|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Cartouche
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 2:43 pm Předmět: |
|
|
| kerber napsal: | | madball napsal: | | sousedovic Toníček napsal: | | madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná? |
Třeba pro vývoj mozku a CNS u dětí, pomáhá u nich vytvářet i střevní mikroflóru. Mateřské mléko má skoro dvojnásobek laktózy než kravské mléko a je to prakticky první sacharid pro člověka.
Italům se z mléka prodá sýr, ze zbylé syrovátky se návštěvníkům ronnie.cz prodá protein a ze zbylé laktózy se rodičům prodá umělé dětské mléko. |
to je odpověď?
prý pro vývoj mozku u dětí, což je samozřejmě pravda, ale tady je řeč o dospělých lidech!!
to si Toníčkovi moc relevantní odpověď teda nedal
žádný živý tvor, kromě člověka, nepije v dospělosti mléko.. a už vůbec ne od jiného savce!
sdílím názor, že mléko a cukr jsou jedy, které můžou za většinu civilizačních onemocnění. |
Jako přes kopírák... Ty samé větičky stále dokola. Čili stále stejný zdroj a stále stejná úchylka z rozežranosti.
Milý kolego, měl byste se seznámit se stavem koster u tvůrců prvních zemědělských kultur na našem území. A potom je porovnat s kostrami z doby bronzové. Výška stoupá o 7 centimetrů, výskyt degenerativních změn klesá o třetinu. Proč asi?
A proč jsou populace s nejnižším výskytem laktózové tolerance (z jihovýchodní a východní Asie, Ameriky) dodnes ty nejvíce podvyživené na světě, o 15-20 centimetrů menší než Evropané?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Cartouche
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 2:48 pm Předmět: |
|
|
Dobré počtení pro všechny makrobiotiky, zahleňovače a podobné praštěnce
"Milk: White elixir or white poison? An examination of the associations between dairy consumption and disease in human subjects"
Bohužel sem nemůžu dát link, ale vygooglovat se to dá snadno.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 4:06 pm Předmět: |
|
|
| kerber napsal: | | madball napsal: | | sousedovic Toníček napsal: | | madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná? |
Třeba pro vývoj mozku a CNS u dětí, pomáhá u nich vytvářet i střevní mikroflóru. Mateřské mléko má skoro dvojnásobek laktózy než kravské mléko a je to prakticky první sacharid pro člověka.
Italům se z mléka prodá sýr, ze zbylé syrovátky se návštěvníkům ronnie.cz prodá protein a ze zbylé laktózy se rodičům prodá umělé dětské mléko. |
to je odpověď?
prý pro vývoj mozku u dětí, což je samozřejmě pravda, ale tady je řeč o dospělých lidech!!
to si Toníčkovi moc relevantní odpověď teda nedal
žádný živý tvor, kromě člověka, nepije v dospělosti mléko.. a už vůbec ne od jiného savce!
sdílím názor, že mléko a cukr jsou jedy, které můžou za většinu civilizačních onemocnění. |
Mně, jako dospělému člověku, záleží na vývoji mých dětí, takže pro mě, jako dospělého člověka, je laktóza velmi důležitá.
Pokud ti nedochází tohle a další souvislosti, je to jen tvůj problém. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 4:31 pm Předmět: |
|
|
Nemám nic proti mléku, ale určit ho nemusí madball pít, aby měl zdravé dětí, spíše jde o zvýšení šance přenosu pozitivní mutace genu starající se o tvorbu laktázy i v dospělosti. :-)
Kdo by měl pravidelně přijímat laktózu, respektive její zdroje, jsou hlavně novopečené matky, které potřebují galaktózu k syntéze laktózy ve svém mateřském mléce. O vývoj CNS se stará hlavně dostatečný přívod tuků, resp. omega MK. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Gart
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 5:23 pm Předmět: |
|
|
Abych odpověděl na Pialirusovu otázku, tak mě je 29, kamarádovi 31.. tak třeba je možné že jsme přišli už věkem do "mléčného přechodu" :D
Uvidím no, jsem spokojen s odpovědí, že protein nemůže za tyhle výsledky a pokud mi nedělá zle, tak můžu dále třeba s vodou míchat a pít..
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 6:37 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Nemám nic proti mléku, ale určit ho nemusí madball pít, aby měl zdravé dětí |
tak jestli má už děti a nepije sám mléko, tak to jim vyloženě škodí zase ale
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 7:27 pm Předmět: |
|
|
Nikde jsem nenapsal, že mléko musím pít já.
Já jsem pouze napsal, že jsem rád, že mimča můžou pít laktózu a prospívá jim to, a když jim to prospívá, tak z toho mám radost já, takže je pro mě důležitá. Neřekl bych, že na tom bylo něco složitýho k pochopení.
Mně je 35 a mléko jsem nikdy nemusel. Dokonce se mi navalovalo, když jsem si k němu jen přičichl a doteď mám ještě trauma, když mě v ozdravovně v 5??? letech nutili jíst mléčnou polévku.  Jogurty mi v dětství taky nechutnaly a neochucenej bílej jogurt nesním doteď.
Ale po malých dávkách jsem začal mléko a mléčné produkty zařazovat víc a víc a aktuálně s nima nemám žádnej problém.
Také jsem nikde nenapsal, že za vývoj CNS je zodpovědná jen a pouze, případně hlavně, laktóza. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá srpen 05, 2016 4:00 pm Předmět: |
|
|
Děkuji pavouku za radu, ale radši si nechám poradit od někoho, kdo na to má dostatek inteligence. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: pá srpen 05, 2016 4:09 pm Předmět: |
|
|
OK, tak já Ti tedy radím, abys to mléko raději pil.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: pá srpen 05, 2016 4:11 pm Předmět: |
|
|
Děkuji, odpověď máš výše. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk
|
Zaslal: pá srpen 05, 2016 10:18 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Děkuji pavouku za radu, ale radši si nechám poradit od někoho, kdo na to má dostatek inteligence. |
není za co, nebyla to rada, ale to pochopí jen ti, co na to nemají dostatek inteligence, takže můžeš být v klidu _________________ Don't waste your time or time will waste you.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 06, 2016 1:10 am Předmět: |
|
|
Jsem v klidu. Na to, abys mě urazil, potřebuješ víc inteligence. To se od Tvého předchozího příspěvku nezměnilo. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|