|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
nocomply
|
Zaslal: st duben 06, 2016 2:45 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Fangorn

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 7:06 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
...Já mám (jsem měl přes zimu - teď už bude světlo dlouho) dobrou zkušenost s f.lux (na PC) ... |
Muzu potvrdit zkusenost s f.lux, na prvni pohled se to nezda, ale je to fakt sikovna aplikace
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: st duben 13, 2016 7:27 am Předmět: |
|
|
Melatonin mi ráno způsoboval kocovinu jako pášky na spaní.
Glutamin (beru navečer po cvičení) taky spíš spánek zhoršuje. Hlavně jsou divný sny.
Alkohol ve větším množství mi pomáhá spolehlivě, ale ty rána :-)
Bylinných směsí na spaní je bezpočet, ale chce to brát déle. A taky dodržovat spánkovou "hygienu".
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: st duben 13, 2016 7:44 am Předmět: |
|
|
Nečetl jsem si celej topic, jen zběžně, a vidím že se doporučují různé látky a bylinky. Co se na to podívat z druhé strany?
Večer (zhruba hodinu před spaním) není doporučené dělat fyzicky náročné aktivity. Vlastně i méně náročné, tělo by se mělo zklidnit. Dále se nedoporučuje dívat se na televizi, mobil a vlastně veškeré zřízení s displejem. Zkuste si zapálit svíčku a číst třeba knihu, ono se hned usíná líp. Dřív jsem před spaním sledoval seriály, ale teď jen čtu knížku a vidím rozdíl.
Občas když prožiju plodnej den, nebo mě něco rozhodí a mám plnou hlavu myšlenek, mám problém usnout. Na to bych doporučil (hlavně i sobě) se naučit nějaké meditační techniky, které vyčistí hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st duben 13, 2016 8:24 am Předmět: |
|
|
Pravda ....na tom něco bude, souhlasím.
Nicméně na svou obhajobu musím říct, že mě se spánkové problémy objevily až v posledních dvou měsících poté, co jsem přestala kouřit. Prý je to běžný jev u odnaučených kuřáků, že poté co zahodí cigarety, se ta nespavost může dostavit (stejně jako spousta jiných průvodních jevů)... já jsem akorát nečekala že s až takovou intenzitou.
Když k tomu připočtu, že občas odcházím z posilovny v 8 večer (nemluvě o některých trénincích na tyči do 21h) a do postele jdu tak v 10 (poslední dny i později, když se zakecám na mobilu a nechce se mi spát), tak reálná doba usínání klidně naskočí kolem půlnoci.
Ozkoušela jsem heřmánek, čaj s meduňkou i nový budík - kvalita spánku lepší, usínání pořád špatný...tělo si prostě navyklo usínat kolem půlnoci a nazdar. Takže i když si lehnu v 10, do půlnoci čumákuju do stropu.  Zkusím přidat to čtení - třeba mě to umlátí.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st duben 13, 2016 8:58 am Předmět: |
|
|
Na mě knížky fungují. Někdy nedočtu ani stránku, někdy dám třeba 10 ale začně se mi chtít spát vždycky. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: st duben 13, 2016 10:55 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Pravda ....na tom něco bude, souhlasím.
Nicméně na svou obhajobu musím říct, že mě se spánkové problémy objevily až v posledních dvou měsících poté, co jsem přestala kouřit. Prý je to běžný jev u odnaučených kuřáků, že poté co zahodí cigarety, se ta nespavost může dostavit (stejně jako spousta jiných průvodních jevů)... já jsem akorát nečekala že s až takovou intenzitou.
Když k tomu připočtu, že občas odcházím z posilovny v 8 večer (nemluvě o některých trénincích na tyči do 21h) a do postele jdu tak v 10 (poslední dny i později, když se zakecám na mobilu a nechce se mi spát), tak reálná doba usínání klidně naskočí kolem půlnoci.
Ozkoušela jsem heřmánek, čaj s meduňkou i nový budík - kvalita spánku lepší, usínání pořád špatný...tělo si prostě navyklo usínat kolem půlnoci a nazdar. Takže i když si lehnu v 10, do půlnoci čumákuju do stropu. Zkusím přidat to čtení - třeba mě to umlátí. |
Jasně, o těch cigaretách nevím, ale nepopírám to. Ale u tebe je rozhodně problém ta vytučněná část. Mám to stejně, kolikrát jsem taky chodíval cvičit od 18 do 21h (ano, jsem v posilovně 3h, 2h silově trénuju, půl hodiny rozcvička a půl hodiny strečink) a usínal kolem půlnoci. Ale když budeš cvičit od 17 do 19h, a nebudeš mobilovat tak v 21-22h spíš :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: st duben 13, 2016 12:19 pm Předmět: |
|
|
Na mě fungovaly výborně učebnice... :-)
| daymoon napsal: | | Na mě knížky fungují. Někdy nedočtu ani stránku, někdy dám třeba 10 ale začně se mi chtít spát vždycky. |
|
|
| nahoru |
|
 |
vejdy

|
Zaslal: ne duben 17, 2016 8:32 am Předmět: |
|
|
babičina rada teplé mléko s medem,ale osobně jsem zkoušel tryptofan nyní aurum s melatoninem a nějakou velkou změnu jsem nezaregistroval.Co mě pomáhá je vyvětraná místnost a čistá hlava,žádný stres,nervy a spím dobře.Největší noční záškodník je tvaroh podávaný před spaním,jelikož mě nutí k obchůzce wc na malou stranu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
TTeDy

|
Zaslal: ne duben 17, 2016 8:04 pm Předmět: |
|
|
S kozlikem lekarskym, respektive s cajem z nej, mam ten problem, ze mne sice nepatrne pomuze k lepšímu spanku, ale nasledne jsem z nej "oblblej" a ospalej ještě celej další den.
Takze jsem na svy potize se spaním po vyzkouseni třezalkových a kozlikovych caju ještě nenasel lek, tak do tématu klidne dal prispivejte, kdo k tomu mate co rict. Zkusim pripadne to ostatní, co se tady doporucuje a sam dam třeba feedback.
Pravdou samozrejme je, ze nejlepší je pro spanek cista hlava a zadnej stres, ale takovyho stavu mi prijde nejak nemozny dosáhnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
axinka
|
Zaslal: po únor 20, 2017 12:21 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | daymoon napsal: | | Já doporučuju jít spát až se ti chce. |
To zní romanticky, ale v okamžiku, kdy se nedostanu do posilovny dřív než pozdě odpoledne nebo večer a budu dřepovat, mám zajištěno, že usnu nejdřív ve tři ráno, naopak mrtvola mně uspí stoprocentně. A když potřebuješ ráno fungovat, je z toho "střet zájmů":)
A protože já na přírodní věci moc nevěřím, mám pro tyhle případy volně prodejný Kalmaben z online lékárny v Bulharsku. Původně je to lék na alergie, není návykový, začne fungovat až tak za cca dvě hodiny, ale potom následuje 8-10hodinový black-out, kdy nejdu ani na záchod, absolutně nic se mi nezdá a ráno se probudím ještě mírně zblbý a musím si dát o jedno kafe navíc... Někde jsem četl, že nějaká paní, co trpěla na noční můry (a třeba po melatoninu jsou to skutečně krvavé lázně občas) ze všech ostatních léků, měla po Kalmabenu pokoj. Není to klasické hypnotikum, ta ospalost je "vedlejší účinek", ale hypnotika obecně nejsou zdravé vůbec. | Můžeš mi do sz hodit link na tu lékárnu? A nemůžou to zabavit, když si to objednám? Mám taky občas problém usnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
jdidosebe
|
Zaslal: út únor 21, 2017 2:31 pm Předmět: |
|
|
S kozlíkem bych byl opatrnej. Jeho účinky se dají porovnávat s některými sedativy.
Začal bych meduňkou, chmelovými extrakty, postupně třezalku.. a když už nezabere, tak pak ten kozlík. Třezalku bych nedával déle jak měsíc v kuse a kozlík jen občas...
Pak není divu, že je člověk druhej den ještě oblbnutej. Je to sice jen bylinka, ale velmi silná.
Melatonin je fajn na srovnání spánkového cyklu po jetlagu, taky nic dlouhodobějšího. Zkusil bych ho dávat hodinu před požadovaným usnutím. Nicméně melatonin se vytváří během dne na denním světle. Takže pokud prodlouží špobyt venku, pak budeš mít i dostatek melatoninu. Spolu s pobytem venku jde ruku v ruce pohyb, který taky přispívá k lepšímu usínání.
Super je taky megnezium citrát před spaním.
Spát v dobře větrané místnosti o trošku nižší teplotě.
Místnost kde spíš co nejvíc zabednit... žádný ledky, světýlka atd...
Vyvarovat se modrému světlu...
Pokud piješ kafe, pak bych ho zkusil úplně vysadit. I když si ho dáš ráno, tak to může mít vliv na usínání...
A hlavně mít prázdnou hlavu... snažit se myslet na abstraktní věci.. to je na delší povídání.
Tak snad ti něco z toho pomůže :)
Naposledy upravil jdidosebe dne čt únor 23, 2017 7:29 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|