Doporučíte mi nějaké meal replacementy?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Doporučíte mi nějaké meal replacementy?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Doporučíte mi nějaké meal replacementy?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mibro

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 4:13 pm    Předmět: Doporučíte mi nějaké meal replacementy? Odpovědět s citátem

Občas nemám při práci možnost se najíst. Tak přemýšlím o nějakém MRP. Ale absolutně nevím, kde ho koupit. Všude jen samé gainery nebo proteiny. Máte nějaký doporučení? Díky za odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pilarius

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se zastávám mléka. Když chci změnu či obohacení, přimíchám si příchuť/sukralózu, případně vlákninu pro lepší zasycení (inulín), případně nějaké další proteiny (třeba další kasein). Mléko je skvělá potravina, když člověk není alergik a nemá intoleranci. Náhrady stravy oproti tomu vycházejí draze.
db

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si do svého protiatomového krytu kupuju na tři měsíce přežití náhražku jídla, jmenuje se to MANA, koukni na net. Je to rychlí na přípravu a měla by to být plnohodnotná náhrada stravy. Když mi prochází datum spotřeby, tak to jednou denně žeru a nebo když jedu, někam, kde je "bordel" vemu si pár balení sebou. Není to žádná hitparáda, ale v pohodě a cena celkem přijatelná.
Olejnas

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mana je totalni odpad. Pokud maji lidi penize na tohle, tak pak snad uz na vsechno. Kdyz nemas moznost jist tak nejez, pripadne zkus prerusovany pust, pri kterem se da bezproblemu cvicit silove a pokud budes jist slusne, tak i nabirat hmotu.
db

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"Mana je totalni odpad."
Proč myslíš Olejnas?
Grimley

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli si budes chtit kupovat manu, tak ty prachy posli me, nakoupim ti ovesny vlocky a zbytek penez upotrebim uzitecnejc :)
mibro

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co teda doporučíte místo ty Many (a rad typu "nejez")? :)
db

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Jestli si budes chtit kupovat manu, tak ty prachy posli me, nakoupim ti ovesny vlocky a zbytek penez upotrebim uzitecnejc :)

Hm, dobrý, ale to sou kecy, složení MANY se dost liší od vloček.
Napiš teda proč? Zajímá mě to...
Olejnas

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

db napsal:
"Mana je totalni odpad."
Proč myslíš Olejnas?

Pokud zvladnes precist stitek, tak si odpovis sam.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mibro napsal:
A co teda doporučíte místo ty Many (a rad typu "nejez")? :)

Jsi příliš nekonkrétní. Co ti brání se najíst a jaké máš cíle?
Pokud jsi jen v časovém presu (a nemáš v práci zakázáno jíst) a nemáš problém se špekama, dej si cokoliv co sníš za pochodu. Bagetu, sladké pečivo, předem koupenou pizzu, připrav si chleba se šunkou. Pokud jsi v kanclu, smíchej si dopředu tvaroh s něčím, jogurt s vločkama, ... . Prostě cokoliv, co zbodneš a pracuješ při tom.
Pokud jsi špekoun, máš možnosti o dost menší.
mibro

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

špekoun nejsem a ani být nechci :) zajímá mě, jaký MRP byste doporučili (ne jaký bagety atd.). v čem se vlastně liší MRP od gaineru nebo proteinovýho nápoje?
Mablung

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mibro napsal:
špekoun nejsem a ani být nechci :) zajímá mě, jaký MRP byste doporučili (ne jaký bagety atd.). v čem se vlastně liší MRP od gaineru nebo proteinovýho nápoje?

Pokud myslí MRP coby mana, čistě teoreticky by to mělo mít takové složení, že bys to mohl jíst celý život a nemusel jíst nic jiného. Takže komplexní jídlo. Gainer je de facto jen cukr a protein jsou bílkoviny a nějaké příměsi. Tj. poté, co bys jedl nějakou dobu jen gainer či protein, bys umřel.
Mana, teoreticky kompletní jídlo, je ve skutečnosti směs levných sraček. Kdyby to bylo namícháno z kvalitních surovin, nestálo by to kolik to stojí. Už když se jen podíváš na proteinový zdroj - soja, je ti jasné jaké sračky tvoří ten zbytek.
Můžeš si sám namíchat kvalitní "manu". Kup si maso, rozsekej to na kousky, uvař, smíchej se zeleninovým salátem a máš výborné komplexní jídlo. Ale bude tě to stát kapku více. Jak peněz, tak času.
Kdyby existovala nějaká třetí cesta, každý by jí používal. Ale zkratky tady nejsou. Buď máš čas, peníze a nebo musíš použít náhražku.
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mibro

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
mibro napsal:

Pokud myslí MRP coby mana, čistě teoreticky by to mělo mít takové složení, že bys to mohl jíst celý život a nemusel jíst nic jiného. Takže komplexní jídlo. Gainer je de facto jen cukr a protein jsou bílkoviny a nějaké příměsi. Tj. poté, co bys jedl nějakou dobu jen gainer či protein, bys umřel.
Mana, teoreticky kompletní jídlo, je ve skutečnosti směs levných sraček. Kdyby to bylo namícháno z kvalitních surovin, nestálo by to kolik to stojí. Už když se jen podíváš na proteinový zdroj - soja, je ti jasné jaké sračky tvoří ten zbytek.
Můžeš si sám namíchat kvalitní "manu". Kup si maso, rozsekej to na kousky, uvař, smíchej se zeleninovým salátem a máš výborné komplexní jídlo. Ale bude tě to stát kapku více. Jak peněz, tak času.
Kdyby existovala nějaká třetí cesta, každý by jí používal. Ale zkratky tady nejsou. Buď máš čas, peníze a nebo musíš použít náhražku.

Nikde netvrdim, že bych chtěl celý život nechtěl jíst nic jiného. To jen občas, když se nestíhám najíst.
db

PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2016 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas: "Pokud zvladnes precist stitek, tak si odpovis sam."
Ano, zvládnu to přečíst, přesto nemám zcela jasno, co ze surovin, případně poměru surovin z toho dělá odpad. MANA jako taková byla vytvořena jako plnohodnotná náhrada pestré stravy za předpokadu relativně nízkých nákladů. Kdybych si mohl vybrat jakékoli MRP, nebo steak s bramborem a čerstvým chřestem, zvolím to druhé. To však není předmětem dotazu, ani účelem „levného“ MRP. Jde o to vytvořit trvanlivou, rychle připravitelnou náhradu stravy, při jejíž konzumaci nebude zdravý člověk řekněme omezenou dobu trpět nedostatkem živin. A ať si výrobce tvrdí co chce, není to nic ideálního. Ale jako odpad, nebo to samé jako vločky bych to tedy určitě nenazval. Zdroj bílkovin - izolát sojové bílkoviny: stravitelnost cca 95%, využitelnost bílkovin 67%, vstřebatelnost 3-4 hodiny - vhodné pro doplnění bílkovin během dne. Levný - jo, špatný - proč? V případě, že člověk neví, jestli se v práci bude moct najíst a kdy, tak je pode mě více než přijatelné mít několik MRP po ruce a prostě jednou za čas, když se nedá nic jiného stihnout to sežrat. Na co by to podle vás mělo vadit? Na druhou stranu pokud by sis vzal trochu vloček, poslal tam odměrku gaineru, odměrku proteinu, dal si lžičku oleje a vzal si multivitamin, budeš na tom asi dost podlobně, pokud by jsi k tomu přidal ještě jablko, tak možná i líp. Tak jako tak, je to podle mě lepší varianta, než si dát párek v rohlíku, salám, předsmažené hranolky, sekanou z Tesca atp. Normální maso, zelenina, příloha je samozřejmě nejlepší… I když nakonec „dobrý prase všechno spase“.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Doporučíte mi nějaké meal replacementy? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: