Maslo x Margarín

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Maslo x Margarín  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Maslo x Margarín
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
19losos94

PříspěvekZaslal: so duben 02, 2016 12:33 pm    Předmět: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

Čus.
Chcem sa spýtať. Aký je vás názor na používanie margarínu namiesto masla z hľadiska zdravého životného štýlu?
Najlepšie nejaký objektívny názor s logickým odôvodnením. :) Dosť sa v tom strácam. V minulosti to všetci zatracovali, teraz je to tak 50 na 50. Plus som si prechádzal web Vim co jim a tam ich zase uprednostňujú pred maslom. Nejde mi každodennú konzumáciu. Len si občas namazat na clz. chléb s džemem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: so duben 02, 2016 1:11 pm    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

19losos94 napsal:
Len si občas namazat na clz. chléb s džemem.

Nestane se vubec nic. Ale podlozeny studiema to nemam, sorry
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so duben 02, 2016 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak 50:50
Máslo je nepoměrně lepší než nějaký margarín, jehož vznik byl vyvolán 2. sv. v. a nedostatkem másla a tak vznikla tato podivná náhražka. I když technologie výroby od té doby již pokročila, tak bych margarín nepozřel. Proč jíst něco s příchutí másla, když si můžu dát máslo. Moje drahá to kdysi měla v ledničce, ale úspěšně jsem to vytlačil a už se to neodvažuje kupovat:o) Nevím, proč bych měl jíst náhrařžku s hnusnou chutí, ale zato fortifikovanou vitamíny (k čemu to je?)...už jen čekám na margarín s vlákninou.
Grimley

PříspěvekZaslal: so duben 02, 2016 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si ted koupil Floru light :D light protoze jsem zvyklej na colu light (light veci mam rad:D) a floru proto, protoze maslo mam sice v lednici taky, ale vzdycky ho zapomenu vyndat a kdyz uz mam rozpulenou zemli, tak je pozde a je lepsi natrit to florou, nez krajet tenky platky masla
Ikee

PříspěvekZaslal: so duben 02, 2016 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja domu kupuju farmarske vazene maslo ze Sklizena. Driv jsem take radeji mela margariny nez ty tvrde kostky cehosi, ale skutecne maslo je vazne nekde jinde. Asi je preci jen rozdil snist neco prirozeneho nez smichaneho v laborce. Ale pokud ho dlabes sem tam, tak bych to vubec neresila a de si, co ti vic chutna. Kor kdyz to jde jen pod nejaky dzem.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 03, 2016 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Ja si ted koupil Floru light :D light protoze jsem zvyklej na colu light (light veci mam rad:D) a floru proto, protoze maslo mam sice v lednici taky, ale vzdycky ho zapomenu vyndat a kdyz uz mam rozpulenou zemli, tak je pozde a je lepsi natrit to florou, nez krajet tenky platky masla
Nakrájet na žemli a 30 s mikrovlnit:o)
Bombay

PříspěvekZaslal: ne duben 03, 2016 1:43 pm    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

19losos94 napsal:
Čus.
Chcem sa spýtať. Aký je vás názor na používanie margarínu namiesto masla z hľadiska zdravého životného štýlu?
Najlepšie nejaký objektívny názor s logickým odôvodnením. :) Dosť sa v tom strácam. V minulosti to všetci zatracovali, teraz je to tak 50 na 50. Plus som si prechádzal web Vim co jim a tam ich zase uprednostňujú pred maslom. Nejde mi každodennú konzumáciu. Len si občas namazat na clz. chléb s džemem.

A co ten džemík? Jeho složení jsi si už kontroloval, jestli to není nějaký humus nahnaný cukrama s aromatem ovoce?
19losos94

PříspěvekZaslal: ne duben 03, 2016 1:46 pm    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
19losos94 napsal:
Čus.

A co ten džemík? Jeho složení jsi si už kontroloval, jestli to není nějaký humus nahnaný cukrama s aromatem ovoce?

Džem som nekupoval už veľmi dávno. Používam len domáci bez pridaného cukru, alebo s minimálnym množstvom.
Spazik

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:

Mě teda zase máslo chutná víc z lednice, rozehřáté není tak dobré Že to nejde mazat mi nevadí, prostě krájím tenké plátky.
Spazik

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 10:02 am    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

19losos94 napsal:

Džem som nekupoval už veľmi dávno. Používam len domáci bez pridaného cukru, alebo s minimálnym množstvom.

Jak se dělá džem bez cukru? Vždyť už naše babičky dávaly na kilo ovoce kilo cukru nebo tak nějak.
speedy

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Urcite tam nieco musi prihodit, absolutne bez cukru.. to by bolo nejak pokrokove a rad by som sa nato pozrel :P

Grimley napsal:

Pretoze aspartam je lepsi nez obyc./hroznovy cukor. Flora detto. A to nehovoriac o chuti nahrazka vs normal.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

speedy napsal:
Urcite tam nieco musi prihodit, absolutne bez cukru.. to by bolo nejak pokrokove a rad by som sa nato pozrel :P

Grimley napsal:

Pretoze aspartam je lepsi nez obyc./hroznovy cukor. Flora detto. A to nehovoriac o chuti nahrazka vs normal.

Hosi ja bych jedl jen travu z Alp, to bude nejlepsi. Pac kombinace margarinu, aspartamu, dzemu, lepku, mleka, vajec, kureciho a dalsich potravin, to vas musi zakonite zabit:)))), malem bych zapomnel na cukr, pac ten muze za vsechno:)))
Makuška

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 10:55 am    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
19losos94 napsal:

Jak se dělá džem bez cukru? Vždyť už naše babičky dávaly na kilo ovoce kilo cukru nebo tak nějak.

V podstatě záleží na typu želírovacího prostředku, který tam dáš. Když použiješ např. Gelfix 3:1 od Dr. Oetkera, dáváš na 1kg ovoce a jeden sáček Gelfixu 3:1 jen 350g cukru a použít můžeš i třtinový, hnědý nebo umělá sladidla.

Jinak k tématu - za mě máslo. Na co náhražky v margarínu, když můžu mít máslo....navíc kdysi obsahovaly margaríny obrovské množství transmastných kyselin... teď už by to tak snad být nemělo, ale kdo ví.
Endo

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 12:53 pm    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
V podstatě záleží na typu želírovacího prostředku, který tam dáš. Když použiješ např. Gelfix 3:1 od Dr. Oetkera, dáváš na 1kg ovoce a jeden sáček Gelfixu 3:1 jen 350g cukru a použít můžeš i třtinový, hnědý nebo umělá sladidla.

Osobne som skúšal robiť s Gelfixom 4:1, alebo aj s prídavkom xylitolu či eritritolu. Keď je ovocie dostatočne sladké tak je to fajn. Akurát konzistencia je skôr taká redšia želatínová
Potom som si to prepočítal a vyšlo mi to tak 100-120kcal/100g
Makuška

PříspěvekZaslal: po duben 04, 2016 1:09 pm    Předmět: Re: Maslo x Margarín Odpovědět s citátem

Endo napsal:
Makuška napsal:

Osobne som skúšal robiť s Gelfixom 4:1, alebo aj s prídavkom xylitolu či eritritolu. Keď je ovocie dostatočne sladké tak je to fajn. Akurát konzistencia je skôr taká redšia želatínová
Potom som si to prepočítal a vyšlo mi to tak 100-120kcal/100g

A to jsi tam nedával pak už žádný cukr ne??? Tohle jsem nikdy nezkoušela, ale ta konzistence by měla jít prý snad ovlivnit větším vyvařením a odebíráním šťávy pryč...ale nemám ozkoušeno. Ale slyšela jsem, že míra cukru jde ovlivnit mírou želírovacích přísad. Akorát už dlouho jsem džemy nevyráběla - teď mi vyrábějí babičky.

Rychle na stránku:

Přejdi na: