Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Myslite ze tohle tema ma nejaky smysl
Ano
80%
 80%  [ 24 ]
Ne
20%
 20%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 30

Autor Zpráva
Vico

PříspěvekZaslal: po květen 02, 2016 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mas fotky?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fireblader

PříspěvekZaslal: po květen 02, 2016 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vico napsal:
Mas fotky?

Nejsem masochista, promiň, byl to velmi tristní pohled. Můžu nabídnout údaje z měření bioimpendační váhou - měří asi na 10 místech těla - krk, pas, biceps, stehna atp. ... .

Pro představu, když jsem začínal, měl jsem oblek velikost 60, na konci jsem byl na hranici velikosti 50 až 52 - 52 na mě mírně visela, 50 byla těsná ... .
Vico

PříspěvekZaslal: po květen 09, 2016 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mate nekdo zkusenst s motanim hlavy? Ja po tomhle vikendu uz ano. Nejak jsem to prehnal s kardiem a i jidlo jsem mel trosku niz nez obvykle. No a v nedeli vecer se me pekne motala siska a to jsem se ani nemusel zvednout nejak moc rychle. Vzal jsem si tedy dvojnasobnou davku vitaminu, snedl hrst slanejch prazenejch kesu a dneska rano uz ok. Takze od ted si budu i vic hlidat prijem elektrolitu atd.

Mate nekdo nejaky doporuceni?

Jinak jsme o vikendu koukali na jidlo s.r.o a dostali jsme chut na makovec. Tak jsem zkusil tenhle Keto recept a bylo to vyborny http://www.ruled.me/lemon-poppy-seed-cake-with-blackberry-buttercream/

Mate nekdo nejaky poznatky k tomu sladidlu Erythritol? Byl jsem prekvapenej jakou ma dobrou chut a nema takovej ten divnej ocas jako ostatni sladidla.

A jen tak pro zajimavost 35g maku tady stoji 4$
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po květen 09, 2016 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jelikož to je k tématu, přidám sem příspěvek, který jsem dnes zveřejnil na FB (https://www.facebook.com/fyziotrenink/posts/1538957826409664?notif_t=like&notif_id=1462803009132223). Možná to někoho bude zajímat a bude mu to přínosem.

citace:
Jste na nízkosacharidové dietě, ba dokonce na dietě ketogenní a je Vaším primárním cílem svalová hypertrofie? V tom případě jste zřejmě na suboptimálním typu stravování.
Popularita tzv. "karbofóbních" diet ala čistá ketogenní dieta, paleo apod. v posledních letech neúměrně roste. Začala móda přehlížení důležitosti energetické bilance a pravidelné pohybové aktivity a všechna vina pandemie (dnes už bez nadsázky) obezity se neprávem svaluje na sacharidy (jen selským rozumem: proč tedy nejsou vytrvalci, kteří běžně až na výjimečné situace konzumují sacharidy v množství až 8-10 g/kg každý den, tlustí?). Je pravdou, že ponížení příjmu sacharidů při prokázané inzulínové rezistenci hraje významnou roli pro zlepšení zdravotního stavu. Pokud se ale zaměříme zejména na svalovou hypertrofii u zdravých jedinců, nemusí být strava s vysokým obsahem tuků a nízkým, či teoreticky nulovým množstvím sacharidů zcela ideální. Je známo, že sacharidy mají přímý vliv na supresi svalové proteolýzy, tedy zabraňují degradaci vlastních (svalových) bílkovin pro jejich využití jako zdroj energie (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14594866, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18577697). To je první benefit, o který se člověk ochuzuje. Příznivci ketogenní diety nyní mohou oponovat, že po tzv. keto-adaptaci jsou svalové bílkoviny rozkládány minoritně a ketolátky mají protektivní charakter na naše vlastní proteiny. Ano, to skutečně nastává, ale to je jedna strana rovnice. Na druhé straně je potřeba nejen chránit vlastní tělesné proteiny, ale také pravidelně pomocí výživy zajišťovat výstavbu vlastních bílkovin (proteosyntéza). Jak se v posledních výzkumech ukazuje, vysoké zastoupení tuků ve stravě může mít "brzdící" charakter pro myocelulární signalizaci (nejvíce translační faktor 4E-BP1), která je součástí celé kaskády inicující svalovou proteosyntézu. To bylo několika výzkumy již prokázáno na zvířecích modelech (např. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2805383/ a http://ajpendo.physiology.org/content/299/5/E695.long), ale nyní dokonce i u zdravých lidí, konkrétně mladých mužů (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25524913). Poslední citovaná studie se zabývala vlivem vysoké hladiny tuků v plazmě a jejího vlivu na svalovou proteosyntézu. Pokud je v krvi vysoká nabídka mastných kyselin, svalové buňky jsou skoro "hluché" na stimulační efekt aminokyselin kvůli nadbytečné kumulaci acetyl-CoA. Ve studii byla také zjištěna akutní inzulínová rezistence (skrze tzv. hyperinzulinemický-euglykemický postup) pro vlivem vysoké hladiny mastných kyselin v krvi a zmíněného acetyl-CoA ve svalové buňce.

Limitujícími faktory této studie je to, že uvedené závěry byly zjištěny při podávání tuků infúzí. Dále jedinci nebyli adaptování na vysoký příjem tuků (jako nastává např. při nutriční ketóze) a jedná se pouze o akutní pohled na danou situaci, která ani nebyla kombinovaná s fyzickou aktivitou (odporovou zátěží). Nicméně to, že inzulinorezistentní jedinci a lidé, kteří holdují typicky západní "fast-foodové" stravě, jsou přirozeně ve špatné pozici budovat svalovou hmotu není pochyb. Pokud bychom si z této studie mohli odnést nějaký předběžný závěr, určitě je vhodné se těsně před a po fyzické aktivitě vyhnout tučným jídlům nejen kvůli prodloužení doby trávení a tím pádem dostupnosti živin pro organismus, ale také kvůli možnému přechodnému snížení svalové proteosyntézy, což určitě nechceme, jelikož její suprese je z chronického hlediska negativní faktor pro dosažení svalové hypertrofie. Rozumějme, ketogenní či nízkosacharidové diety nejsou obecně nevhodné, za jistých situacích mohou naopak pomoci (viz keto u neurologických onemocnění), ale pokud vám jde primárně o svalové přírůstky, jedná se o suboptimální typ stravování.

Naposledy upravil eSko dne út květen 10, 2016 7:49 am, celkově upraveno 2 krát
Onlywatch

PříspěvekZaslal: po květen 09, 2016 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten dezert vypadá parádně, ještě že mák v česku je skoro zadarmo. :D

S Erythritolem zkušenosti nemám, ale osobně bych se umělým sladidlům vyhnul obloukem, zatím se o nich moc neví a jejich užívání je sázka do loterie. Zkus stevii spíš, tam máš sílu přírody. Každopádně díky za tip na dobrou sladkou chuťovku.

Chci se zeptat, plánuju z ketozy přejít na sacharidy jen po treninku. To znamená, že budu jíst klasicky B+T během každého dne a ve dnech kdy bude silovej trenink tak si po něm dopřeju sacharidové jídlo ( domácí burg apod.)

Jaký na tohle máte názor, já znám teorii, ale takhle jsem se ještě nestravoval, tak by mě zajímala ta praxe, když na to člověk přejde a defakto si po každém treninku přeruší ketozu.
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 09, 2016 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
Ten dezert vypadá parádně, ještě že mák v česku je skoro zadarmo. :D

S Erythritolem zkušenosti nemám, ale osobně bych se umělým sladidlům vyhnul obloukem, zatím se o nich moc neví a jejich užívání je sázka do loterie. Zkus stevii spíš, tam máš sílu přírody. Každopádně díky za tip na dobrou sladkou chuťovku.

Předpokládá se, že umělá sladidla jsou jedním z faktorů, který způsobuje cukrovku. Takže je lepší je minimalizovat.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po květen 09, 2016 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Erytritol není umělé sladidlo, je to přírodní sladidlo, podobně jako třeba xylitol nebo sorbitol.
Jinak to tvrzení o sladidlech a spojitosti s cukrovkou je velmi odvážné tvrzení.
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 09, 2016 10:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Erytritol není umělé sladidlo, je to přírodní sladidlo, podobně jako třeba xylitol nebo sorbitol.
Jinak to tvrzení o sladidlech a spojitosti s cukrovkou je velmi odvážné tvrzení.

http://www.osel.cz/7789-umela-sladidla-skodi-navozuji-prvni-stadium-diabetu.html
Nemám v tomto ohledu žádné vzdělání, takže věřím tomu, co si přečtu.
chippie

PříspěvekZaslal: út květen 10, 2016 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jelikož to je k tématu, přidám sem příspěvek, který jsem dnes zveřejnil na FB (https://www.facebook.com/fyziotrenink/posts/1538957826409664?notif_t=like&notif_id=1462803009132223). Možná to někoho bude zajímat a bude mu to přínosem.

citace:
. . .

Díky za příspěvek. Zajímavé info podložené články. Tak to má vypadat.
Onlywatch

PříspěvekZaslal: út květen 10, 2016 11:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já proti sacharidům obecně nic nemám, ale nerad bych aby pro lidi co je omezují zase spadli do cukrových řek, vám některým se to řekne, když na ně nereagujete tak hrozně. Když se vám vyplavuje trošičku inzulínu na kterej buňky výborně reagují. U mě a u dalších endo to tak bohužel není.
Osobně jsem po sacharidech nafouklej a oteklej, nehledě na to, že už při hodnotach 200g denně se mi hezky po nějaké době zakulacují tváře. Bohužel mi nebylo přáno a pro udržení formy prostě musím být buď na hodnotách do 50g a nebo jet dvoufazovej trenink abych si mohl přidat.

Ono si člověk řekne Kcal jsou Kcal.. ne nejsou, tukama se můžu přecpávat jak chci a váha se nehne, ale jakmile změním poměr sacharidy / tuky ve prospěch sacharidů tak okamžitě se zakulacuju. Určitě jsou užitečné pro nějaké lepší výsledky a lidi co mají problém s tukem většinou zase nemají problém se svalovou hmotou, takže bych to takhle klidně nechal a neohaněl se tím, jak moc to svalům pomáhá. Jen můj názor.
Frybis

PříspěvekZaslal: st červen 08, 2016 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nekde jsem cetl, ze aby se v ketoze daly nabirat svaly, tedy fungovala proteosynteza, melo by se v kombinaci se silovym treninkem jist 1.0 - 1.2 g bilkoviny na libru váhy, tedy u mych 83 kilo je to nejakych 183 liber, tedy bych mel k udrzeni proteosyntezy (bilkoviny taky dokazou byt anabolicky i bez vyrazne pomoci inzulinu s cukrem) bych mel jist cca 200g bilkovin denne.

Zkousel to nekdo? Ono se pak musi snizit tuky, a navic, 200g mi prijde pro naturala dost, leda tak k zacpani, nadymani, a dlouhodobe to asi nebude ok.. Nebo jo?
Hulkie

PříspěvekZaslal: st červen 08, 2016 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

řeknu ti to takhle. Kulturista v předsoutěžní dietě na steroidech má problém udržet svalovou hmotu a nějakou vždycky ztratí. žere bílkoviny a BCAA jak zjednaný a stejně o nějaké svaly přijde. Jaké myslíš, že jsou tvoje šance pro přibírání svalové hmoty v naturální dietě?
Mablung

PříspěvekZaslal: st červen 08, 2016 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frybis napsal:
Nekde jsem cetl, ze aby se v ketoze daly nabirat svaly, tedy fungovala proteosynteza, melo by se v kombinaci se silovym treninkem jist 1.0 - 1.2 g bilkoviny na libru váhy, tedy u mych 83 kilo je to nejakych 183 liber, tedy bych mel k udrzeni proteosyntezy (bilkoviny taky dokazou byt anabolicky i bez vyrazne pomoci inzulinu s cukrem) bych mel jist cca 200g bilkovin denne.

Zkousel to nekdo? Ono se pak musi snizit tuky, a navic, 200g mi prijde pro naturala dost, leda tak k zacpani, nadymani, a dlouhodobe to asi nebude ok.. Nebo jo?

I kdyby tomu tak bylo, nedělal bych to. Kvůli pár kilo svalům riskuješ rakovinu tlustého střeva a zhoršenou funkci ledvin.
Jak už bylo jedním profesorem řečeno, stáří má spoustu výhod, ale zrovna si na žádnou nemohu vzpomenout . Jak člověk stárne, tak vidí, jak ho dohání hříchy mládí. Takže teď už mohu je kázat "nedělej v mládí píčoviny, které tě ve stáří mohou dohnat". Před pár dny jsem byl s kámošem na pivu a vstával, jako by mu bylo 90. Na moje narážky mi řekl, že ho bolí jeho nadvakrát nalomená páteř. Dohnali ho hříchy mládí, když se na kole pokoušel zbourat hlavou autobusovou zastávku. Úspěch byl částečný, dokázal jí pouze nahnout . Co se plotýnek zabodlých ve stěně týče, pár lidí ti asi popíše, jak při snaze získat maximální svaly jim plotýnka samou radostí nad jejich technikou MT vyskočila a následky budou mít nadosmrti.
Ka_kamila

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2016 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejde mi primárně o ketózu (jako taková není mým cílem), ale můj jídelníček je ketogenní. Já se v mírné ketóze cítím, vypadám a "zvedám" nejlíp. Pokusy (asi 3 za několik posledních let) se znovuzařazením sacharidů navíc do stravy byly dost negativní. Po týdnu splasknu, zatáhnou se mi žíly, samozřejmě nafoukne pupík a vyskáčou pupínky - navzdory tomu, že vždy čekám, že nastane pravý opak (voda). Opouští mě síla, jsem nervózní, vyčerpaná (regeneruju hůř) a honí mě chutě. A patří to k tématu - tak 2-3 dny mám zelenou stolici, což se domnívám, může být způsobeno žlučí - jakože játra jsou zvyklá na vyšší produkci kvůli předchozímu vyššímu příjmu tuků... (eSko?) Nejspíš by to chtělo delší adaptaci na lepší zhodnocení, ale nevidím moc důvod, proč to dělat. Proč sníst 100 g rejže, když můžu mít o to víc zeleniny (a trochu toho ovoce) a ořechů, který mi toho živinově daj víc a o tu kvalitu a denodenní pohodu mi jde nejvíc. Považuji se za normálního kondičáka, takže ano, mám široký pas a trochu víc tuku, ale zas mám takovou formu furt. Vařím, co mě baví, co mi chutná, jím, když mám hlad a síla taky je. Přišla jsem ale na jeden poznatek - stala se ze mě tak trochu želva. Určitě trénuju tak nějak pomaleji, chybí mi výbušnost, ale to může být i spolupůsobením jiných faktorů. Označení suboptimální se mi vlastně líbí - pokud to znamená takové výsledky za cenu tak malých obětí... kk
Frybis

PříspěvekZaslal: út červenec 05, 2016 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ka_kamila napsal:
Nejde mi primárně o ketózu (jako taková není mým cílem), ale můj jídelníček je ketogenní. Já se v mírné ketóze cítím, vypadám a "zvedám" nejlíp. Pokusy (asi 3 za několik posledních let) se znovuzařazením sacharidů navíc do stravy byly dost negativní. Po týdnu splasknu, zatáhnou se mi žíly, samozřejmě nafoukne pupík a vyskáčou pupínky - navzdory tomu, že vždy čekám, že nastane pravý opak (voda). Opouští mě síla, jsem nervózní, vyčerpaná (regeneruju hůř) a honí mě chutě. A patří to k tématu - tak 2-3 dny mám zelenou stolici, což se domnívám, může být způsobeno žlučí - jakože játra jsou zvyklá na vyšší produkci kvůli předchozímu vyššímu příjmu tuků... (eSko?) Nejspíš by to chtělo delší adaptaci na lepší zhodnocení, ale nevidím moc důvod, proč to dělat. Proč sníst 100 g rejže, když můžu mít o to víc zeleniny (a trochu toho ovoce) a ořechů, který mi toho živinově daj víc a o tu kvalitu a denodenní pohodu mi jde nejvíc. Považuji se za normálního kondičáka, takže ano, mám široký pas a trochu víc tuku, ale zas mám takovou formu furt. Vařím, co mě baví, co mi chutná, jím, když mám hlad a síla taky je. Přišla jsem ale na jeden poznatek - stala se ze mě tak trochu želva. Určitě trénuju tak nějak pomaleji, chybí mi výbušnost, ale to může být i spolupůsobením jiných faktorů. Označení suboptimální se mi vlastně líbí - pokud to znamená takové výsledky za cenu tak malých obětí... kk

Zelenej bobek může být díky konzumaci zeleniny s vyšším obsahem chlorofylů - zelený špenát, ledovej salát, brokolice... Pak taky se stává, když bobek není dostatečne dlouho ve střevech, aby se zbarvil na hnědo - tedy prostě projde rychleji než normálně. To může být třeba způsobeno těmi cukry, když je nejíš, a pak si jich dáš naráz víc. Já jsem v ketóze dlouho a kdybych si teď dal 300g rýže, což dřív absolutně nebyl problém, tak teď by to ve mně pěkně bublalo :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: