|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: út duben 05, 2016 6:41 pm Předmět: |
|
|
| Onlywatch napsal: | | Pr!nc: tak to mám super mozek, protože jsem jel celej tyden na 20-50g sacharidů, do toho se učil na maturitu, chodil do posilky, chodil na brigádu a žiju. Mozek si zdroj energie vždy najde, at už jde o glukozu nebo ketony. |
Ano. Jenže pokud má sacharidy, nepoužívá ketony. A pokud má sacharidů jenom málo, tak je to dost utrpení. A proto si myslím, že buď sacharidy žádné /pod 20/, anebo aspoň 200.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frybis
|
Zaslal: út duben 05, 2016 7:17 pm Předmět: |
|
|
Onlywatch : v prvé řadě ti držím pěsti k maturitě, já ji mám rok za sebou, stres je to velkej, ale pokud plánuješ jít na vysokou, tak tě tam čeká větší stres, kterej teď prožívám já :-D
Takže.. tak nějak jsem se rozhodl, jak bych to chtěl udělat
netréninkový dny- maso, vejce, zelenina, tuky, oříšky. Z toho složím cca 2000kcal. To jsem tu už psal. Sacharidy nebudu dávat.
tréninkový dny- před posilkou trochu rychlýho cukru, posilka, a po posilce se nabízí možnosti :
- protein ihned po konci cvičení (plus pro svaly, mínus pro pálení tuků) a pak pevný jídlo se sachrama
- nic, převleču se, osprchuju, dojedu dom (vše tak 40min) a dám si pevný jídlo se sachrama
Zbytek dne zase maso/vejce/zelenina/tuky/oříšky.
Fajn. To by nějak šlo. Už jen dvě věci bych rád s vámi dořešil, co teda po tréninku, kterou z těch dvou variant. A druhá věc, před tréninkem ten cukr.
Proč? Abych měl energii? Tu mám ikdyž jedu na lačno, a pokud bych do toho začal házet MCT před posilkou, mohlo by se tělo naučit jet ještě víc na tuky, takže by ten cukr možná ani nebyl potřeba.
|
|
| nahoru |
|
 |
Onlywatch
|
Zaslal: út duben 05, 2016 9:05 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Fajn. To by nějak šlo. Už jen dvě věci bych rád s vámi dořešil, co teda po tréninku, kterou z těch dvou variant.
protein ihned po konci cvičení (plus pro svaly, mínus pro pálení tuků) |
Protein po cvičení, pokud dáváš klasickou 80%+ tak máš v jedné odměrce 25g prášku z toho 5g cukru.. i kdyby to bylo 10g cukru.. tohle ti má zastavit po posilce hubnutí ? To se ta hladina inzulínu sotva zvedne. Kor když ty buňky po treninku jsou extra citlivé a dokáží reagovat i na standartní hladinu inzulínu.. teď totiž nikdy neklesá, udržuje se v nějaké normě.
Klidně ho do sebe kopni, řešíš detaily. Když nedáš nic, tak samozřejmě tě to pneumatiky zazračně nezbaví, nestane se prakticky nic co by jsi mohl rozeznat u zrcadla.
| citace: | A druhá věc, před tréninkem ten cukr.
Proč? Abych měl energii? |
Ano, energii můžeš mít i na lačno, ale z hlediska času ta křivka padá. Sice ze začatku tam můžeš prát bomby na lačno, ale za 30 min budeš dost vyprahlej, kor když jedeš tento systém stravování, kde je sacharidů pár hrstí týdně.
Dává se to jako náhražka, cheat.. defakto tělo získá rychlou energii a může s ní ihned pracovat, je jedno zda to vezmou svaly nebo játra, ve finale se to dostane při treninku tam kde bude zrovna potřeba. MCT tuky klidně dej před posilkou, ale počítej s tím, že po týdnu tohoto režimu ten glykogen bude hraniční a ty MCT tuky jako palivo pro těžkej silovej trenink nejsou OK, to už bych radši jel na ketony.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: ne duben 10, 2016 10:29 pm Předmět: |
|
|
Fajn, je to tejden co se to tu začlo řešit, a dohromady cca měsíc, co cvičím a snažím se o nějakou stravu.
Z původních 92 kilo (na lačno), který jsem měl v největším vyžrání, zhruba v půlce března, je k dnešnímu datu na lačno 86,3 kilo . Asi trocha vody a určitě nějakej tuk, především na prsou je to vidět.
Stravu vychytávám do dokonalosti až posledních pár dnů, jinak makám jako blázen.
Nízkosacharidová strava (v netréninkovej den cca do 30g sacharidů, a to velká část je fruktóza ze zeleniny, a ve tréninkovej den jen kus ovoce před tréninkem a po tréninku brambory, jinak pak nic) s kombinací s high fat mi dobře sedí. Těch tuků je ale většinou 100-120g, je to ok? Velká část z vajec, pak něco ořechy, a něco málo z masa/ryby.
Ptám se pro to, že tuhle stravu low carb a high fat plánuju držet s tím stylem cvičení (3-4x týdně posilka + kardio) dlouho, než se prostě nezbavím břicha, což by tímto tempem mohlo být do dvou měsíců, jestli by se třeba nehodilo to v průběhu nějak obměnit?
A druhá otázka, jelikož posiluju, ale jde mi především o redukci tuku, tak beru že přírůstek svalů nebude, případně pouze minimální, (ikdyž ruce mi rostou) a tak se snažím svaly hlavně udržet, upravil jsem si tedy posilování jednotlivých cviků pouze do pár sérií (4-5) po stejným počtu opakování (4-6), ale s těžkými váhami a s tím, že ke konci poslední série silně několikrát ještě rychle zopakuji (zapumpuju), a některý cviky co se provádí ve stejný poloze, třeba tlaky s jednoručkama na biceps a tlaky na ramena v sedě střídám jednotlivý série mezi sebou kdy jedu bez přestávky, a ze svalů tak dostanu opravdu maximum. Je to ok, nebo byste dělali něco jinýho, když chcete shodit tuk na břiše a kozách a přitom si udržet/budovat svaly?
Jinak díky moc kluci
EDIT: Jo a, mám dávat jednou za dva týdny cheat day? Prasečák? Prej to zrychluje metabolismus, jenže myslím že je to u mě zbytečný, že bych po tom dnu nabral prostě dvě kila klidně, když bych se nažral sraček :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po duben 11, 2016 5:05 am Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | | Stravu vychytávám do dokonalosti až posledních pár dnů, jinak makám jako blázen. | Pozor na to. Aby dieta fungovala dlouhodobě, je potřeba ji i dlouhodobě zkoušet a držet. Tělo akceptuje a dokáže pěkně zareagovat na různé excesy, ale to není známka toho, že to půjde držet dlouhodobě. Hlavně drsné low carb fáze dokážou ukázat svou stinnou tvář klidně i po pár týdnech, kdy tělo bude vyždímané. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po duben 11, 2016 6:31 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Aby dieta fungovala dlouhodobě, je potřeba ji i dlouhodobě zkoušet a držet. |
Plánuju to takhle držet dlouho, držet se na 2000kcal denně při cca 170-180g B, 100-120g Tuku, a Sacharidy podle tréninkovýho/netréninkovýho dne..¨
| citace: | | Hlavně drsné low carb fáze dokážou |
Myslím, že 30-40g sach. v netréninkovej a do 100g sach. v tréninkovej den není "drsná low carb" fáze, rozhodně ne když ju budu držet následující dva měsíce, a poté sacharidů hodně přidám, ale současně s velký vytížením, kdy plánuju obden fullbody s kardiem, to mi pak zpět nemůže jít do tuku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po květen 02, 2016 6:40 pm Předmět: |
|
|
Tak se na vás opět obracím s dotazem :-D
Efektivní spalování tuku a budování svalů nejde moc dohromady, jelikož se po tréninku ochuzuju často o protein s nějakýma cukrama a navíc jsem stále v kalorickým deficitu.
Nohy, ruce, záda mi rostou a rýsují se, protože na nich nemám tuk, jen svaly.
Prsa a břicho se nerýsují a zůstavají fest oplácaný.
Svým tréninkem - silovej cca hodina a pak kardio - po tom jen vitamíny, bcaa+glutamin, jinak nic, pevný jídlo až za hodinu/hodinu a půl - jsem přesně uprostřed asi mezi efektivním pálením a efektivním nabíráním. Energií jsem sice dost v mínusu, přesto spíš rostu, než abych hubl.
Někde jsem četl, že správný kardio, tedy při nějaké té frekvenci 65-70% max. tepu a dlouhém času, je lineárnost mezi spáleným tukem a časem, kdy se v tomto stavu nacházím.
Jde mi samozřejmě o to, prsa a břicho shodit, mám se podle vás tedy víc zabrat do kardia, nebo nadále spíš cvičit silově, něco málo vybudovat, ale pomaleji pálit tuky?
Možná je to pro vás blbost, ale já začínám, budu rád za radu. Není to maličkost, už takhle jedu dva měsíce, z 92 kilo mám teď cca 86, ale z prsou a břicha mohlo ubýt tak 10-15% ze 100% tuku, kterej chci pryč, chápete.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po květen 02, 2016 8:53 pm Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: |
Jde mi samozřejmě o to, prsa a břicho shodit, mám se podle vás tedy víc zabrat do kardia, nebo nadále spíš cvičit silově, něco málo vybudovat, ale pomaleji pálit tuky?
Možná je to pro vás blbost, ale já začínám, budu rád za radu. Není to maličkost, už takhle jedu dva měsíce, z 92 kilo mám teď cca 86, ale z prsou a břicha mohlo ubýt tak 10-15% ze 100% tuku, kterej chci pryč, chápete. |
Trpělivost. Je v lidské přirozenosti chtít vše hned. Ale je to často špatně. Cvič silově, jez správně a výsledky se dostaví. Sami od sebe, aniž by jsi se soustředil na shazování tuku. Možná toto léto ještě plážová forma nebude, ale o to lepší bude příští léto.
Co se kardia týče, někdo říká, že ideální je HIIT. Já osobně říkám, že ideální je nějaký sport, u kterého se tuky pálí mimochodem. Je jedno, jestli jde o fotbal, box, tenis či jakýkoliv další. Hlavní je, aby tě bavil. Pochybuji, že tě bude bavit pohyb při stálé frekvenci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po květen 02, 2016 9:16 pm Předmět: |
|
|
Z 90% chodím do posilky na lačno. Před tím do sebe hodím nakopávač a synefrin. V průběhu piju vodu s trochou bcaa a glutaminem. Hodinu takhle odcvičím, pak si jdu na pár minut vydechnout, ať se mi zklidní tep, a jdu na kardio. Minimálně půl hodiny na kole, případně cca 12 minut HIT. Až skončím, dám vitamíny, NĚKDY dám protein, NĚKDY hladovím hodinku, hodinku a půl. Po zbytek dne jím maso/vejce/zeleninu/oříšky. Energie z toho odpovídá cca mýmu bazálnímu metabolismu, kterej jen odhaduju, ale může být kolem 1800kcal (179cm, 87kilo, 21let). Sacharidy a cukry držím na minimu.
Je to OK???
A co se týče sportu, jak jsi psal, hraju národní východní ligu ve florbale (2.liga), takže aktivity "mimo" posilovnu mám dost. Jen mi prostě přijde, že jsem ten typ, co sežere fakt cokoliv s cukrem, a jde mu to do tuku. Je mi 21, do takových 18 let to byla prdel, žrali jsme s klukama mekáč a KFC a nic, ale teď, během posledních dvou tří let, jsem prostě vlivem odchodu z puberty neuvěřitelně přibral.
Nedělá mi tedy problém maximální fyzická zátěž každý den, jsem na ni zvyklej. A jím denně jen to, co je cca na úrovni mýho bazálního metabolismu, jak jsem psal, protože co sním nad to, a ano, i přesto, že ten den odcvičím v posilce, prostě přiberu :-D
Ale jak píšeš, dám tomu čas. Díky ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
drak1
|
Zaslal: út květen 03, 2016 5:09 pm Předmět: |
|
|
Nejíš toho málo? Jsem tedy laik, ale zdá se mi to málo.
V 21letech s takovými aktivitami, nevím no...
Ono taky by to chtělo vidět fotku, jak se vnímáš a popisuješ vs.realita
Reaguju, ,protože mě tohle téma zajímá a sám se tak nějak snažím podobně jíst, tedy sachry jen snídaně, někdy oběd, zbytek bílkoviny + tuky.
2.ledna 123kg, teď 108kg + se mi vrátilo pár svalů z dřívějška, 186cm.
Každopádně tvoje dotazy jsou, jako by byly moje
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|