|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mibro
|
Zaslal: čt červen 02, 2016 10:02 pm Předmět: |
|
|
Teď jsem narazil na OptiGerm MRP.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá červen 03, 2016 4:34 am Předmět: |
|
|
Nejlepší meal replacement je rohlík s máslem. Jídlo to není, ale je to fakt dost dobrý a dá se na tom přežít docela dost dlouho. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červen 03, 2016 7:08 am Předmět: |
|
|
| db napsal: | | Ano, zvládnu to přečíst, přesto nemám zcela jasno, co ze surovin, případně poměru surovin z toho dělá odpad. MANA jako taková byla vytvořena jako plnohodnotná náhrada pestré stravy za předpokadu relativně nízkých nákladů. Kdybych si mohl vybrat jakékoli MRP, nebo steak s bramborem a čerstvým chřestem, zvolím to druhé. To však není předmětem dotazu, ani účelem „levného“ MRP. Jde o to vytvořit trvanlivou, rychle připravitelnou náhradu stravy, při jejíž konzumaci nebude zdravý člověk řekněme omezenou dobu trpět nedostatkem živin. A ať si výrobce tvrdí co chce, není to nic ideálního. Ale jako odpad, nebo to samé jako vločky bych to tedy určitě nenazval. Zdroj bílkovin - izolát sojové bílkoviny: stravitelnost cca 95%, využitelnost bílkovin 67%, vstřebatelnost 3-4 hodiny - vhodné pro doplnění bílkovin během dne. Levný - jo, špatný - proč? V případě, že člověk neví, jestli se v práci bude moct najíst a kdy, tak je pode mě více než přijatelné mít několik MRP po ruce a prostě jednou za čas, když se nedá nic jiného stihnout to sežrat. Na co by to podle vás mělo vadit? Na druhou stranu pokud by sis vzal trochu vloček, poslal tam odměrku gaineru, odměrku proteinu, dal si lžičku oleje a vzal si multivitamin, budeš na tom asi dost podlobně, pokud by jsi k tomu přidal ještě jablko, tak možná i líp. Tak jako tak, je to podle mě lepší varianta, než si dát párek v rohlíku, salám, předsmažené hranolky, sekanou z Tesca atp. Normální maso, zelenina, příloha je samozřejmě nejlepší… I když nakonec „dobrý prase všechno spase“. |
To, co tu píšeš je snůška marketingových keců. Mana je odpad, protože z hoven prostě cihlu neuplácáš. Navíc, vzhledem k obsahu je ta cena spíše nadprůměrná.
Mana jako je směs toho nejlevnějšího a nejpodřadnějšího, co lze sehnat. Argumentovat cenou je stejně tak debilní, jako obhajovat gothaj za pět korun.
Keci, jak se člověk nemůže najíst je jen kňourání líných neschopných idiotů, co by chtěli všechno zadarmo, hned, bez práce. Věční hledači zkratek. Kurva tak ráno vstanu dřív, do krabičky nakrájím hrst rajčat, ředkviček, paprik, oliv, na to mrdnu na kostičky trošku cheddaru, hodím na pánev 400g masa, který pak dám také na kostičky, k tomu pokrájím 4 vejce natvrdo a zakápnu oliváčem a mám kotel jídla, které chutná, je nutričně perfektní, zasytí tě na hromadu hodin a sežrat si ho můžeš kdykoliv, zastudena, i na etapy. Doprdele nepotřebuji certifikát z gastronomie, abych se o sebe postaral….
A ano, jsou lidi, kteří třeba pracují v laboratořích, kde je pochopitelně zákaz jakéhokoliv jídla, ale i oni mají pauzu na jídlo. Já zrovna nechápu, proč tenhle člověk “nemůže” jíst...
|
|
| nahoru |
|
 |
db

|
Zaslal: pá červen 03, 2016 9:41 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: |
To, co tu píšeš je snůška marketingových keců. Mana je odpad, protože z hoven prostě cihlu neuplácáš. Navíc, vzhledem k obsahu je ta cena spíše nadprůměrná.
Mana jako je směs toho nejlevnějšího a nejpodřadnějšího, co lze sehnat. Argumentovat cenou je stejně tak debilní, jako obhajovat gothaj za pět korun.
Keci, jak se člověk nemůže najíst je jen kňourání líných neschopných idiotů, co by chtěli všechno zadarmo, hned, bez práce. Věční hledači zkratek. Kurva tak ráno vstanu dřív, do krabičky nakrájím hrst rajčat, ředkviček, paprik, oliv, na to mrdnu na kostičky trošku cheddaru, hodím na pánev 400g masa, který pak dám také na kostičky, k tomu pokrájím 4 vejce natvrdo a zakápnu oliváčem a mám kotel jídla, které chutná, je nutričně perfektní, zasytí tě na hromadu hodin a sežrat si ho můžeš kdykoliv, zastudena, i na etapy. Doprdele nepotřebuji certifikát z gastronomie, abych se o sebe postaral….
A ano, jsou lidi, kteří třeba pracují v laboratořích, kde je pochopitelně zákaz jakéhokoliv jídla, ale i oni mají pauzu na jídlo. Já zrovna nechápu, proč tenhle člověk “nemůže” jíst... |
Ale jo, souhlasim že se v práci jde nažrat jinak a líp.
Pokud nepotřebuješ dlouhou trvanlivost potraviny, váhově minimalizovanou pro přenos a pohybuješ se v civilizovaném světě, tak MRP nepotřebuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po červen 06, 2016 9:29 am Předmět: |
|
|
http://www.amazon.com/Meals-Ready-Genuine-Military-Surplus/dp/B005I5ML36
Spíš jde asi o to, jestli si schopný si to vyrobit sám nebo hledáš vyloženě něco už hotového  A potom co to znamená "nemám možnost se najíst" - jako že to musí být tekutý šejk? Nebo si schopný sníst něco z krabičky nebo něco typu musli tyčinka, beef jerky atp.
Já osobně tohle většinou řeším nějakým ovocem typu banán/jablko, ovesné sušenky nebo BeBe + protein šejk nebo vařené vejce, případně i pár ořechů. Někdy třeba mačkané vařené batáty.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|