Znovunabírání

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Znovunabírání  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Znovunabírání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gabro

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 7:25 am    Předmět: Znovunabírání Odpovědět s citátem

Ahoj,
Měla jsem před maturitou takové dosti zvláštní období, tzn. nechuť k tréninkům i jídlu a opravdu dost jsem zhubla k tom jsem trpěla nespavostí (asi projevy stresu ). Teď se snažím znovu nabrat, ale chtěla bych, co nejvíce v kvalitní aktivní hmotě... do zápasové sezóny mi zbývají asi necelé 4 měsíce, je reálné nabrat do té doby cca 6-8 kilo?
Jinak jídelníček je nejčastěji:
7:00 kaše (50g vloček, 10g protein, ovoce a kakao/skořice/burákové máslo )
9:30 jogurt ovoce/ rýžové chlebíky s cottagem nebo burákovým máslem
12:00 kuřecí prso s bramborem/rýží/bulgurem
15:00 proteinový nápoj/proteinová tyčinka
+po tréninku sacharidy (banán , müsli, ...)
19:00 vajíčko/ryba/maso/šmakoun + čočka/hrách/kuskus, ...
21:00 ještě většinou jogurt/ tvaroh/ casein

Také se chci zeptat jestli je ok čas od času zařadit sojové nebo robi maso (když zrovna nen dost financí na steak )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gabro

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 7:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak trénuji 4-5x týdně (kick box -lightcontact, pointfighting) -> pondělí a středa dvě hodiny, úterý a pátek hodina, někdy čtvrtek, víkendy trávím většinou na brigádě stejně jako volný den v týdnu (většinou čtvrtek)
Donnie90

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 9:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tuků bez problémů, jinak tolik svalů nedáš ani za rok.
Blackoff

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli si zhubla ve svalech těch 6-8kg, tak by si je možná mohla částečně za tu dobu nabrat zpět, ale pokud si zhubla dvě kila, tak to půjde asi těžko. Nehledě na to, že stejně záleží jen na Tobě, co tomu dáš. Když Ti tu deset lidí řekne, že to nejde, tak se na to vykašleš, nebo jak? Jinak když chceš svalovou hmotu, chce to silový tréning..
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Váha, výška, věk?
Gabro

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Silový trénink není problém v rámci tréninků posilujeme i se zátěžema, pokud tedy není zrovna speciální trénink na rychlost
Gabro

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Váha, výška, věk?

19 let, 169.5, váha aktuálně 51 -> předtím jsem měla cca 58-59
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně se jeví jídelníček pro dívku s takovým množstvím fyzické aktivity jako nedostatečný.
Bílkovin tam se zdá dost, ale zdroje energie (sacharidy, nějaké tuky) mi tam přijdou zastoupené málo.
Zkoušela sis takový jídelníček propočítat, kolik obsahuje bílkovin, sacharidů a tuků?
Gabro

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2016 6:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Mně se jeví jídelníček pro dívku s takovým množstvím fyzické aktivity jako nedostatečný.
Bílkovin tam se zdá dost, ale zdroje energie (sacharidy, nějaké tuky) mi tam přijdou zastoupené málo.
Zkoušela sis takový jídelníček propočítat, kolik obsahuje bílkovin, sacharidů a tuků?

No přihlásila sem se do aplikace Kalorické tabulky a jako cíl dala 59, podle jejich hodnot mi to vychází ok, ale chtěla jsem radu od lidí, kteří mají víc zkušeností s nabíráním svaloviny etc.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: ne červen 12, 2016 7:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaké konkrétní hodnoty ti to spočítalo?
Gabro

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2016 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Jaké konkrétní hodnoty ti to spočítalo?

Podle tabulek bych měla přijmout stravou: 8 888kJ, 112g bílkovin, 271g sacharidů, 61g tuků -> podle toho se pak snažím upravovat gramáž porcí
Gabro

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2016 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím se mi povedlo během týdne a půl nabrat kilo, a u známého jsem si zašla na rozbor, z něhož mi vyšlo, že se mi povedlo to skoro vše přibrat na svalovině :) ale nevím jestli je ten příjem opravdu dostačující, neboť mě sále všechno bolí a přijde mi, že generace po tréninku je čím dál delší...napadlo mě ještě zařadit bcaa, ale nevím jestli to nebude velká zátěž na ledviny, když skoro denně piju protein moc se v tom ještě nevyznám
Frybis

PříspěvekZaslal: út červen 14, 2016 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U tvých padesáti kil bych se držel maximálně na 2g/kg bílkovin, dlouhodobě rozhodně i míň. Bcaa jsou taky proteiny, já je třeba nepočítám, ale není to asi od věci si je zahrnout do denního příjmu. Co se ale regenerace týče, tam bych se podíval spíš po pořádným multivitamínu, vitamínu C, a tak dále, případně i glutamin mi na regeneraci vždycky pomohl víc, než BCAA, ale to jsou jen moje dojmy. Já BCAA beru spíš jako prevenci proti katabolismu svalů ( alespoň nějakou, když cvičím pouze na lačno a v ketóze
) Glutamin bych zařadil dřív než BCAA. Když už se svaly ničí, tak největší část je glutamin.

Rychle na stránku:

Přejdi na: