|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 9:31 am Předmět: |
|
|
Zkousel jen vlny, ktere take nejdou drzet uplne dlouhodobe, mel sem v plan 1 mesic CKD a pak prejit plynule do sach.vln...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 9:38 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Jenom taková technická. Pokud máš tak nevhodné podmínky pro ketogenickou dietu... proč proboha proč ji teda dodržovat? Ketogenní dieta nepřináší nějaké mega benefity, aby se ji člověk musel držet zuby nehty. Zkoušel jsi už klasickou LC dietu, nebo prostě normální stravu třeba s cyklováním kalorií?
Když to tak čtu, tak tohle je cesta do pekla... už od pohledu tam bude vznikat slušný deficit mikroživin, zejm. selenu, hořčíku, vitaminu C, některé vit. sk. B. O vláknině nemluvě. Do běžného života jsou tato krátkodobá řešení pro většinu lidí také dost krátkozraká. |
Prip, mas odkazy na nejake info o techto dietach, zatim se ale budu drzet planu...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt květen 26, 2016 10:04 am Předmět: |
|
|
Napsal jsi to správně, nejdou udržet dlouhodobě... Ať už se tu budeme bavit o CKD, ketogenní dietě bez carb-upů, sach. vlnách, přerušovaném půstu atd., tak narážíme na stále jeden a ten samý problém - dlouhodobá adherence. Ony ty krátkodobé řešení akutně pomohou, ale jaký to má smysl, když se člověk vrátí k něčemu, co je očividně špatně nastavené a za čas musí (třeba) CKD podstoupit znovu? Není potřeba spíše řešit tu příčinu, aby se to už neopakovalo a změnit to, co Tě k tomuto problému dovedlo?
Dneska je prostě moderní zatracovat sacharidy, ale je hromada výzkumů (a navíc s tím mám osobní zkušenosti u mých klientů), které potvrzují, že z hlediska redukce tuků nemá žádný aktuálně moderní stravovací styl žádné benefity oproti běžné racionální stravě s individuálně nastavenými makroživinami. Navíc restrikce sacharidů znamená ochuzení se o přirozené potlačení svalové proteolýzy, proto se na takové stravě hůře udržuje hmota. Pokud se budeme bavit o ketoadaptaci, kdy tělo využívá převážne ketolátky jako zdroj energie a ne AK ze svalů, tak si zase člověk nemůže dovolit tolik bílkovin ve stravě, aby ho to z ketózy nevyhodilo. Tudíž zase člověk nestimuluje svalovou proteosyntézu optimálně. Navíc se ukazuje, že vysoké zastoupení tuků ve stravě tu svalovou proteosyntézu může dokonce brzdit (viz můj příspěvek v příslušném tématu o ketogenní stravě).
Teď mě neber osobně, ale prostě moc v dnešní době nechápu ten přístup lidí, že zvolí nějaký styl stravování a pak zjistí, že vlastně skoro nemají co jíst. A kupovat výrobky s vlákninou, protože ji mají málo ve stravě... skoro schválně... Zní to logicky? :-) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 10:14 am Předmět: |
|
|
Kdyz budu premyslet z kultur.hlediska, tak se vzdy strida rysovaci faze s objemovou+nejaky udrzovaci rezim, ktery je u kazdeho jinak definovan-zalezi na spouste faktorech, nekdo si muze dovolit vice sacharidu, nekdo mene...Ja bohuzel moc ne, pri nejakych 3g/kg mi uz jde vaha nahoru...Budu pak muset zustat na nejakych cca 2G sach. a udrzovat to
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt květen 26, 2016 10:35 am Předmět: |
|
|
Ale člověk s nezávodními ambicemi nemá přemýšlet jako kulturista. Zeptej se každého, kdo závodil a má pět pohromadě, jestli neustále výkyvy v tělesné hmotnosti jsou fajn. Oni mají nějaký cíl a tomu vše podřizují, tenhle sport rozhodně není v první řadě o zdraví. Jestli máš tohle kulturistické myšlení zafixované jako to správné v případě stravování, troufám si říct, že tě bude stát ještě plno nervů.
Běžný jedinec se má snažit o přirozený nárůst svalové hmoty při zachování slušného množství tuků v těle. Respektive pozvolné převracení poměru svaly:tuk ve prospěch svalů a tuk si zachovat v takovém množství, jaké Tvému organismu vyhovuje. Žádné objemovky, žádné rýsovačky. OK, jednou si to člověk chce určitě zkusit, jak by vypadal vysekaný, ale takový stav je neudržitelný (proč se kultíci asi chystají vždy na jeden až dva vrcholy za sezónu? pokud tam nenasypou celou lékárnu, tak tu TOP formu dlouho prostě nemůžou udržet).
Sacharidy nemůžou primárně za to, že tloustneš. Pokud nejsi tedy diabetik II. typu. Měl jsem už pár lidí, co mi jasně tvrdili "hele, já ty sacharidy fakt nemůžu, hned tloustnu". Po čase dodržování optimálně nastaveného stravování jen koukali, jak jim jde krásně dolů tuk, i když měli třeba 45 % sacharidů ve stravě. :) V nadbytečném množství sacharidy určitě nejsou nic dobrého, ale pokud se člověk drží ve svých optimálních hranicích, jsou druhým nejlepším pomocníkem při budování svalů.
Navíc tu nemám žádné info o antropometrických údajích (váha, výška, procento těl. tuku atd.), jak ses stravoval třeba poslední rok, jaká Tvoje tělesná váha měla vývoj v průběhu třeba 5 let atd. Z toho se dá plno věcí odvodit. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
sovajs
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 11:58 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Napsal jsi to správně, nejdou udržet dlouhodobě... Ať už se tu budeme bavit o CKD, ketogenní dietě bez carb-upů, sach. vlnách, přerušovaném půstu atd., tak narážíme na stále jeden a ten samý problém - dlouhodobá adherence. |
Přerušovaný půst není jenom WD, ta se drží delší dobu těžko ale LG je dlouhodobě naprosto v pohodě
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 26, 2016 12:20 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | OK, jednou si to člověk chce určitě zkusit, jak by vypadal vysekaný, ale takový stav je neudržitelný (proč se kultíci asi chystají vždy na jeden až dva vrcholy za sezónu? pokud tam nenasypou celou lékárnu, tak tu TOP formu dlouho prostě nemůžou udržet). |
Naprosto souhlasím s tím co píšeš - vlastní zkušenost s experimentováním se sachry v low a high carb day. (draze vykoupená přibráním tuků).
Nicméně dotaz - je možné v jakémkoliv dlouhodobém stravovacím a cvičebním režimu udržet dejme tomu 70% té TOP formy??? Resp. lze se k těm 70% dopracovat a udržovat to??? A pokud ano, tak jak by to asi mělo vypadat s těmi makroživinami?? Nějak to cyklovat?? Nebo naopak mít takový nějaký + - neměnný standard s mírnějšími výkyvy např. v tréninkový vs. netréninkový dny apod???
|
|
| nahoru |
|
 |
fireblader
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 2:31 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Napsal jsi to správně, nejdou udržet dlouhodobě... Ať už se tu budeme bavit o CKD, ketogenní dietě bez carb-upů, sach. vlnách, přerušovaném půstu atd., tak narážíme na stále jeden a ten samý problém - dlouhodobá adherence. Ony ty krátkodobé řešení akutně pomohou, ale jaký to má smysl, když se člověk vrátí k něčemu, co je očividně špatně nastavené a za čas musí (třeba) CKD podstoupit znovu? Není potřeba spíše řešit tu příčinu, aby se to už neopakovalo a změnit to, co Tě k tomuto problému dovedlo?
Dneska je prostě moderní zatracovat sacharidy, ale je hromada výzkumů (a navíc s tím mám osobní zkušenosti u mých klientů), které potvrzují, že z hlediska redukce tuků nemá žádný aktuálně moderní stravovací styl žádné benefity oproti běžné racionální stravě s individuálně nastavenými makroživinami. Navíc restrikce sacharidů znamená ochuzení se o přirozené potlačení svalové proteolýzy, proto se na takové stravě hůře udržuje hmota. Pokud se budeme bavit o ketoadaptaci, kdy tělo využívá převážne ketolátky jako zdroj energie a ne AK ze svalů, tak si zase člověk nemůže dovolit tolik bílkovin ve stravě, aby ho to z ketózy nevyhodilo. Tudíž zase člověk nestimuluje svalovou proteosyntézu optimálně. Navíc se ukazuje, že vysoké zastoupení tuků ve stravě tu svalovou proteosyntézu může dokonce brzdit (viz můj příspěvek v příslušném tématu o ketogenní stravě).
Teď mě neber osobně, ale prostě moc v dnešní době nechápu ten přístup lidí, že zvolí nějaký styl stravování a pak zjistí, že vlastně skoro nemají co jíst. A kupovat výrobky s vlákninou, protože ji mají málo ve stravě... skoro schválně... Zní to logicky? :-) |
Více méně souhlas, ale jsem toho názoru, že spousta lidí nezvládne korektně konec keto diety, mě se třeba po jejím skončení v průběhu dalšího měsíce bez většího úsilí podařilo spálit další 4 kg tuku. Tudíž chce to přemýšlet i o tom závěru a na běžnou stravu přejít postupně a samozřejmě nastavit nějak rozumně jídelníček, aby se problémy neopakovaly.
Pro autora:
Podle mě není rozumné jíst avokádo či jakékoliv jiné ovoce. Navíc alespoň z mých zkušeností chvíli trvá, než se ketóza dobře nastartuje a jede, když to necháš třeba měsíc běžet, pak si můžeš ledacos dovolit, ale musí se dobře nastartovat.
Podotýkám, že si neměřím ketony atd. vycházím pouze z úbytků tuku, specifického pachu z pusy a pocitu (když ketóza jede, tak to alespoň občas cítím). _________________ Carpe diem carpe noce.
|
|
| nahoru |
|
 |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 2:55 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | eSko napsal: | | OK, jednou si to člověk chce určitě zkusit, jak by vypadal vysekaný, ale takový stav je neudržitelný (proč se kultíci asi chystají vždy na jeden až dva vrcholy za sezónu? pokud tam nenasypou celou lékárnu, tak tu TOP formu dlouho prostě nemůžou udržet). |
Naprosto souhlasím s tím co píšeš - vlastní zkušenost s experimentováním se sachry v low a high carb day. (draze vykoupená přibráním tuků).
Nicméně dotaz - je možné v jakémkoliv dlouhodobém stravovacím a cvičebním režimu udržet dejme tomu 70% té TOP formy??? Resp. lze se k těm 70% dopracovat a udržovat to??? A pokud ano, tak jak by to asi mělo vypadat s těmi makroživinami?? Nějak to cyklovat?? Nebo naopak mít takový nějaký + - neměnný standard s mírnějšími výkyvy např. v tréninkový vs. netréninkový dny apod??? |
To by me take zajimalo, vsude co jest cell tak narrate z CKD do "normal" stray by mel probihat pres sach.vlny....
|
|
| nahoru |
|
 |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 3:02 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
Navíc tu nemám žádné info o antropometrických údajích (váha, výška, procento těl. tuku atd.), jak ses stravoval třeba poslední rok, jaká Tvoje tělesná váha měla vývoj v průběhu třeba 5 let atd. Z toho se dá plno věcí odvodit. |
Jinak 32 let,180 cm, nyni 103kg, dle posledniho mereni 15%tuku, pred 4 lety ubytek vahy o cca 25kg a 90kg a po te vybudovani nejake svaloviny kdyz jsem byl na 9%tuku tak byla vaha kolem 95kg.Posledni 2 roky vicemen sach.vlny-prerusovane nejakymi nemocemi, dovolenou v zahranici,zraneni,atd....pred CKD trochu nacukruvany metabolismus,aby se rozjel....Rok jsem pojidal placky z bilku, takze mam predstavu o tom, co se da a neda vydrzet....
|
|
| nahoru |
|
 |
fireblader
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 5:11 pm Předmět: |
|
|
| djgas napsal: | | Makuška napsal: | | eSko napsal: | | OK, jednou si to člověk chce určitě zkusit, jak by vypadal vysekaný, ale takový stav je neudržitelný (proč se kultíci asi chystají vždy na jeden až dva vrcholy za sezónu? pokud tam nenasypou celou lékárnu, tak tu TOP formu dlouho prostě nemůžou udržet). |
Nicméně dotaz - je možné v jakémkoliv dlouhodobém stravovacím a cvičebním režimu udržet dejme tomu 70% té TOP formy??? Resp. lze se k těm 70% dopracovat a udržovat to??? A pokud ano, tak jak by to asi mělo vypadat s těmi makroživinami?? Nějak to cyklovat?? Nebo naopak mít takový nějaký + - neměnný standard s mírnějšími výkyvy např. v tréninkový vs. netréninkový dny apod??? |
To by me take zajimalo, vsude co jest cell tak narrate z CKD do "normal" stray by mel probihat pres sach.vlny.... |
mě se osvědčil na doporučení cyklus 2 měsíce striktní keto dieta, 1 měsíc přidat jedno jídlo (typově celozrný chléb s máslem a vejci, rýže s masem apod.), další měsíc až dva žádné jednoduché cukry a bílé pečivo, pálí to tuk dál ...
na druhou stranu Ty potřebuješ shodit dle toho co píšeš cca. 8 kg, pak pro Tebe podle mě ketodieta postrádá smysl, za první měsíc bys musel shodit všechno co přebývá a co s tím dál ... uprav stravu, spočítej příjem, podsekni ho o 300kcal, k tomu přidej nějaký aerobní cvičení a musíš bezbolestně shodit kilo tuku týdně _________________ Carpe diem carpe noce.
|
|
| nahoru |
|
 |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 5:54 pm Předmět: |
|
|
Prave ze tem poslednim 8-10 kg se nejak nechce...tak jsem chtel zkusit neco noveho s tim, ze uvidim, klasickou stravu jako bile pecivo,apod...nejim aspon 3 roky...Docela dlouho jsem bojoval se zpomalenym metabolismem
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 7:23 pm Předmět: |
|
|
Prosím tě ty v žádném případě nemáš ztížené podmínky pro CKD.
Olej, vajíčka, majonéza, tučné mleté hovězí, ryby v oleji, tresčí játra, to mají všude na světě.
Nevím kolik vážíš, ale reálně spotřebuješ max. 400 g masa na den, protože to představuje 100 g bílkovin a ty potřebuješ reálně tak 150, protože se počítá čistá svalová hmotnost, ne špek. Ketóza ti svaly ochrání, obecně nízkosacharidové diety mají největší antikatabolický efekt. Takže i ty drahé ryby nemůžou být tak drahé, aby sis nemohl 200 g porci dát...
Ketogenní dieta se dobře drží, je pestrá (ANO, po celotýdenním nízkosacharidovém trápení přijde nálož sacharidů přes víkend, kdy jíš prakticky co tě napadne), funkční, jako jediná reálně omezuje chuť k jídlu (v ketóze jím klidně jednou za pět hodin)...
|
|
| nahoru |
|
 |
djgas
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 7:46 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Prosím tě ty v žádném případě nemáš ztížené podmínky pro CKD.
Olej, vajíčka, majonéza, tučné mleté hovězí, ryby v oleji, tresčí játra, to mají všude na světě.
Nevím kolik vážíš, ale reálně spotřebuješ max. 400 g masa na den, protože to představuje 100 g bílkovin a ty potřebuješ reálně tak 150, protože se počítá čistá svalová hmotnost, ne špek. Ketóza ti svaly ochrání, obecně nízkosacharidové diety mají největší antikatabolický efekt. Takže i ty drahé ryby nemůžou být tak drahé, aby sis nemohl 200 g porci dát...
Ketogenní dieta se dobře drží, je pestrá (ANO, po celotýdenním nízkosacharidovém trápení přijde nálož sacharidů přes víkend, kdy jíš prakticky co tě napadne), funkční, jako jediná reálně omezuje chuť k jídlu (v ketóze jím klidně jednou za pět hodin)... |
Tyhle suroviny uz mam sehnane, o to se nebojim.Ted uz se jen dostat do ketozy, cetl jsem i o spouste modifikacich a to jako davkovani bilkovin jako normalne tj.2-3g/kg, ale s temito pokusy zacnu az pozdeji, pripadne.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt květen 26, 2016 8:00 pm Předmět: |
|
|
fakt nechápu o čem se tady pořád bavíte, není lepší jíst normálně pečivo se šunkou, sýrem, vejce, maso, brambory, těstoviny, zeleninu, k tomu se stačí pořádně hýbat a vyvíjet nějakou fyzickou aktivitu, jak prostě milý Watsone... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|