|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Onlywatch
|
Zaslal: ne duben 03, 2016 8:18 pm Předmět: |
|
|
Můj jídelníček
snídaně - vajíčka a krajích chleba nebo protein s lecitinem (chleba hod pryč ( lepek + rychly cukr)
dopoledne - konzerva tuňáka a zelenina
oběd - 100g mysli a jogurt (zase lepek + laktoza a cukry nejsou idealní při redukci)
odpo - ryba/maso a zelenina
večeře - eidam/cottage a zelenina
druhá večeře - ryba/maso a 100g těstovin
( ty voe odpoledne a na večeři nežereš cukry a večer tam nasypeš cukry z těstovin a lepek)
Všechno špatně, přečti si něco o sacharidech a tucích.. to že něco má dobrý glykemický index, neomlouvá konzumaci v době kdy tělo pro redukci tuků nepotřebuje žadný sacharidy.
Pokud nechodíš 4x týdně na tvrdý treninky a do toho máš fyzicky náročnou práci, jsi vyžranej.. tak tvůj nárok na sacharidy se rovná 200-300g vařených brambor ( 30-45g sacharidu na den+ hromada tuků na snížení GI)
Sám jsem se přesvědčil na sobě že není 2000 kcal jako 2000 kcal... tím, že držíš každý den 200g sacharidu a už máš nejspíš inzulínovou rezistenci, tak to hubnutí pujde minimalní rychlostí... nevidím důvod konzumovat takovej ranec cukrů u špekatých jedinců.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: ne duben 03, 2016 8:32 pm Předmět: |
|
|
co je to ten lepek? a čemu to vadí?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne duben 03, 2016 8:47 pm Předmět: |
|
|
Onlywatch:
Inzulinorezistentní být vůbec nemusí. Navíc extrém typu karbofóbie tu snad nebudeme přenášet na někoho dalšího, kdo v jídle očividně nemá zcela jasno. Někdo redukuje naopak velmi dobře na běžné sacharidové stravě a LCHF diety mu nesedí. Stačí se podívat na několik výzkumů a člověku dojde proč - nelze paušalizovat.
A jak píše hulkie, proč se řeší lepek, laktóza cukr? Nevšiml jsem si, že by v úvodním příspěvku psal něco o laktozové intoleranci, celiakii či cukrovce.
Frybis: Pokud sis už prošel několikrát špatnými dietami a cítíš, že něco je špatně, Tvá první cesta by měla být za odborníkem, nikoliv na diskuzní fórum.
OT: Zajímavé je, že jakmile se řeší bolest svalů, úponů, kloubů, skoliózy atd., tak se tu velmi svižně doporučí fyzioterapeut. Jakmile přijde ale na jídlo, tak tu jsou všichni fundovaní a z fleku a od oka poskládají jídelníček a ví, jak to má být. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Onlywatch
|
Zaslal: po duben 04, 2016 8:08 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | co je to ten lepek? a čemu to vadí? |
Když budeme ignorovat že krmí Candidu, kterou ma docela přemnoženou každý druhý po dávkach antibotik. Zhoršuje využitelnost mineralů a vitamínů, nehledě na to že dost lidí ma intoleranci nebo alergii.. tak defakto nevadí ničemu.
Ano, zase trošku přeháním, ono přemnožená candida není něco, kvůli čemu bych spěchal za doktorem, tělo má určitou hladinu těchto kvasinek.. problém je když se přemnoží a ony milují cukr a lepek.
otázkou je, v čem je lepek prospěšný.. většinou je stejně obsažený v pohodlných potravinach ( sušenky, pečivo, těstoviny) Tedy potraviny velice lehko přístupne v poměru cena/ čas / chuť..
eSko: Dobře to s tou laktozou a lepkem jsem přeháněl, ale inzulínovou rezistenci i v slabší podobě bych neignoroval, většina aktivních konzumentů vysokých dávek sacharidů mají opravdu rezistenci, což ničemu nevadí, protože tělo vyplaví jen mnohem více inzulínu, který pak stimuluje rezistivní bunky. Problém je, že vysoká hladina inzulínu v krvi sebou přínaší značné omezené, tlumení glukogonu, leptinu atd.
Nic zase zdravého, ale chápu že mladí lidi takovéto věci zatím řešit nemusí, to přijde s věkem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po duben 04, 2016 8:24 pm Předmět: |
|
|
Onlywatch :
Mám zkusit teda založit jídelníček na
mase, vajíčkách, zelenině, tucích?
Abys to nepochopil špatně, já se tomu vůbec nebráním, jenže jsem svoje tělo dostal do stresu, že malý příjem kalorií u mě nevede k hubnutí, ale k přibírání, protože si tělo snaží prostě vše schovat na "horší časy". Je tedy jednodušší dát denně dvě přílohy se sacharidy (brambory/těstoviny), kterýma trošku naženu energii, a budu si tak udržovat určitou hodnotu kalorií + makat jak blázen, nebo se teda mám na sacharidy opravdu vysrat, a jet st-pá-ne fullbody s kardiem, do toho jednou týdně trojboj, a jednou týdně florbal?
Víš co, já se tomu OPRAVDU nebráním, jen mám strach že ta zátěž je natolik veliká, že jet bez sacharidů bude znamenat mít VELKEJ kalorickej deficit, a nebudu hubnout.
Lepek a podobně bych řešil jindy, celiakií ani žádným zažívacím problémem netrpím, bobky mám tuhý, takže je to zbytečný řešit (teď).
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po duben 04, 2016 8:34 pm Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: |
|
ANO _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po duben 04, 2016 10:43 pm Předmět: |
|
|
Takže to půjde nějak takhle? -
Snídaně - 5 vajec na způsob volských vok/míchaných vajec, případně protein s lecitinem (ten ale jen cca 2x týdně když jedu brzo ráno do školy a nestíhám)
Dopo - konzerva tuňáka, zelenina, ořechy
Oběd - kolem 200g masa a zeleninová směs
Po o - Ořechy
Večeře - Cottage/Eidam, a zelenina
Před spaním - protein a lecitin
Jde mi o to, jestli ta skladba je ok.
Píšu to OBECNĚ, ale zkoušel jsem to počítat s gramáží a úpravama, a není problém z toho složit 2000 kcal denně (od čehož chci začít), při zhruba
180-200g bílkovin
100-120g tuků
do 50g sacharidů
tohle jsem psal pro netréninkovej den, v tréninkovej den zvyšuju bílkovinu, a snižoval jsem rapidně sacharidy, takže teď omezím tuky?
Jinak děkuju, taková podoba se mi celkem už zamlouvá
|
|
| nahoru |
|
 |
Onlywatch
|
Zaslal: po duben 04, 2016 11:15 pm Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | Onlywatch :
Abys to nepochopil špatně, já se tomu vůbec nebráním, jenže jsem svoje tělo dostal do stresu, že malý příjem kalorií u mě nevede k hubnutí, ale k přibírání, protože si tělo snaží prostě vše schovat na "horší časy". Je tedy jednodušší dát denně dvě přílohy se sacharidy (brambory/těstoviny), kterýma trošku naženu energii, a budu si tak udržovat určitou hodnotu kalorií + makat jak blázen, nebo se teda mám na sacharidy opravdu vysrat, a jet st-pá-ne fullbody s kardiem, do toho jednou týdně trojboj, a jednou týdně florbal?
Víš co, já se tomu OPRAVDU nebráním, jen mám strach že ta zátěž je natolik veliká, že jet bez sacharidů bude znamenat mít VELKEJ kalorickej deficit, a nebudu hubnout.
Lepek a podobně bych řešil jindy, celiakií ani žádným zažívacím problémem netrpím, bobky mám tuhý, takže je to zbytečný řešit (teď). |
Podle mě by nejlepší bylo kdyby jsi to rozdělil a ubral ty aktivity, forma není ani tolik o tom pohybu jako o jidelníčku. Já jsem trenoval 5x týdně, ale dokud jsem neovladl stravu, tak jsem se nezměnil. Bohužel je to svatá pravda.
Rozděl si dny kdy pojedeš bez sacharidů / netreninkové dny .. Tedy zelenina, maso,proteinak 80%+, vejce, MCT tuky.
A těžké treninkové dny tam pošli rychlý cukry ( cca 50g) a do hodky běž trenovat, dřív bych nechodil, ten šok z těch sachru tě unaví, ale do hodky se uloží jako glykogen a energie zase jde nahoru jak se odplaví inzulín.
Po treninku doma až budeš mít první pevné jídlo, tak tam dej 100-150g sacharidů a pak celej den zase drž low carb / no carb. Druhý volný den taky.
Takhle to povalí určitě..
Bilkoviny držet furt stejně, jen v treninkový den tam naloaduješ sachry a snížíš tuky a v netreninkový den omezíš sacharidy na minimum a přidáš tuk... Když ten tuk omezíš v netreninkovej den, nebude to fungovat, takže tuku se neboj vůbec, naopak, začal jsem hubnout až jsem zvyšil přijem tuků.
Tohle na mě fungovalo totalně suprově, jsem spíš endomorf / mezomorf. Myslím, že máš uplně stejnej problém co jsem měl já a to, že při sacharidech to hned jde do tuků..
tady nejde o rychlost metabolismu, při tom sportu co píšeš a jídle věř tomu, že maš metabolismus kurva rychlej, to poznáš i při vykonávání velké potřeby na záchodě, já chodil taky velmi často i přes to jsem tloustl
Tady jde opravdu o velké množství glukozy v krvi, které tělo zpracovává přiliš rychle (bunky reagují špatně na inzulín) a následkem ukladaní tuků na místech kde jsou bunky nejvíc citlivé na inzulín ( břicho, prsa).
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 05, 2016 4:49 am Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | Takže to půjde nějak takhle? -
|
Jo
Jenom pred treningem dej trosku rchlch a po treningu pomalych sachru
Jinak ok
Ted jeste trening,tam mue bt taky problem _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
lubanek01
|
Zaslal: út duben 05, 2016 7:22 am Předmět: |
|
|
Toto téma mě zaujalo a tak bych se chtěl zeptat na ty sachry před a po treninku.
Bylo by možné dát hodinu před treninkem cca 30-50 gr maltodextrinu (samotný nebo s proteinem?) a po treninku protein a po hodině maso a ryži-100 gr sacharidů ?
Moje váha je 82 kg /173 cm
Děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 05, 2016 9:05 am Předmět: |
|
|
Jo _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út duben 05, 2016 9:49 am Předmět: |
|
|
Otázkou je, zda se sacharidy přijaté před tréninkem stačí uložit jako svalový glykogen, o čemž pochybuji. Těch faktorů je tam více, ale vypíchnul bych jeden - glykogenem se spíše naplní prázdná játra.
Já jsem obecně proti low carbohydrate diet u sportovců, navíc tazatel píše, že žije aktivně. Tenhle jídelníček je dlouhodobě neudržitelný, tak pokud se ho tazatel rozhodn dodržovat, tak ať alespoň 1x týdně dává nějaký vysokosacharidový den.
Píšu z mobilu, tak jen ve zkratce - jaké zaměstnání má tazatel? Já jen jestli si tu uvědomujete, že mozek jede téměř výhradně na glukózu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: út duben 05, 2016 10:37 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: |
Píšu z mobilu, tak jen ve zkratce - jaké zaměstnání má tazatel? Já jen jestli si tu uvědomujete, že mozek jede téměř výhradně na glukózu. |
Studuji na vysoké, jsem na fakultě dvě tři hoďky v pondělí a stejně tak v úterý, a ve středu a ve čtvrtek tam jsem dopoledne. Teď pouze toto, nepracuji, to budu až přes celé léto.
| citace: | Peter Ustinov : Jo
... |
+
| citace: | | Rozděl si dny kdy pojedeš bez sacharidů / netreninkové dny .. Tedy zelenina, maso,proteinak 80%+, vejce, MCT tuky. |
Ok - netréninkovej den jsem psal, to by byl den založenej na vejcích, mase, zelenině, oříšcích, zhruba to, co jsem psal 23:43.
| citace: | A těžké treninkové dny tam pošli rychlý cukry ( cca 50g) a do hodky běž trenovat, dřív bych nechodil, ten šok z těch sachru tě unaví, ale do hodky se uloží jako glykogen a energie zase jde nahoru jak se odplaví inzulín.
Po treninku doma až budeš mít první pevné jídlo, tak tam dej 100-150g sacharidů a pak celej den zase drž low carb / no carb. Druhý volný den taky. |
- takže v tréninkovej den trochu rychlýho cukru před tréninkem, a až tak hodinu-hodinu a půl po tréninku maso+zelenina+pomalých sacharidy (těstoviny třeba). Píšu naschvál až hodinu a půl po tréninku jídlo, protože chci co nejdéle pálit tuky. No a zbytek dne zase založenej na tom, co netréninkovej, takže místo sacharidů tam pošlu zase tuky.
Teď ještě otázka - mám tréninkovej i netréninkovej den držet stejně kalorií?
|
|
| nahoru |
|
 |
Onlywatch
|
Zaslal: út duben 05, 2016 4:09 pm Předmět: |
|
|
Pr!nc: tak to mám super mozek, protože jsem jel celej tyden na 20-50g sacharidů, do toho se učil na maturitu, chodil do posilky, chodil na brigádu a žiju. Mozek si zdroj energie vždy najde, at už jde o glukozu nebo ketony.
Frybis: Nenech si tu od místních ektaků, co pálí sacharidy rychlostí světla nakecat nic o větších porcích sacharidů, to že oni hubnou při 350g při menším výdeji nemusí platit pro tebe. Každý má geneticky jinou citlivost na inzulín a taky jinou rovnováhu hormonů.
Nevím proč těstoviny když těch sacharidů moc nebudeš mít?? Obsahují hovno vitamíny a ještě se moc nenajíš. Dej si vařené brambory a důvod ?
Brambory mají na 100g jen 15g sacharidů ( budeš mít větší porce)
Brambory v sobě mají skoro 80% vody. Kromě toho jsou bohaté na výživné škroby. Obsahují vitaminy A, B1, B2 a B6 a dokonce čtyřikrát více vitaminu C než jablka nebo hrušky. Jsou také jedinečným a mimořádně bohatým zdrojem minerálů a stopových prvků, jako jsou draslík, hořčík, zinek, vápník, fosfor, železo, měď, fluor, sodík, chrom a další. Navíc obsahují i speciální rostlinné látky jako třeba kyselinou fenolovou, která působí proti škodlivým bakteriím a virům.
Mají jen jednu nevýhodu a tou je vysoký glykemický index, proto kupuj ty v tenké slupce se kterou je uvař i sežer, ten index shazuju osobně dolů, že brambory spojím s máslem nebo kokosovým tukem, či olivovým olejem + zelenina, pak jsi na indexu o kterým si můžou ty prádzný těstoviny jen zdát.
Hodně štěstí, hlavně u toho vydrž!
A rada na závěr, najez se po treninku hned jak máš hlad, hod to tam.. Tuky nespaluješ jen po treninku, ale po celý den kdy je inzulín nízko, což je při tomhle stravování většinu času, takže nevymýšlej kraviny s čekáním, jediná doba kdy čekaš jsou rychly sacharidy před treninkem, který vyplaví inzulín a budeš trošku zfetlej. Jak odezní tak už jdi zvědat. ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|