|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
betterworld
|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 11:08 am Předmět: ČAS strávený VAŘENÍM |
|
|
Dobrý den, ahoj,
jak řešíte problém, když chcete držet dietu, hubnout nebo nabírat svaly, a tím pádem si vařit každý den jídlo a brát s sebou do práce v krabičce?
Líbilo by se vám řešení - online platforma , na které byste se spojili s někým v okolí ( nebo kdo je po vaší cestě do práce, za klientem, kamkoliv..), domluvili se, jaká jídla chcete vařit, a on (a) ( např. máma na mateřské, důchodkyně, kdokoliv, kdo umí vařit a chce si přivydělat) by vám ho za domluvenou cenu pravidelně připravovali.
Využili byste takové řešení? Případně využívá někdo z vás něco podobného? Předem mockrát děkuju za jakékoliv reakce :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bombay

|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 11:13 am Předmět: |
|
|
To by se mi líbilo.
Ale zatím i jakožto zaměstnaný člověk zvládám vařit pro svou maličkost v pohodě sám. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 12:25 pm Předmět: |
|
|
Beznej kondicak, asi nebude ochoten platit nekomu cizimu a cas stravenej u vareni.
|
|
| nahoru |
|
 |
FrantaatnarF
|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 1:12 pm Předmět: Re: ČAS strávený VAŘENÍM |
|
|
| betterworld napsal: | Dobrý den, ahoj,
jak řešíte problém, když chcete držet dietu, hubnout nebo nabírat svaly, a tím pádem si vařit každý den jídlo a brát s sebou do práce v krabičce?
Líbilo by se vám řešení - online platforma , na které byste se spojili s někým v okolí ( nebo kdo je po vaší cestě do práce, za klientem, kamkoliv..), domluvili se, jaká jídla chcete vařit, a on (a) ( např. máma na mateřské, důchodkyně, kdokoliv, kdo umí vařit a chce si přivydělat) by vám ho za domluvenou cenu pravidelně připravovali.
Využili byste takové řešení? Případně využívá někdo z vás něco podobného? Předem mockrát děkuju za jakékoliv reakce :) |
Je to hloupost, tady ti pšenka nepokvete.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 5:40 pm Předmět: |
|
|
Tak ono to úplně hloupý není. V jedné práci jsem nosila místo jen svého oběda krabičku s dalším pro kolegyni, která byla líná vařit. Takže těch cca 80-100 Kč, co by dala za oběd, dala radši mně, protože to moje jídlo bylo lepší než ty šlichty, i když se snědlo v kanclu z krabičky. Není to na zbohatnutí, ale pokrylo mi to skoro vždycky náklady na moje jídlo. Samo bez práce, ale vařila bych pro sebe stejně.
V jiné práci jsme se s jinou kolegyní střídaly, takže jsem si oběd vařila jen obden. Super úspora času, samozřejmě za přesného stanovení toho, jak to jídlo má vypadat. Naštěstí kolegyně neměla problém se přizpůsobit, propracovala se se mnou až k paleo.
Na druhý variantě je blbý jen to, že uavřit prostě musíš, i kdybys tisíckát nestíhal.Nebo musíš kajícně posílat sms, aby si ten druhý vyřešil jídlo na zítra :-)
(akorát že na to nepotřebuju nic jinýho, než se s někým v práci, kdo jí podobně jako já, domluvit. Protože v jiným případě je to čas navíc, kterej mi sežere to, co jsem ušetřila nevařením) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 6:44 pm Předmět: |
|
|
seriozny clovek co cvici nezveri prirpavu svojho jedla do ruk inemu.
Mozno tak obycajni ludia, necviciaci, alebo prilis zamestnani ludia co si chodia len tak pre zdravie zacvicit to ocenia ale niekto kto berie cvicenie vazne si to vzdy urobi sam.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 9:55 pm Předmět: |
|
|
| PetkaB napsal: | Tak ono to úplně hloupý není. V jedné práci jsem nosila místo jen svého oběda krabičku s dalším pro kolegyni, která byla líná vařit. Takže těch cca 80-100 Kč, co by dala za oběd, dala radši mně, protože to moje jídlo bylo lepší než ty šlichty, i když se snědlo v kanclu z krabičky. Není to na zbohatnutí, ale pokrylo mi to skoro vždycky náklady na moje jídlo. Samo bez práce, ale vařila bych pro sebe stejně.
V jiné práci jsme se s jinou kolegyní střídaly, takže jsem si oběd vařila jen obden. Super úspora času, samozřejmě za přesného stanovení toho, jak to jídlo má vypadat. Naštěstí kolegyně neměla problém se přizpůsobit, propracovala se se mnou až k paleo.
Na druhý variantě je blbý jen to, že uavřit prostě musíš, i kdybys tisíckát nestíhal.Nebo musíš kajícně posílat sms, aby si ten druhý vyřešil jídlo na zítra :-)
(akorát že na to nepotřebuju nic jinýho, než se s někým v práci, kdo jí podobně jako já, domluvit. Protože v jiným případě je to čas navíc, kterej mi sežere to, co jsem ušetřila nevařením) |
Pokud se dohodnou dva, tři lidé co se znají, je to ideální možnost. Ale jakmile z toho chce někdo udělat byznys, narazí na spoustu problémů s roztříštěností zákazníků, s jejich nespolehlivostí, s nespolehlivostí dodavatelů, ... . Navíc, pokud chce někdo komerční řešení, x restaurací dnes už nabízí dovoz jídel a můžeš si vybrat z x variant. Zatímco když někdo uvaří, musíš jíst co uvaří pro všechny.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: po červenec 18, 2016 4:25 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | PetkaB napsal: | Tak ono to úplně hloupý není. V jedné práci jsem nosila místo jen svého oběda krabičku s dalším pro kolegyni, která byla líná vařit. Takže těch cca 80-100 Kč, co by dala za oběd, dala radši mně, protože to moje jídlo bylo lepší než ty šlichty, i když se snědlo v kanclu z krabičky. Není to na zbohatnutí, ale pokrylo mi to skoro vždycky náklady na moje jídlo. Samo bez práce, ale vařila bych pro sebe stejně.
(akorát že na to nepotřebuju nic jinýho, než se s někým v práci, kdo jí podobně jako já, domluvit. Protože v jiným případě je to čas navíc, kterej mi sežere to, co jsem ušetřila nevařením) |
Pokud se dohodnou dva, tři lidé co se znají, je to ideální možnost. Ale jakmile z toho chce někdo udělat byznys, narazí na spoustu problémů s roztříštěností zákazníků, s jejich nespolehlivostí, s nespolehlivostí dodavatelů, ... . Navíc, pokud chce někdo komerční řešení, x restaurací dnes už nabízí dovoz jídel a můžeš si vybrat z x variant. Zatímco když někdo uvaří, musíš jíst co uvaří pro všechny. |
Právě.
Takže taková seznamka na vaření.Tím chci říct, že se ty lidi právě dopředu znát nemusí, ale pokud zjistí, že třeba pracujou někde tak, že si to jídlo bez problémů předají a rámcově se dohodnou na tom, co budou vařit, může jim to dost času ušetřit.
Jíst bez možnosti výběru, pokud jídlo splňuje moje podmínky, mi naprosto nevadí.
Přijde mi to hodně podobný jako spolujízda, prostě stejně bys vařil...nebo se ti nechce denně vařit, tak to vyřešíš takhle. Když sedneš k někomu, koho neznáš, do auta, riskuješ mnohem víc podle mě. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po červenec 18, 2016 6:43 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | PetkaB napsal: | Tak ono to úplně hloupý není. V jedné práci jsem nosila místo jen svého oběda krabičku s dalším pro kolegyni, která byla líná vařit. Takže těch cca 80-100 Kč, co by dala za oběd, dala radši mně, protože to moje jídlo bylo lepší než ty šlichty, i když se snědlo v kanclu z krabičky. Není to na zbohatnutí, ale pokrylo mi to skoro vždycky náklady na moje jídlo. Samo bez práce, ale vařila bych pro sebe stejně.
Pokud se dohodnou dva, tři lidé co se znají, je to ideální možnost. Ale jakmile z toho chce někdo udělat byznys, narazí na spoustu problémů s roztříštěností zákazníků, s jejich nespolehlivostí, s nespolehlivostí dodavatelů, ... . Navíc, pokud chce někdo komerční řešení, x restaurací dnes už nabízí dovoz jídel a můžeš si vybrat z x variant. Zatímco když někdo uvaří, musíš jíst co uvaří pro všechny. |
on si nechce dělat byznys z toho vaření, ale z té aplikace, a tak je mu celkem jedno, jak je kdo spolelivý. i kdyby byly recenze (nespokojené), budou na adresu kuchaře, ne aplikace...
|
|
| nahoru |
|
 |
betterworld
|
Zaslal: po červenec 18, 2016 11:58 am Předmět: |
|
|
PetkaB a Hulkie> No super, čtete mi myšlenky :) Určitě by mi tedy nebylo jedno, jaká je kvalita a feedbacky na kuchaře by tam stoprocentně museli být. A nejen to, i nějaký proces ověřování. Ale koncept je přesně podobný jako třeba sdílení auta, kdy "stejně tam pojedeš, tak proč ne s někým dalším". Takže vlastně ano, i taková seznamka. Myšlenka je, že lidé, kteří mají stravu zmáknutou, což jsme třeba my, co chodíme do posilovny a cvíčime, můžeme těm , kteří to sami nedokáží nebo neví jak, pomoct. A strava je jedna z nejdůležitějších věcí a zároveň i hlavním důvodem, proč tolik lidí nedokáže se svojí postavou a zdravím nic udělat, přes všechny trenéry, tréninky a dietní plány. Protože ta exekuce, to samotné vaření, denně, důsledně a dobře, to je problém. A bere to i hodně času. Pokud by se vytvořil nějaký systém jak toto zefektivnit, může to spoustě lidem změnit život :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po červenec 18, 2016 12:10 pm Předmět: |
|
|
Pokud je myšlenka obdobná jako Bla Bla car, tak nápadu fandím - jsem uživatel Bla bla caru a za mě skvělý nápad.  Náklady na dojíždění mi to při užívání mého auta šetří opravdu značně a zatím jsem nenarazila na nepříjemnou zkušenost se spolucestujícími.
Otázkou je jak to vychytat na to jídlo??? Aby to fungovalo.
Aby se tam hned na začátku nenahromadily špatné zkušenosti (které u "porodních bolestí" nelze vyloučit) a lidi to neodsoudili hned na začátku ve smyslu "Apka dobrá, ale je to na nic - kuchaři tam jsou na ho*no...to si ani nestahuj kámo."
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po červenec 18, 2016 12:22 pm Předmět: |
|
|
Varim si sam. Vim co jim a vim kolik toho jim. Neumim si predstavit varit pro nekoho dalsiho. Sto lidi ma sto chuti a zbytecne odvazovani potravin a dalsi ptakoviny, to je otrava, navic financne to je nevyhodne. Cena potravin, cas na pripravu, cas na nakup, cas na distribuci, provize za sprostredkovani. Vubec nechapu, proc by to nekdo chtel delat ani kdo by mel byt cilova skupina.
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: po červenec 18, 2016 12:37 pm Předmět: |
|
|
OP: ale nenech se odradit negativnimi reakcema, ani Paypal nemel mit budoucnost a podivej kde je ted. :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po červenec 18, 2016 1:03 pm Předmět: |
|
|
| Berserk_Grom napsal: | | OP: ale nenech se odradit negativnimi reakcema, ani Paypal nemel mit budoucnost a podivej kde je ted. :D |
Je pravda, že kdo nic nedělá, nic nezkazí a nezbohatne
Já bych si tipl, že mu to krachne buď kvůli logistickým problémům (pokud vůbec přeleze prvotní problém všech projektů - rozšíření mezi lidi) a nebo z toho nedokáže vytáhnout peníze. Nicméně, pokud se to bude snažit dotáhnout, může se na tom strašně moc naučit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|