|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
renso

|
Zaslal: po duben 18, 2016 12:49 pm Předmět: Založení fitka |
|
|
Zdar lidi
Tímto bych prosil o radu, či jakékoli upotřebitelné info. Chtěl bych otevřít fitko v Hlinsku v Čechách. Není problém sehnat prostory, vybavení, suplementy na bar, popř. i na prodej, atd... Co by mne zajímalo je toto:
1) je nezbytně nutné (ve smyslu, že jinak mi nebude úředně povoleno otevřít) mít dvakrát WC i sprchy? Jednalo by se o menší fitko, kde by nebyl problém se případně ve sprše, nebo na WC prostě zavřít, zamknout a fungovat tak ve společném... Dokonce vím o fitku (tuším, že v Českém Brodě), kde to tak mají, tak nevím...
2) Ohledně vybavení... Je nutná nějaká homologace pro provoz ve veřejné provozovně?
3) Je tady nějaký fitnessák - bodybuilder - buchar z Hlinska, popř. odněkud z okolí na vyzpovídání ohledně situaci na poli fitness v místě? ;-) Něco málo zmapováno mám, ale info od "domorodce" vždycky pomůže :-)
4) Dají se případně body 1 a 2 nějakým způsobem obejít??? Např. něčím, jako je klubové členství, nebo tak něco???
Za případné odpovědi předem díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: út duben 19, 2016 8:24 am Předmět: Re: Založení fitka |
|
|
| renso napsal: | Zdar lidi
Tímto bych prosil o radu, či jakékoli upotřebitelné info. Chtěl bych otevřít fitko v Hlinsku v Čechách. Není problém sehnat prostory, vybavení, suplementy na bar, popř. i na prodej, atd... Co by mne zajímalo je toto:
1) je nezbytně nutné (ve smyslu, že jinak mi nebude úředně povoleno otevřít) mít dvakrát WC i sprchy? Jednalo by se o menší fitko, kde by nebyl problém se případně ve sprše, nebo na WC prostě zavřít, zamknout a fungovat tak ve společném... Dokonce vím o fitku (tuším, že v Českém Brodě), kde to tak mají, tak nevím... |
Z hlediska stavebních předpisů Vyhl. č. 268/2009 o Oběcně technických požadavcích na stavbu §41 odst. 5) Vždy pro 50 žen nebo 100 mužů musí být k dispozici alespoň jedna samostatná místnost se záchodovou mísou a dále vždy pro 50 mužů jedno pisoárové stání nebo mušle a alespoň jedna samostatná místnost se záchodovou mísou pro osoby používající vozík pro invalidy. Personál musí mít hygienické zařízení oddělené od zařízení pro veřejnost. Hygienické zařízení musí být vždy uspořádáno podle pohlaví odděleně. Stavebně technické provedení musí odpovídat normovým hodnotám.
Fitko patří do shromažďovacích staveb sloužících ke sportovním účelům.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út duben 19, 2016 8:44 am Předmět: |
|
|
otazka, jestli by to neslo resit treba formou nejakeho soukromeho klubu nebo tak neco...kde uz by se nejednalo o ,,verejnost,,
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út duben 19, 2016 8:53 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | otazka, jestli by to neslo resit treba formou nejakeho soukromeho klubu nebo tak neco...kde uz by se nejednalo o ,,verejnost,, |
Možná dalo. Ale spíše mě tu napadá jiná věc. Kdo bude chodit do fitka, kde jsou stísněné prostory a je jeden záchod a sprcha? Pár lidí asi ano, kvůli nízké ceně, ale pak tomu také bude odpovídat ziskovost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út duben 19, 2016 9:07 am Předmět: |
|
|
Mozna to pomuze. U nas v praci pred nejakou dobou zrusili oddelene satny a udelali jednu velkou.
Je tam jeden splecny prostor s lavickama, vesaky, botnik, atd.
Pak jsou tam sprchove kouty v samostanych malych mistnostech, kde je trocha prostoru na prevlikani. A samozrejme i jedna misnostka se zachodem.
|
|
| nahoru |
|
 |
renso

|
Zaslal: út duben 19, 2016 9:13 am Předmět: Re: Založení fitka |
|
|
| Makuška napsal: | | renso napsal: | Zdar lidi
1) je nezbytně nutné (ve smyslu, že jinak mi nebude úředně povoleno otevřít) mít dvakrát WC i sprchy? Jednalo by se o menší fitko, kde by nebyl problém se případně ve sprše, nebo na WC prostě zavřít, zamknout a fungovat tak ve společném... Dokonce vím o fitku (tuším, že v Českém Brodě), kde to tak mají, tak nevím... |
Z hlediska stavebních předpisů Vyhl. č. 268/2009 o Oběcně technických požadavcích na stavbu §41 odst. 5) Vždy pro 50 žen nebo 100 mužů musí být k dispozici alespoň jedna samostatná místnost se záchodovou mísou a dále vždy pro 50 mužů jedno pisoárové stání nebo mušle a alespoň jedna samostatná místnost se záchodovou mísou pro osoby používající vozík pro invalidy. Personál musí mít hygienické zařízení oddělené od zařízení pro veřejnost. Hygienické zařízení musí být vždy uspořádáno podle pohlaví odděleně. Stavebně technické provedení musí odpovídat normovým hodnotám.
Fitko patří do shromažďovacích staveb sloužících ke sportovním účelům. |
Jo, díky... To je přesně to, co jsem "slyšet" nechtěl :-D No ale stejně... Fakt znám fitka, kde to takhle není a kde mají jeden hajzlík pro všechny včetně personálu a např. šatny se společným vstupem, kdy je pouze vnitřní prostor oddělený nějakou přepážkou... Se budu muset obrátit přímo na nějaké takové místo, aby mi řekli, jak se jim to povedlo uvést do provozu...
|
|
| nahoru |
|
 |
renso

|
Zaslal: út duben 19, 2016 9:17 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | sk napsal: | | otazka, jestli by to neslo resit treba formou nejakeho soukromeho klubu nebo tak neco...kde uz by se nejednalo o ,,verejnost,, |
Možná dalo. Ale spíše mě tu napadá jiná věc. Kdo bude chodit do fitka, kde jsou stísněné prostory a je jeden záchod a sprcha? Pár lidí asi ano, kvůli nízké ceně, ale pak tomu také bude odpovídat ziskovost. |
Prostory nijak stísněné nejsou... Mám k dispozici něco málo přes sto metrů plochy... Pro mojí představu bušírny, kde budou dvě klece, nějaké hrazdy a bradla, dvakrát bench lavice, další čtyři lavice + jednoručky a dvě tři velké činky, expandery, řetezy, kruhy, trx, no a jako bonus jeden, nebo dva doplňkové stroje je to akorát a věřím, že klientelu si takový koncept najde... Viz např. Jonas gym...
|
|
| nahoru |
|
 |
renso

|
Zaslal: út duben 19, 2016 9:20 am Předmět: |
|
|
| Judson napsal: | Mozna to pomuze. U nas v praci pred nejakou dobou zrusili oddelene satny a udelali jednu velkou.
Pak jsou tam sprchove kouty v samostanych malych mistnostech, kde je trocha prostoru na prevlikani. A samozrejme i jedna misnostka se zachodem. |
A jde to... V což i věřím... Akorát si nejsem jistý, jak na to, aby to v prvopočátku prošlo přes úředního šimla...
|
|
| nahoru |
|
 |
E.Leclerc

|
Zaslal: út duben 19, 2016 10:02 am Předmět: |
|
|
Tady roste konkurence fitku v bazénu kde je vše v pohodě a vstupné 50Kč
tak tomu se bude blbě konkurovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út duben 19, 2016 10:21 am Předmět: |
|
|
| renso napsal: | | Judson napsal: | Mozna to pomuze. U nas v praci pred nejakou dobou zrusili oddelene satny a udelali jednu velkou.
Pak jsou tam sprchove kouty v samostanych malych mistnostech, kde je trocha prostoru na prevlikani. A samozrejme i jedna misnostka se zachodem. |
A jde to... V což i věřím... Akorát si nejsem jistý, jak na to, aby to v prvopočátku prošlo přes úředního šimla... |
Kdyz to maji u nas, v IBM Brno, v budove, kde je asi 500 zamestanancu, tak to musi byt normal ofiko schvaleny.
.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: út duben 19, 2016 10:23 am Předmět: |
|
|
| renso napsal: | | Mablung napsal: | | sk napsal: | | otazka, jestli by to neslo resit treba formou nejakeho soukromeho klubu nebo tak neco...kde uz by se nejednalo o ,,verejnost,, |
Možná dalo. Ale spíše mě tu napadá jiná věc. Kdo bude chodit do fitka, kde jsou stísněné prostory a je jeden záchod a sprcha? Pár lidí asi ano, kvůli nízké ceně, ale pak tomu také bude odpovídat ziskovost. |
Prostory nijak stísněné nejsou... Mám k dispozici něco málo přes sto metrů plochy... Pro mojí představu bušírny, kde budou dvě klece, nějaké hrazdy a bradla, dvakrát bench lavice, další čtyři lavice + jednoručky a dvě tři velké činky, expandery, řetezy, kruhy, trx, no a jako bonus jeden, nebo dva doplňkové stroje je to akorát a věřím, že klientelu si takový koncept najde... Viz např. Jonas gym... |
Ale Jonas gym si svojí klientelu staví na úplně něčem jiným než jenom na malém prostoru a minimu vybavení.
|
|
| nahoru |
|
 |
renso

|
Zaslal: út duben 19, 2016 10:33 am Předmět: |
|
|
| E.Leclerc napsal: | Tady roste konkurence fitku v bazénu kde je vše v pohodě a vstupné 50Kč
tak tomu se bude blbě konkurovat. |
Vím o tom... Ale tohle fitko za konkurenci nepovažuji... Zcela jiné zaměření a koncepce...
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út duben 19, 2016 11:24 am Předmět: |
|
|
Tohle je přesně situace, kdy je dobré obrátit se na odborníka, tedy na architekta. Můžeš si něco zbastlit sám svépomocí pro sebe a své kamarády, ale pokud to chceš mít jako veřejný prostor, rozhodně bych v takovém případě investoval do projektu.
|
|
| nahoru |
|
 |
E.Leclerc

|
Zaslal: út duben 19, 2016 11:28 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
renso

|
Zaslal: út duben 19, 2016 12:37 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | renso napsal: | | Mablung napsal: | | sk napsal: | | otazka, jestli by to neslo resit treba formou nejakeho soukromeho klubu nebo tak neco...kde uz by se nejednalo o ,,verejnost,, |
Prostory nijak stísněné nejsou... Mám k dispozici něco málo přes sto metrů plochy... Pro mojí představu bušírny, kde budou dvě klece, nějaké hrazdy a bradla, dvakrát bench lavice, další čtyři lavice + jednoručky a dvě tři velké činky, expandery, řetezy, kruhy, trx, no a jako bonus jeden, nebo dva doplňkové stroje je to akorát a věřím, že klientelu si takový koncept najde... Viz např. Jonas gym... |
Ale Jonas gym si svojí klientelu staví na úplně něčem jiným než jenom na malém prostoru a minimu vybavení. |
Ahaaa...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|