ČAS strávený VAŘENÍM

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ČAS strávený VAŘENÍM  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> ČAS strávený VAŘENÍM
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2016 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hoši dám vám vědět, až to těch 30tisíc dosáhne.....počítám, že do dvou let to klapne.....jo vlastně to je limit na rok.....mno tak to jsem klidná. To mě běžte napráskat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2016 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, je to těch 30 000 korun za rok příležitostných příjmů.
betterworld

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2016 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když si všechny suroviny koupí zákazník, třeba na celý týden, a domluví se "Teď mi dva dny vař tohle a pak dva dny tohle", tak tam k žádnému obchodu nedochází, to si koupil sám. Tím pádem by platil jen za to uvaření samotné, za tu službu. A to by se do těch 30 k vejít mělo. Tedy pokud by to někdo nechtěl jet ve velkém, ale to by nebyl cíl této služby. Pochybuju, že někdo pořád sdíli jízdy a jezdí Bla Bla Carem, aby si vydělal nějaké mega peníze. Na vydělávání je tady spíš UBER.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po červenec 18, 2016 9:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Imho to tu nikdo nezminil, ale varit pro dalsi lidi za uplatu znamena pro dotycneho x povoleni, hygiena, zivnostak, financak atd atd. Uz jen to papirovani kazdeho odradi. Ten napad je proste nedomysleny a nemuze to vubec fungovat, maximalne v ramci nejake male komunity. Podivejte se kolik papirovych problemu (samozrejme diky loby) ma u nas Uber nebo AirBnB a ti maji za sebou silne investory. Tusim, ze nekde na netu byl rozhovor s manikem co ma firmu na krabicky a popisoval tam, co vsechno museli papirove splnil a zaridit, aby mohli vubec zacit fungovat..a nemluve o chystanych elektronickych pokladnach apod.

http://brno.idnes.cz/brnane-provozuji-bytovou-restauraci-debut-fk5-/brno-zpravy.aspx?c=A140306_2042029_brno-zpravy_mich
Makuška

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 7:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Jo, je to těch 30 000 korun za rok příležitostných příjmů.

Tak o takové částce se mi může maximálně zdát....takové sumy opravdu spolujízda nevynáší.

Jak říkám...nápadu betterworlda fandím.

Olejnas

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 7:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

http://brno.idnes.cz/brnane-provozuji-bytovou-restauraci-debut-fk5-/brno-zpravy.aspx?c=A140306_2042029_brno-zpravy_mich

Precetl sis prosim take ty komentare u clanku? Par z nich by ti otevrelo oci a nabidlo tak prostor k dalsi debate, o kterou ja ale rozhodne nestojim...
Olejnas

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

betterworld napsal:
Když si všechny suroviny koupí zákazník, třeba na celý týden, a domluví se "Teď mi dva dny vař tohle a pak dva dny tohle", tak tam k žádnému obchodu nedochází, to si koupil sám. Tím pádem by platil jen za to uvaření samotné, za tu službu. A to by se do těch 30 k vejít mělo. Tedy pokud by to někdo nechtěl jet ve velkém, ale to by nebyl cíl této služby. Pochybuju, že někdo pořád sdíli jízdy a jezdí Bla Bla Carem, aby si vydělal nějaké mega peníze. Na vydělávání je tady spíš UBER.

Dobre, navrhl sis model. Tak postupme dal. Popis mi prosim, jak presne tenhle model ma vydelat penize nejen tomu, kdo tedy vari, ale i tomu kdo to vareni zprostredkuje. Predpokladam, ze kvuli dvacetikorune se do tohohle dobrodruzstvi nikdo nepusti. A v neposledni rade mi vysvetli, jak je tento model vyhodny pro me, jako pro potencionalniho klienta. Reci o tom, ze nemusim varit jsou prilis obecne. Kdyz pujdu do restaurace, tak take nemusim varit, no neni to nic co by bylo vyhodne z dlouhodobeho hlediska.
Makuška

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnooo jestli můžu, tak já si umím představit model uživatele asi takový:

- jdu do obchodu a nakoupím suroviny v baleních a množství, které pokryje víc než jednu porci mého plánovaného jídla (protože přesně na jednu porci nakoupit nelze)
- přijdu domů, sečtu částku za suroviny, které vystačí např. na 4 porce
- uvařím tedy 4 porce, jednu si nechám a zbylé 3 nabídnu prostřednictvím aplikace další den k odběru za cenu porce, kterou si sama nastavím (stejně tak si u spolujízd sama stanovuji za kolik spolucestující naberu do auta)
- pokud někoho mnou uvařené jídlo zaujme, zarezervuje si moje volné porce, já mu jídlo zabalím a další den doručím

Výhody pro mě: nakoupila jsem suroviny na 4 porce a nezůstaly mi 3 porce doma ležet = mám nižší náklady na výrobu mojí jedné porce

Výhody pro zprostředkovatele: minimálně návštěvnost a užití aplikace (a z toho plynoucí např. příjmy z reklamy na webu nebo v aplikaci)

Výhody pro klienta: nemusí vařit a cena mých zbylých porcí bude zcela jistě pod cenovou hranicí restaurací, klient nemusí vařit a dostává za výhodnou cenu domácí jídlo - v mém případě i dle fitness jídelníčku.

Aspoň tak nějak si to představuju já.
Mablung

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:

Doručíš jídlo? Spočítej si, kolik tě stojí doručení jídla třeba na 5 km. Veškeré náklady včetně tvého času, benzínu, ... . Ten člověk to bude chtít v určité době, kdy ty třeba budeš v práci.

Co se výhod pro zprostředkovatele týče. Myslíš si, že i dobrá návštěvnost v řádu tisíců lidí denně ti zajistí zajímavé peníze z reklamy?
Spazik

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 8:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle může fungovat jedině s někým koho osobně znáš a denně se s ním vídáš v práci nebo ve stejném domě, kde bydlíš.
Chlapi mají výhodu že si na to můžou pořídit... manželku
Hulkie

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Hulkie napsal:

Precetl sis prosim take ty komentare u clanku? Par z nich by ti otevrelo oci a nabidlo tak prostor k dalsi debate, o kterou ja ale rozhodne nestojim...

Tady si pane přečtěte, kdo může vstoupit do soukromého bytu
http://www.dumabyt.cz/rubriky/poradna/finance/pravo/soukromy-pozemek-vstup-zakazan-jak-komu_19920.html?clanek_id=19920
ani hygiena, ani berňák, žádná taková kontrola není reálná:)
Může tam PČR, která zajisté přijde s povolením k domovní prohlídce babičky, která se rozhodla vařit pro pár známých...
Hulkie

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Makuška napsal:

Doručíš jídlo? Spočítej si, kolik tě stojí doručení jídla třeba na 5 km. Veškeré náklady včetně tvého času, benzínu, ... . Ten člověk to bude chtít v určité době, kdy ty třeba budeš v práci.

Co se výhod pro zprostředkovatele týče. Myslíš si, že i dobrá návštěvnost v řádu tisíců lidí denně ti zajistí zajímavé peníze z reklamy?

Netuším. Ale existuje spousta různých aplikací včetně té, která ti nařídí, kdy se máš napít vody. Tahle podnikatelská myšlenka klidně může mít úspěch, protože se chytily větší 3.14viny...
Olejnas

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ma nekdo z vas nejakou realnou zkusenost s provozovanim libovolne komercni sluzby, ktera je postavena na uzivatelich? Vstupni investice na takovou sluzbu neni zrovna zanedbatelna. Pocinaje webem, ktery nemuze splacat kde jaky student, pokracujme pres zazemi ala hosting, pripojovani, konce aplikaci na android/ios, ktera se sama nenaprogramuje. Nemluve o marketingu, protoze bez uzivatelu je ta sluzba bezcenna. To jsou ohromne vstupni naklady. Internetova reklama a tim spise reklama na mobilech je naprosto irelevantni. Navic tu reklamu musi nekdo prodavat, sama se neproda apod.

Kdysi existoval v televizi takovy porad o investorech, kam prisel clovek s libovolnym prima napadem a ti investori mu vesmes vysvetlili, ze napad je jedna vec a udelat ho vydelecnym je vec druha. Nazev si nepamatuji, no myslim, ze takovehle porady by meli byt skoro povinne pro podobne snilky a na skolach by se deti meli ucit podobne veci, protoze ty jsou do zivota mnohem praktictejsi, nez archimeduv zakon...
Hulkie

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kamarad produkuje infantilni hry do mobilu po jednom EURu nebo zadarmo, ma na to 80 zamestnancu a je docela za vodou. Jednu jeho hru jsem hral a vydrzel jsem minutu.
Majitel zdejsiho serveru zacinal s naprosto trivialnim webem a php forem... a kde je dnes.
Urcite neposlouchal pindy o tom, ze to nejde:)
Olejnas

PříspěvekZaslal: út červenec 19, 2016 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie, tvuj problem je v tom, ze ty umis cist, ale nechapes obsah psaneho slova. Na tuhle vec narazime kdykoliv spolu neco resime (vetsinou je to neumyslne a vetsinou se snazis trolit to co pisu, ale nejde ti to) a tim spise s tebou vazne nehodlam debatovat. Nelze to. Takze jako v kazdem takovem pripade, kdy si se mnou chces povidat, ja koncim. Uz se nehodlam zapojovat...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ČAS strávený VAŘENÍM Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: