|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 2:37 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Mobil bych z Číny nekupoval. Daň a clo ten nákup dost znehodnocuje. A bavit se s klukama z celního úřadu, který ti balík rozervou jak vlčáci mě taky už nebaví. Ale zažil jsem si taky svoje. |
Clo se neplatí a s daní žádnej problém nebude, pokud ty číňani nebudou dementi a mimo tvoje přání nenapíšou hodnotu o dost menší než je reálná. A i kdyby to udělali, tak pořád je to tak 50 na 50, že ti na to přijdou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:26 pm Předmět: |
|
|
Kolikrát jsi něco kupovat z Číny o trochu větší hodnotě? Rád bych, abyses vyjadřoval k věcem, o kterých něco víš.
A nemusí to být ani Čína a nemusí to mít ani větší hodnotu.
Teď jdu třeba vyřizovat doklady ke kompresním kalhotám z Koreie. Hodnota uvedena samozřejmě nižší, jenže ty celni kur*y asi nemají co dělat.
Jediný způsob snížení pravděpodobnosti u větších zásilek nebo těch, který na rentgenu něco ukážou je poslat to třeba přes DHL. Sice zaplatíš víc, ale můžeš ušetřit. Já si kupoval osciloskop za asi 9000Kč a poslal jsem to přes DHL. Sice jsem dal 500Kč za poštovný ale ušetřil asi 2500Kč na dani. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:29 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Kolikrát jsi něco kupovat z Číny o trochu větší hodnotě? Rád bych, abyses vyjadřoval k věcem, o kterých něco víš.
A nemusí to být ani Čína a nemusí to mít ani větší hodnotu.
Teď jdu třeba vyřizovat doklady ke kompresním kalhotám z Koreie. Hodnota uvedena samozřejmě nižší, jenže ty celni kur*y asi nemají co dělat.
Jediný způsob snížení pravděpodobnosti u větších zásilek nebo těch, který na rentgenu něco ukážou je poslat to třeba přes DHL. Sice zaplatíš víc, ale můžeš ušetřit. Já si kupovat osciloskop za asi 9000Kč a poslal jsem to přes DHL. Sice jsem dal 500Kč za poštovný ale ušetřil asi 2500Kč na dani. |
Ano, nekupoval jsem ani jednou nic z Číny, ale znám se s několika lidma, který už nakupovali nákupy z Číny v hodnotě několika tisíc a i z Aliexpressu konkrétně a bavil jsem se o tom s nima.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:31 pm Předmět: |
|
|
Aha, takže stejný styl jako obvykle. Začínám toho Ustinova chápat :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:32 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Aha, takže stejný styl jako obvykle. Začínám toho Ustinova chápat :-) |
Nevím co s tím má společnýho Pavel Kubík a už vůbec nevím, co se ti na mé odpovědi nezdá. To, že se něco stalo tobě, asi neznamená, že se to tak stává každému. Všichni mí známí to měli bezproblémové. Chceš na ně telefonní číslo, abys jim mohl zavolat a osobně se jich zeptat, jestli jsem s nima o tom skutečně mluvil a nevymýšlím si?
Edit: A jestli ti jde o to, že to ti Číňani udělaj a daj tam menší hodnotu, tak jsem si vědom toho, že v případě, že na to přijdou budu muset obíhat celní úřady a podávat vysvětlení a dokládat faktury . . .
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:36 pm Předmět: |
|
|
Škoda, tedy je celý topik zbytečný, protože se stačilo zeptat známých, kteří vědí i o přepočtu na koruny v místní bance :-)
Zase takový pech nemám, stává se to tak jednou za 3 roky a tak 200EUR, tedy celkem řídce, jen to vždycky nasere, když se ti hrabou ve věcech, který sis koupil za svoje zdaněný peníze a chtějí po tobě další daň. Svět se v prdel obrací. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:37 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Škoda, tedy je celý topik zbytečný, protože se stačilo zeptat známých, kteří vědí i o přepočtu na koruny v místní bance :-)
Zase takový pech nemám, stává se to tak jednou za 3 roky a tak 200EUR, tedy celkem řídce, jen to vždycky nasere, když se ti hrabou ve věcech, který sis koupil za svoje zdaněný peníze a chtějí po tobě další daň. Svět se v prdel obrací. |
No vidíš, tak já se raději zeptal tady na foru, protože mi to přišlo rychlejší. Dostal jsem od tebe rychlou odpověď a máš pravdu, že další tvoje reakce na mě byly naprosto zbytečný
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 3:39 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Edit: A jestli ti jde o to, že to ti Číňani udělaj a daj tam menší hodnotu, tak jsem si vědom toho, že v případě, že na to přijdou budu muset obíhat celní úřady a podávat vysvětlení a dokládat faktury . . . | Ta cena na balíku není vůbec důležitá, protože NIKDY, opakuju NIKDY, ten Číňan nenapíše správný číslo. Nikdy se mi nestalo, že by napsali pravdu.
Pokud se tvůj balík klukům na celním zalíbí, vždy dokládáš na kterým eshopu jsi to koupil, výpisy z banky nebo paypalu, plnou moc poště, dosvědčení... prostě buzerace. Nezáleží na ceně uvedené na balíku. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 5:43 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 8:07 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsem myslel, že už platí delší dobu - třeba to média pustila ven později :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 8:09 pm Předmět: |
|
|
Jak mám prokázat, že jsem za něco nezaplatil? :) Napadá mě snad jen výpis z účtu odesílatele, že mu nic nepřišlo... což je jaksi lehce zfalšovatelná věc. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 8:10 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Jediný způsob snížení pravděpodobnosti u větších zásilek nebo těch, který na rentgenu něco ukážou je poslat to třeba přes DHL. Sice zaplatíš víc, ale můžeš ušetřit. Já si kupoval osciloskop za asi 9000Kč a poslal jsem to přes DHL. Sice jsem dal 500Kč za poštovný ale ušetřil asi 2500Kč na dani. |
Diamonde tady se musím Daymoona zastat - i na těch FB skupinách, které nabízejí zprostředkování nákupu přes Aliexpres se doporučuje připlatit si za přepravu přes DHL přesně kvůli eliminaci problémů s rozebráním balíku celní správou, doplatky na daních apod. a to nemluvím o tom kolikrát se při posílání přes klasickou poštovní službu stane, že ti tvůj balík zůstane rovnou v Praze na hlavním skladu pošty a z tama ten balík vymámit - četla jsem recenze lidí, kteří se nemohli domoct svého balíku i několik týdnů a byli zralí na skok do zdi. Radši to poštovný zvaž a nech si poradit.
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 8:12 pm Předmět: |
|
|
Este zalezi aky mobil chces. Dnes hardware posklada uz hocikto, ale urobit vyladeny software je ina vec. Kupujem fon a pytal som sa na mobil forach, vacsina radila nekupovat noname cinske fony.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 8:13 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | daymoon napsal: | | Jediný způsob snížení pravděpodobnosti u větších zásilek nebo těch, který na rentgenu něco ukážou je poslat to třeba přes DHL. Sice zaplatíš víc, ale můžeš ušetřit. Já si kupoval osciloskop za asi 9000Kč a poslal jsem to přes DHL. Sice jsem dal 500Kč za poštovný ale ušetřil asi 2500Kč na dani. |
Diamonde tady se musím Daymoona zastat - i na těch FB skupinách, které nabízejí zprostředkování nákupu přes Aliexpres se doporučuje připlatit si za přepravu přes DHL přesně kvůli eliminaci problémů s rozebráním balíku celní správou, doplatky na daních apod. a to nemluvím o tom kolikrát se při posílání přes klasickou poštovní službu stane, že ti tvůj balík zůstane rovnou v Praze na hlavním skladu pošty a z tama ten balík vymámit - četla jsem recenze lidí, kteří se nemohli domoct svého balíku i několik týdnů a byli zralí na skok do zdi. Radši to poštovný zvaž a nech si poradit. |
No, já jsem slyšel, že DHL rozhodně není automatická záruka vyhnutí se celní kontrole, takže si myslím, že je to jedno :) Byť teda samozřejmě na Ali slibujou, že když si to člověk nechá poslat DHLkem, tak se vyhne dani, ale z recenzí uživatelů na netu už to tak růžový není :)
Naposledy upravil DiamonD123 dne čt duben 07, 2016 8:14 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 8:13 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | | Este zalezi aky mobil chces. Dnes hardware posklada uz hocikto, ale urobit vyladeny software je ina vec. Kupujem fon a pytal som sa na mobil forach, vacsina radila nekupovat noname cinske fony. |
Xiaomi redmi 3
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|