Poměr mezi tuky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poměr mezi tuky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Poměr mezi tuky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Stinfox

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 6:09 pm    Předmět: Poměr mezi tuky Odpovědět s citátem

Ahoj, zatím posiluji jen nějaký ten měsíc a doteď jsem jedl jen tak "od oka" . Chtěl bych si složit nějaký vyvážený jídelníček a zajímalo by mě jaký by měl být poměr mezi příjmem nasycených a nenasycených tuků? Mám v tom už zmatek. Někdo říká vyřadit nasycené tuky úplně a přijímat je maximálně z masa, kde se jim vlastně člověk nemůže ani vyhnout, ale poté vidím vrcholové kulturisty klasicky jíst celá vajíčka nebo cottage sýry, které obsahují také ty nasycené tuky. A někdo zase říká, že je prý úplně jedno kolik jakých tuků příjmu. Tak kde je pravda?

Děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
malex

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1:1:1 tzn. Nasycene:mononenasycene:polynenasycene
sk

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pomer mezi tuky? a neni to incest ?
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 9:11 pm    Předmět: Re: Poměr mezi tuky Odpovědět s citátem

Stinfox napsal:
Ahoj, zatím posiluji jen nějaký ten měsíc a doteď jsem jedl jen tak "od oka" . Chtěl bych si složit nějaký vyvážený jídelníček a zajímalo by mě jaký by měl být poměr mezi příjmem nasycených a nenasycených tuků? Mám v tom už zmatek. Někdo říká vyřadit nasycené tuky úplně a přijímat je maximálně z masa, kde se jim vlastně člověk nemůže ani vyhnout, ale poté vidím vrcholové kulturisty klasicky jíst celá vajíčka nebo cottage sýry, které obsahují také ty nasycené tuky. A někdo zase říká, že je prý úplně jedno kolik jakých tuků příjmu. Tak kde je pravda?

Děkuji.

Všichni vrcholový kultáci jsou na steroidech, každopádně když jsme u toho, neměl bys podcenovat přijem žádných tuku, vůbec si nelam hlavu s tim, jestli jist cottage, eidam 30%, mozarellu nebo celé vajíčka.
Frybis

PříspěvekZaslal: st červen 22, 2016 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nasycených tuků se neboj. Je to daleko menší zlo, než tuky přepálené. Těm je třeba se vyhýbat, jsou to tradičně smažený věci. Ty obyčejné nasycené nedenaturované jsou opravdu ok, oproti přepáleným. Pokud tedy k masu a sýrům budeš často doplňovat ryby a oříšky, nemusíš se o nějaký poměry ani starat.
Stinfox

PříspěvekZaslal: st červen 22, 2016 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře, Děkuji všem za pomoc :) A i za docela povedený vtip :D

Rychle na stránku:

Přejdi na: