|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
seeya

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 9:20 am Předmět: |
|
|
hehe dobry koment. Clovek je vsezravec co je zrejme uz z pohladu na chrup. Najvacsi benefit paleo stravy bude asi to vyhadzanie pre telo prilis lahko dostupneho cukru.
Na druhej strane ked si vezmeme ze taka primerna opica je diabolsky silna z par bananov..najlepsie vsetko vyskusat na sebe. _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pr!nc
|
Zaslal: pá duben 08, 2016 9:55 am Předmět: |
|
|
Je třeba si uvědomit, že na naší planetě byly, jsou a budou naprosto odlišné způsoby obživy a tím i příjem základních živin - bílkovin, sacharidů a tuků. Proto se v podstatě nedá říct, jak ta "pravá" Paleo má vypadat. To, že je všeobecně považována za low-carb high-fat, je pouze jedna možnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá duben 08, 2016 10:32 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Je třeba si uvědomit, že na naší planetě byly, jsou a budou naprosto odlišné způsoby obživy a tím i příjem základních živin - bílkovin, sacharidů a tuků. Proto se v podstatě nedá říct, jak ta "pravá" Paleo má vypadat. To, že je všeobecně považována za low-carb high-fat, je pouze jedna možnost. |
Tady s tebou nesouhlasím. Ano, základní způsoby byly jiné, ale podle mě, vysoký obsah tuků a bílkovin mělo jen minimum lidí, žijících na severu. Zbytek si vyhrabával různé kořínky, ale zvířat až tolik neulovil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: pá duben 08, 2016 11:28 am Předmět: |
|
|
Ja osobne jim Primal a aspon me to donutilo nejist zpracovany vyrobky a hlidat si jidlo celkove
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 11:41 am Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: |
A co kulich? Alespoň mně se zdá, že jí paleo hodně sedí. |
Jo a ještě Moocha to jezdil/jede. Tak tady by to asi zvládnul jet každej a "fungovalo" by mu to na hubnutí/udržovačku. Jenže jak už tou někdo psal, tak celý paleo je založený na tom, že člověk přestane žrát bílej cukr a všechno ostatní je jen omáčka okolo, ne-li rovnou blbost. Takže za mě je to jen další módní sebemrskačská dieta.
Taky je to podle mě vhodnější pro trpaslíky, nebo právě ženský, kterejm stačí málo...
Kdyby chtěl jet paleo normální chlap, tak by musel žrát tak kilo masa a kilo ořechů, aby se nevyfouknul jako bálonek a na rakovinu střev jsem ještě moc mladej. _________________ "Každá válka je válkou občanskou, neboť všichni muži jsou si bratry."
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 12:20 pm Předmět: |
|
|
| Barbar Conan napsal: | | Ikee napsal: |
Jo a ještě Moocha to jezdil/jede. Tak tady by to asi zvládnul jet každej a "fungovalo" by mu to na hubnutí/udržovačku. Jenže jak už tou někdo psal, tak celý paleo je založený na tom, že člověk přestane žrát bílej cukr a všechno ostatní je jen omáčka okolo, ne-li rovnou blbost. Takže za mě je to jen další módní sebemrskačská dieta.
Taky je to podle mě vhodnější pro trpaslíky, nebo právě ženský, kterejm stačí málo...
Kdyby chtěl jet paleo normální chlap, tak by musel žrát tak kilo masa a kilo ořechů, aby se nevyfouknul jako bálonek a na rakovinu střev jsem ještě moc mladej. |
Taky jsem spíš štíhlejší z vajíček a špeku než z masa a rýže. A po cukrech se mi chce zásadně spát. :) Ale mně by chyběla rýže a těstoviny.. Otázka je, jak asi člověk taky trénuje. Aby to nějak utáhl s energií. _________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 12:44 pm Předmět: |
|
|
Kdyby chtěl jet paleo normální chlap, tak by musel žrát tak kilo masa a kilo ořechů, aby se nevyfouknul jako bálonek a na rakovinu střev jsem ještě moc mladej. |
Paleo už dávno ne. Baštím přiměřeně bílkovin, sacharidů i tuku a momentálně si hraju s počítáním kalorií. 80/20 zdravé/nezdravé (cukr a lepkové záležitosti řadím do těch 20%) a je mi fajn netřeba tomu dávat jméno :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Koroze
|
Zaslal: pá duben 08, 2016 12:48 pm Předmět: |
|
|
Buď zdráv!
Dovolím si Té po-opravit. Nejsem trpaslík, držím Paleo primal (krom masa a zeleniny i mléčné výrobky) a váhy se zvedaj umerne k intenzitě tréninku.
A stále se posouvam stejně, jako před tím než jsem začal Paleo kuli rehab zraněni před dvěma rokama držet.
Je mi přes 30 a trenuju +-6* tejdne, řekneme na vyšší než jen amatersky úrovni.
Jestli Té zajímá něco podrobnejsiho, neboj se mne obrátit.
A k otázce zdraví: myslíš, ze je nějakej vrcholovej sport zdravej?
Masu zdar!
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 12:49 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: |
Paleo už dávno ne. Baštím přiměřeně bílkovin, sacharidů i tuku a momentálně si hraju s počítáním kalorií. 80/20 zdravé/nezdravé (cukr a lepkové záležitosti řadím do těch 20%) a je mi fajn netřeba tomu dávat jméno :) |
Ale je potřeba. To už je dnes taková móda - vše se musí pojmenovat. Neexistuje něco jako individuální stravování, dnes je to Paleo, Primal, Low Carb High Fat, High Carb Low Fat, Superman's diet... :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá duben 08, 2016 12:55 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | http://www.novinky.cz/zena/zdravi/398200-paleo-dieta-vyvolava-rychly-pribytek-na-vaze.html
|
Vyzkoušeno na myších! Si děláte kozy ne???
A je jedno o který typ diety jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 12:57 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Moocha napsal: |
Paleo už dávno ne. Baštím přiměřeně bílkovin, sacharidů i tuku a momentálně si hraju s počítáním kalorií. 80/20 zdravé/nezdravé (cukr a lepkové záležitosti řadím do těch 20%) a je mi fajn netřeba tomu dávat jméno :) |
Ale je potřeba. To už je dnes taková móda - vše se musí pojmenovat. Neexistuje něco jako individuální stravování, dnes je to Paleo, Primal, Low Carb High Fat, High Carb Low Fat, Superman's diet... :) |
Navrhujem niečo teraz populárne: Beast diet, Funkčná diéta, alebo poprípade Ultimate muscle-growing-fat-burning hyper diet! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 1:09 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: |
Jj, takže normální jídelníček normálního cvičence, mám to podobně Ale on si člověk takovým tím experimentováním asi musí projít, já taky zkoušel různý warrior diet apod.
Koroze napsal: | Buď zdráv!
Dovolím si Té po-opravit. Nejsem trpaslík, držím Paleo primal (krom masa a zeleniny i mléčné výrobky) a váhy se zvedaj umerne k intenzitě tréninku.
A stále se posouvam stejně, jako před tím než jsem začal Paleo kuli rehab zraněni před dvěma rokama držet.
Je mi přes 30 a trenuju +-6* tejdne, řekneme na vyšší než jen amatersky úrovni.
Jestli Té zajímá něco podrobnejsiho, neboj se mne obrátit.
A k otázce zdraví: myslíš, ze je nějakej vrcholovej sport zdravej?
Masu zdar! |
Možná tak vrcholová jóga Ale jinak samozřejmě ne. Jenže já na vrcholový sport nemám ambice, naopak beru kulturistiku jenom jako prostředek jak zůstat zdravý až do stáří a s tím je dle mě paleo nekompatibilní (u mě).
Já maso taky miluju, ale zkrátka normální člověk si při konzumaci víc jak cca 500g denně zadělává na problémy (z dloouhodobého hlediska). Když má štěstí tak na malé, když má smůlu tak na velké. _________________ "Každá válka je válkou občanskou, neboť všichni muži jsou si bratry."
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 1:13 pm Předmět: |
|
|
Ad problémy - tak ono taky záleží na tom, kolik k tomu masu jíš zeleniny. A to je právě ono, spousta lidí si myslí, že paleo=spousta masa a vyřazení cukru. Lidi obecně málo čtou, o to rychleji píšou :-D _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: pá duben 08, 2016 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Barbar Conan napsal: | | PetkaB napsal: | | Ad problémy - tak ono taky záleží na tom, kolik k tomu masu jíš zeleniny. A to je právě ono, spousta lidí si myslí, že paleo=spousta masa a vyřazení cukru. Lidi obecně málo čtou, o to rychleji píšou :-D |
Tak zelenina je tak automatická složka každý diety/jídleníčku, že se to snad nemusí vůbec psát |
OK, takže pak úplně nechápu, kde vidíš problém. Pro normálně velkýho chlapa bez ambicí vrcholového sportovce je 2x250 g masa denně naprosto postačující. A pokud je konzumováno s dostatečným množstvím zeleniny, myslíš, že způsobuje rakovinu střev?
Ale to pořád mluvíme jen o jedné věci z toho, o čem paleo je. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|