne spocene ? Tim padem kam se pot straci ? Neni nahodou na povrchy tricka, sice izolovanej od pokozky ale ta vrstva na kompresnim tricku promokne prave tim potem odvedenym z tela ?
Docela by me zajimalo jak to funguje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jeden z nas tri nema ujasnene pojmy jako je kompresni tricko a funkcni tricko
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mělo by to fungovat na základě kapilárního efektu, že se odvede perspirace skrze vlákna na vnějšího povrch, odkud se vlhkost odpaří. Tudíž musíš mít nenasákavé materiály, vezmeš-li si třeba bavlněné triko, tak bavlna je nasáklivá a proto pot neodvede tak dobře
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
jeden z nas tri nema ujasnene pojmy jako je kompresni tricko a funkcni tricko

např tady...docela se kompresní a funkční protíná řekl bych

--
edit, viz pravidla fóra
Bombay

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) funkční triko
Odvádí pot z povrchu těla směrem ven. Pot se lépe odpařuje, není v kontaktu s tělem, nestudí, nedělá mokré oblečení

2) kompresní triko
Stáhne tělo. Což se uvádí, že je dobré k následujícím věcem. Jednak chrání svalová vlákna během pohybu proti potrhání, udržuje to sval optimálně zahřátý. Jinde se uvádí, že je to super po výkonu (horská tůra), kdy to umožní lepší regeneraci.

Ty potřebuješ primárně funkční triko.
Funkční a zároveň kompresní triko se imho nevylučuje. Jen jsem o tom zas tak často nečetl. A jelikož funčního prádla je mnoho druhů a kompresního jistě mnohem méně, bacha na to, at nekupuješ kočkopsa.
Magumi

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
1) funkční triko
Odvádí pot z povrchu těla směrem ven. Pot se lépe odpařuje, není v kontaktu s tělem, nestudí, nedělá mokré oblečení

2) kompresní triko
Stáhne tělo. Což se uvádí, že je dobré k následujícím věcem. Jednak chrání svalová vlákna během pohybu proti potrhání, udržuje to sval optimálně zahřátý. Jinde se uvádí, že je to super po výkonu (horská tůra), kdy to umožní lepší regeneraci.

Funkční a zároveň kompresní triko se imho nevylučuje. Jen jsem o tom zas tak často nečetl. A jelikož funčního prádla je mnoho druhů a kompresního jistě mnohem méně, bacha na to, at nekupuješ kočkopsa.

Mám kvalitní kompresní prádlo, a můžu zodpovědně říct, že nic z toho nedělá. :) Funguje jako funkční, ale tím, jak je mírně stahuje, pomáhá trochu lepší propriocepci (vnímání polohy těla). Ostatní benefity jsou podle mně jen marketing.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přiznejme si, že nosíme kompresní trička kvůli tomu, že v nich dobře vypadáme.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečně to někdo napsal.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
1) funkční triko

2) kompresní triko

já vím co jsou funkční a co kompresní trika, takže pojmy s dojmy si nepletu :), např boris orava nosí určitou značku - všichni asi víme jakou ne? Přímo na stránkách uvádějí, že je triko jak kompresní, tak i odvádí pot a blablabla...

takže mě prostě a jednoduše zajímá, jak dobře to pot odvádí, jestli se vyplatí koupit nějaký dražší triko nebo ne. Viz ten kočkopes, rád bych nějaké reference kdo co má a jak je spokojen v ohledech, na které sem se ptal

jak moc mi bude slušet nebo ne mi je celkem fuk :)
Bombay

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, značek je plno.

Já mám na box Sensor coolmax. Na indoor sport bezva, drží mě v teple a odvádí pot.
Do fitka od nich mám nějaké tropiko a na tom klasika bavlněné triko. Tropiko opět odvádí pot a bavlna díky tomu není nacucaná vlhkem. Pohyby nejsou tak intenzivní jako na boxu, takže stačí.
Na turistiku a běžky mám Sensor Double face. Teplejší úplet, kombinuju s tropikem pod a fleeskou nad.

Zkoušel jsem dřívě Progress a nyní občas i Craft. Více méně je to vše stejné, třeba Craft mě opravdu nepřesvědčil, proč by měl mnohdy stát dvakrát i třikrát tolik.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale proc se primarne ptas na kompresni a ne na termo
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi nebudeš mít koláče v podpaží, ale pokud si myslíš, že funčkní triko nebude potem smrdět, tak se šeredně, ale šeredně pleteš
Já mám různý funkční trika s přidaným stříbrem, z merino vlny a všechny smrdí víc jak normální triko. Ovšem na cvičení, běh, do hor atd. je to suprový.

Pokud se potíš hlavně v podpaždí, tak asi jediný řešení co bude 100% fungovat je driclor + ještě pod košilema tílko, nebo bílý tričko.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Asi nebudeš mít koláče v podpaží, ale pokud si myslíš, že funčkní triko nebude potem smrdět, tak se šeredně, ale šeredně pleteš
Já mám různý funkční trika s přidaným stříbrem, z merino vlny a všechny smrdí víc jak normální triko. Ovšem na cvičení, běh, do hor atd. je to suprový.

Pokud se potíš hlavně v podpaždí, tak asi jediný řešení co bude 100% fungovat je driclor + ještě pod košilema tílko, nebo bílý tričko.

no nějak sem si myslel, že by to třeba nesmrdělo :D píšou to - vlastní zkušenost nemám.
Mám jen obyč termoprádlo na lyže, a to teda propotím i normálně jen skrze fyzicku aktivitu, takže vzít si ho ve stavu v jakým sem teď, tak by mi pomohlo nula nula prd

nosím bílé/černé triko plus košile - propotím na prach jak triko tak košili :/ - podpaží, záda, hrudník zas tolik ne...

driclor sem neznal, pročtu, vyzkouším, dík
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2016 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:

no nějak sem si myslel, že by to třeba nesmrdělo :D píšou to - vlastní zkušenost nemám.
Mám jen obyč termoprádlo na lyže, a to teda propotím i normálně jen skrze fyzicku aktivitu, takže vzít si ho ve stavu v jakým sem teď, tak by mi pomohlo nula nula prd

nosím bílé/černé triko plus košile - propotím na prach jak triko tak košili :/ - podpaží, záda, hrudník zas tolik ne...

driclor sem neznal, pročtu, vyzkouším, dík

Bohužel problém s driclorem je, že když si ho namažeš do podpaždí, tak se to bude muset vypotit někudy jinudy... U mě byly problémy vždycky ty koláče no, od toho mi to naštěstí pomohlo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - kompresní trika Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: