OK takze je mi 30 cvicim s prestavkama 16 let. (ted zacinam cvicit po roce kdy sem pribral 10 kg tuku)
Bohuzel sem nikdy moc neresil jidelnicek a suplementaci protoze sem necvicil kvuli postave ale funkcnosti ve sportu tudiz sem vetsinou jel silovy trenink pripadne silovo dynamickej....
Ted uz nesportuju tak se stava posilka hlavnim "sportem" a chtel bych si zpravit postavu.
Jídelníček nemám rozepsanej co kdy kolik ridim se zasadama a vyslednym poctem zivin. Kalorickej deficit je okolo 500-1000 kcal denne.
nicméne malej priklad jidelnicku.
rano celozrny tmavy chleb + 20% eidam
svacina kureci sunka + tmavy pecivo
obed vetsinou hodim do hrnce kureci prso + zeleninu a az se to vzacne varit dam tam semolinovy testoviny (varim to protoze je to lepsi pro jatra nez to smazit nebo pect)
svaca pred treninkem bejva proeinova tycinka
po treninku
proteinak
vecere vetsinou nejaky maso se zeleninovym salatem
a kdyz je jeste v noci hlad dam si nejakou zeleninu.
Jeste premejslim ze bych poridil hrnec na souse vide mate s tim nekdo zkusenosti?
k vysveteleni proc kterej suplement
Chrom zinek a b6 - kvuli traveni makrozivin (musim rict ze to dost pomohlo v tom smyslu ze porad neseru...)
vecer a rano
HMB&Glutamine abych ochranil svalovou hmotu protoze na ranni kardio jdu na lacno hned po probuzeni
BCAA ze stejneho duvodu jelikoz mam ted hodne kardia a treninku v posilovne a zaroven dietu tak potrebuju nejakou ochranu svalstva. To ze by to nefungovalo nebo bylo zbytecny s tim nesouhlasim...
creatin mozna uz tak jen ze zvyku ale dobre doplnuje energii a jsem schopnej tak odjet behem týdne cca 6x kardio ranni a k tomu 5x posilku a udrzet si dobrou naladu a nebejt pretrenovanej
L- arginin no aby mi lip stal :D ne sranda mam rad pocit ty pumpy.
Protein po treninku a na noc je doufam jasny
co se tyce kardia pred i po treninku tak vysvetleni je nasledujici. Jelikoz uz je mi 30 tak mi trva trochu dyl nez se telo dostane do spravnyho tempa abych mohl kvalitne odcvicit trenink. davam 20 minut na rozehrati - telo je pak pekne prokrveny rozhejbany zahraty... kdyz kardio pred treninkem vynecham mam cca o 30% nizsí vykonost.
kardio po treninku - potrebuju palit tuky.