Jak mám prokázat, že jsem za něco nezaplatil? :) Napadá mě snad jen výpis z účtu odesílatele, že mu nic nepřišlo... což je jaksi lehce zfalšovatelná věc.
Obyčejný malý měkkouše jen pustěj přes rentgen a dají razítko Bez cla. Já si ale osobně myslím, že si dělají evidence kolik toho na danou adresu chodí a pak udělají i mimořádnou kontrolu. Já poslední roky kupuju jen úplný drobnosti a nebo oblečení a teď mi otevřeli tepláky. Podle mě už dopředu bez šance na úspěch, ale udělali to.
Nikdy jsem nepsal, že je to záruka. Račte si to přečíst ještě jednou. Psal jsem, že se jen zvýší pravděpodobnost, že to projde.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Výhodou je, že třeba Paypal má už velmi kvalitní výpisy a je tam všechno, co je potřeba a stačí to jen vytisknout do pdf a kliknout na pár odkazů a udělat pár printscreenů.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
řekl bych, že práce celníků nevykazuje žádnou metodiku či soustavnost. Jedou úplně náhodně. Nevěřím na nějaké databáze, jestli se nemýlím, tak u trackovaných zásilek není napsáno nic kromě místa určení, protože když je podáváš, tak pracovnice na poště neklepe do počítače všechny údaje... Platil jsem DPH ze zásilek z USA i z Číny. Otevřeli i úplně malé a jindy nechali velké bez povšimnutí...
Kolega si takhle z Číny přes Ali express koupil mobil, protože on má vše nejlepší a ostatní maj sračky, neopomenul shodit můj SGS 6 Edge, že jsem hlupák utratit tolik prachů za to, co on má z Číny za necelejch 5 tisících....teď, dva měsíce po úžasné koupi je ticho po pěšině, protože jeho mobil přestal fungovat a může si ho možná tak zarámovat na zeď do kanclu :)
Druhou zkušenost mám s adidas springblade botama, který jsem koupil za 3500 loni v adidasu... Tejden na to přišel opět ten samej kolega, že si koupil ty samý co mám já, ale za 800 ... Když za mnou pak pohrdavě přišel, že jsem kretén, že to nosím, protože když chodí, tak ty jednotlivý "pružiny" vržou tak, že se za ním lidi otáčej a že mě to musí dělat taky, jen to neříkám...už jsem se mu vysmál a poslal ho do háje :)
Ono to, že to je z jedný fabriky, jen si za to člověk připlatí asi nebudou úplně košér....
Každopádně přeju úspěšnej kup :)
Taky nechápu lidi co kupují ten brak od Číňanů, všechno jenom nekvalitní šunt a fejky... Jde jim jen o prachy a pokud ušetří 2 centy na výrobě použitím třeba jedovaté barvy/plastu, nebudou se rozmýšlet ani sekundu.
Jasně renomované značky taky vyrábí v Číně, ale je rozdíl jestli to Číňan vyrábí pod dohledem Evropanů/Američanů s našim developmentem a QA, než když sám fejkuje někde v garáži.
Zejména u tak choulostivé elektroniky jako je třeba mobil, bych neriskoval ztrátu 2 let záruky ani za 30%-50% slevu.
Jen tak pro představu jak funguje výroba v Číně:
Naposledy upravil Spazik dne pá duben 08, 2016 9:37 am, celkově upraveno 1 krát
Známí přes ali nakupují erotické pomůcky.
Taky si říkám, že když to stojí polovinu tuzemské ceny, jestli ty plastíky co do svých tělesných dutin cpou, nebudou a little bit poisonous
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Známí přes ali nakupují erotické pomůcky.
Taky si říkám, že když to stojí polovinu tuzemské ceny, jestli ty plastíky co do svých tělesných dutin cpou, nebudou a little bit poisonous
Čo mi pripomína... Ako dopadla tantrická masáž?
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Nijak
Jak jsem si o tom tak četl, usoudil jsem, že samotnou masáž si zaplatím i sám, handjob mi udělá snoubenka a tak jsem klukům nadhodil, že se mi vyprazdňuje bar. Dostal jsem láhev skotské, dva rumy, takže spokojenost.
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Taky nechápu lidi co kupují ten brak od Číňanů, všechno jenom nekvalitní šunt a fejky ... Jde jim jen o prachy a pokud ušetří 2 centy na výrobě použitím třeba jedovaté barvy/plastu, nebudou se rozmýšlet ani sekundu.
Ja nikoho na Cinu nenahovaram, ale ono to tak celkom uz nie je pravda. Znacky ako Xiaomi, Jiayu ci ine nie su ziadne sunty a ako som uz pisal v mnohych parametroch davaju necinanom poriadne na prdel. A ak sa k tomu pripocita casto az polovicna cena, oplati sa ist aj do rocnej zaruky (obcas sa tie telefony daju kupit aj od EU predajcov s 2-rocnou zarukou, ale za vyssiu cenu).
Ked som kupoval svoj cellphone tiez som sa bal, ze mi do 2-3 mesiacov lahne a reklamacie posielanim do Ciny sa nepodari, ale teraz po 2 rokoch som rad, ze sa tak nestalo.
Notebook som si kupil z Nemecka, vitaz rebricka Stiftung Warentest a horsiu kupu om snad este neurobil. Jeden problem za druhym, absolutne neseriozne vybavovanie reklamacii, pri tej druhej som cakal nekonecne dlho, kym mi ho bez odstranenia zavad poslali spat (a na zlu adresu). A pritom reputacia nemeckych vyrobkov a sluzieb vs tych cinskych....
Tak všechno v pořádku dorazilo (powerbanka + mobil). Dle předpokladu mobil zadrželi celníci, ale žádnej problém, zašel jsem si tam osobně (jelikož bylo narváno, tak jsem ztratil hodinu času, ale to přežiju), doplatil DPH a všechno OK.
Zajímavý, že moje drahá polovička si tam o dva týdny předtím vyzvedávala tablet a žádný DPH platit nemusela přitom cena byla +/- stejná - asi to bude tím ksichtem
oni to zastavujou nahodne, maji spatnej den tak si reknou jo tomuhle zneprijemnime zivot.. je to o haluzi
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru