Přírodní doplňky nebo vitamíny na spaní

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přírodní doplňky nebo vitamíny na spaní  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Přírodní doplňky nebo vitamíny na spaní
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Fangorn

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 7:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne se nejlip osvedcil hermanek - hrnek nalevu tak pul az hodinu pred spanim a pak ti klidne muzou u postele strilet z dela. Kazdopadne jestli si budes kupovat nejakou bylinu, ber radsi jen jednodruhovy suseny bylinky, ne smesi, caje apod., rozdil v kvalite byva dost vyrazny.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já doporučuju jít spát až se ti chce.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Spazik

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:

Tak tak, a stávat taky až když se mi chce (až když se probudím sám). Mám práci, která mi toto umožňuje a jsem spokojený
Jinak nejsilnější je podle mě konopí
Hulkie

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 8:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:

To zní romanticky, ale v okamžiku, kdy se nedostanu do posilovny dřív než pozdě odpoledne nebo večer a budu dřepovat, mám zajištěno, že usnu nejdřív ve tři ráno, naopak mrtvola mně uspí stoprocentně. A když potřebuješ ráno fungovat, je z toho "střet zájmů":)
A protože já na přírodní věci moc nevěřím, mám pro tyhle případy volně prodejný Kalmaben z online lékárny v Bulharsku. Původně je to lék na alergie, není návykový, začne fungovat až tak za cca dvě hodiny, ale potom následuje 8-10hodinový black-out, kdy nejdu ani na záchod, absolutně nic se mi nezdá a ráno se probudím ještě mírně zblbý a musím si dát o jedno kafe navíc... Někde jsem četl, že nějaká paní, co trpěla na noční můry (a třeba po melatoninu jsou to skutečně krvavé lázně občas) ze všech ostatních léků, měla po Kalmabenu pokoj. Není to klasické hypnotikum, ta ospalost je "vedlejší účinek", ale hypnotika obecně nejsou zdravé vůbec.
Makuška

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Napadla mě ještě jedna věc, co jsem kdysi četl (a u mě to platí). Když člověk spí v pokoji sám, má lepší spánek, než když tam je někdo další. Takže, vykopnout partnera na gauč

Další možnost je vyzkoušet na buzení něco takového http://jablickar.cz/prijemne-probuzeni-se-sleep-cycle-nebo-sleep-time/, co sleduje cykly spánku. Ale rovnou píšu, že o tom vím kulové.

No..... místo partnera se mi do postele nastěhovalo moje dítě a to půjde vykopnout na gauč jen těžko.

Ronnie napsal:
K tomu napíšu pohled svůj. Já spím hodně hodně málo a jsem tak nějak permanentně unavený, každopádně velmi výrazně se mi lépe vstává právě s takovouhle aplikací. Mám SleepTime (pro Android) a je to fakt z mého pohledu neporovnatelný rozdíl, když mě probudí normální budík nebo tenhle, který si vybírá správnou dobu. Třeba je to jen obří placebo, netuším, ale subjektivně prostě vnímám rozdíl velký. Jediné, co tam je blbé, je, že si člověk nenastaví přesný čas (tak nějak z logiky věci:), ale jen půlhodinové rozmezí, což v případě krátkého spánku není úplně zanedbatelné... ale i tak mi to probuzení přijde výrazně lepší, i když je třeba o půl hodiny dříve, než bych vstávat musel.

O těch aplikacích slyším prvně, ale vyzkouším....však to stojí jen instalaci do telefonu. Ronnie jestli se mi podaří vstát někdy o půl hodiny dřív než bych musela, pošlu ti děkovný dopis.

Fangorn napsal:
Mne se nejlip osvedcil hermanek - hrnek nalevu tak pul az hodinu pred spanim a pak ti klidne muzou u postele strilet z dela. Kazdopadne jestli si budes kupovat nejakou bylinu, ber radsi jen jednodruhovy suseny bylinky, ne smesi, caje apod., rozdil v kvalite byva dost vyrazny.

Heřmánek ozkoušen včera - usínala jsem kolem půlnoci...pravda je to zlepšení, ale ještě ne úplně ideální. Na ty jednodruhové bylinky se zaměřím - byl mi doporučen kozlík lékařský akorát s tím prý musím z obchodu rovnou domů páč to smrdí na sto honů.

daymoon napsal:

Spazik napsal:
Tak tak, a stávat taky až když se mi chce (až když se probudím sám). Mám práci, která mi toto umožňuje a jsem spokojený
Jinak nejsilnější je podle mě konopí

Chtěla bych být z galaxie, kde je tohle možný. Když mě pak nebudí budík do práce, zcela stoprocentně mě vzbudí "Mamíííííííí vstáváááámeeee.... chci kakajo."

Hulkie napsal:
Někde jsem četl, že nějaká paní, co trpěla na noční můry (a třeba po melatoninu jsou to skutečně krvavé lázně občas) ze všech ostatních léků, měla po Kalmabenu pokoj. Není to klasické hypnotikum, ta ospalost je "vedlejší účinek", ale hypnotika obecně nejsou zdravé vůbec.

Jinak práškům a lékům se chci vyhnout....Dithiaden s podobnými účinky bych taky doma našla, ale do toho se mi fakt nechce. To už bych mohla zajít rovnou za tátou a požádat ho o Stilnox.
Nicméně....vedlejší účinky melatoninu jsou noční můry??? Protože jestli jo, tak do toho nejdu. Já jsem na tohle citlivější jedinec.
Hulkie

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Od vyšších dávek se mi to stává... při jedné tabletě ne, ale to mi zase nezabírá moc...
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
To zní romanticky, ale v okamžiku, kdy se nedostanu do posilovny dřív než pozdě odpoledne nebo večer a budu dřepovat, mám zajištěno, že usnu nejdřív ve tři ráno, naopak mrtvola mně uspí stoprocentně. A když potřebuješ ráno fungovat, je z toho "střet zájmů":)
To zní úplně normálně, přirozeně. Pokud něco nejde provádět a kombinovat, tak to provádět a kombinovat nemůžu. Omyl doby je snažit se o blbiny a zaplácnout to nějakým práškem, a je to.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Hulkie

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 8:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Hulkie napsal:
To zní úplně normálně, přirozeně. Pokud něco nejde provádět a kombinovat, tak to provádět a kombinovat nemůžu. Omyl doby je snažit se o blbiny a zaplácnout to nějakým práškem, a je to.

Ve středověku se používal odvar z něčeho, dneska se používá něco jiného... princip pořád stejný.
TONIIIK

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

za mě L-tryptofan - usínám o hodně líp a stačí mi spát míň
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mutagenn napsal:
Glutamin u mě funguje.

Do diety ale moc dobrý není, ráno Tě akorát vzbudí příšerná hypoška a vlčí hlad (pokud je ale cílem Makušky brzy vstát, asi by se hodil )

Jinak pokud má člověk dostatečný příjem mléka a ml. výrobků, tryptofan může být jen placebo (nicméně ve studiích se ukázalo jako vhodné ho dávat už ráno, přes den pak ta produkce serotoninu přirozeně "najíždí").
Já mám (jsem měl přes zimu - teď už bude světlo dlouho) dobrou zkušenost s f.lux (na PC) a Twilightem (na mobilu). Programy, respektive aplikace blokující modré světlo závisle na tom, jak zapadá Slunce. Od doby, co ho používám, usínám do 20 minut max (odhadem). Za celou dobu se mi nestalo, že bych koukal do stropu, nebo nemohl delší dobu usnout. A jako placebo bych to neviděl, režim nemám nějak odlišný v porovnání s dobou, kdy jsem tyto věci nepoužíval (a studie mluví také stejně - výrazně rychlejší usínání a lepší kvalita spánku).

Pokud je to prakticky možné, tak chodit spát nejlépe ve stejnou denní dobu (a vstávat také), to dělá taky hodně, ale ne každý si to může z časových důvodů dovolit. Sám to na sobě cítím, když mám rozhozený režim z víkendu, tak pak se mi Po a Út příšerně vstává a jezdím do práce výrazně později, než bych chtěl), od středy už je to zase dobrý.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 10:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
mutagenn napsal:
Glutamin u mě funguje.

Do diety ale moc dobrý není, ráno Tě akorát vzbudí příšerná hypoška a vlčí hlad (pokud je ale cílem Makušky brzy vstát, asi by se hodil )

Jak bereš tu dietu a v jakým dávkování ten glutamin? V nějaký takový dietě jsem a beru cca. 30g glutaminu denně, ale tu hypošku s hladem nepociťuju. Týká se to spíš tvrdší diety?
Sabaton

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl jsem podobné problémy, usínání bylo špatné, respektive velmi zdlouhavé. Jak zde již někdo zmínil, ani sex nepomáhal a ten mi zabíral vždy...

Dostal jsem tedy radu, ať zkusím meduňkový čaj. Kupuji jej za velmi dobrou cenu v Globusu ( v lékárně o cca 200% dražší - ten stejnej ).
Večer před spaním si udělám šálek čaje, osladím stévií a po vypití mi už nedělá problém během chvilky zabrat. Huráá.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
eSko napsal:
mutagenn napsal:
Glutamin u mě funguje.

Jak bereš tu dietu a v jakým dávkování ten glutamin? V nějaký takový dietě jsem a beru cca. 30g glutaminu denně, ale tu hypošku s hladem nepociťuju. Týká se to spíš tvrdší diety?

To je spíš otázka časování glutaminu a to v období těsně před spaním. Co se týče množství, tak už 5 g umí zahýbat s glykémií. Samozřejmě jeho glukogenní a inzulinogenní účinek se nejvíce projeví v sach. vlnách ve dnech do 150 g. Bývalý spolubydla se kvůli tomu budil s hypoškou, když dával před spaním glutamin. Jakmile ho vyřadil, byl v pohodě a ráno běžný hlad. V opačném případě by ráno snědl i koně, což v dietě není úplně to, co člověk chce. :-)
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
DiamonD123 napsal:
eSko napsal:
mutagenn napsal:
Glutamin u mě funguje.

To je spíš otázka časování glutaminu a to v období těsně před spaním. Co se týče množství, tak už 5 g umí zahýbat s glykémií. Samozřejmě jeho glukogenní a inzulinogenní účinek se nejvíce projeví v sach. vlnách ve dnech do 150 g. Bývalý spolubydla se kvůli tomu budil s hypoškou, když dával před spaním glutamin. Jakmile ho vyřadil, byl v pohodě a ráno běžný hlad. V opačném případě by ráno snědl i koně, což v dietě není úplně to, co člověk chce. :-)

Aha, zajímavý - vlny nejedu a dávám každý den 10g před spaním a ráno úplně v pohodě. Třeba to teprve přijde
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2016 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tieto vase problemy so spanim mate aj tak vacsinou zo stresu.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Přírodní doplňky nebo vitamíny na spaní Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: