Kvašené vločky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kvašené vločky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kvašené vločky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 6:39 am    Předmět: Kvašené vločky Odpovědět s citátem

Nazdar bazar,

u kolegy jsem se setkal s tím, že konzumuje kvašené vločky, jaký na to máte názor? Je to lepší než klasicky namočený přes noc ve vodě?

http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/10/oves.html
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikdo nic?:D
JogyNo

PříspěvekZaslal: so srpen 27, 2016 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Som to čítal, ale že by sa mi potom na to spravila chuť... Ani ne po pravde

Akurát som sa po prečítaní zamyslel, či na deaktiváciu tých ochranných látok semienka stačí vločky zaliať horúcou vodou, alebo ich naozaj budem musieť začať namáčať na noc..
Fangorn

PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2016 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja je presne takhle jedu uz vic nez rok v prumeru tak 5 - 6x tydne a jsem s tim maximalne spokojenej:) Je to urcite hodne o zvyku, ale kdyz si dam nekdy jen kratce maceny vlocky, je mi po nich trochu tezko, po kvasenych ne. Chut je lehce sladko-kysela (pro me osobne, ale i pro vetsinu lidi, co to ochutnavali, prijemna hned od zacatku, nepotreboval jsem si na to nijak zvykat) a prebiji tu typickou ovesnou chut, ale beru to spis jako plus. Pro kvaseni se mi nejvic osvedcila velka 3litrova zavarovaci sklenice se sroubovacim vickem - staci do ni dat necele kilo vlocek, zalit vodou az po okraj, zavrit a nechat stat dva az tri dny. Kvasi to podle teploty (ted v lete to frci fakt pekne) a zralost se pozna podle toho, ze vlocky zacnou ze sklenice utikat. Osvedcilo se mi v tomto stadiu "prvniho uteku" vlockam upustit CO2, promichat je a jeste jednou - dvakrat zopakovat (to uz je zalezitost jen na par hodin). V lednici to pak vydrzi v pohode jeste klidne 3 - 4 dny (s tim ze kvaseni furt pomalu bezi, takze casem jsou vlocky furt vic a vic na kasi).
Zezacatku jsem si delaval i ten kysel (podle stejneho blogu), a je to docela dobre piti, ale delal jsem ho spis kvuli prebytku vody, kterou jsem vlocky zalival, kdyz se ten pomer trochu vychyta (tj. aby vody nebylo zbytecne moc, ale vlocky zustaly po nabobtnani porad potopeny), tak uz to nema moc cenu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Riku

PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2016 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem na to zrovna nedostal chuť když jsem si to přečetl a viděl obrázky ale zkusím to, při nejhorším to vyhodím.. jen se bojím že se z toho po*eru
Spazik

PříspěvekZaslal: st srpen 31, 2016 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fangorn napsal:
Ja je presne takhle jedu uz vic nez rok v prumeru tak 5 - 6x tydne a jsem s tim maximalne spokojenej:) Je to urcite hodne o zvyku, ale kdyz si dam nekdy jen kratce maceny vlocky, je mi po nich trochu tezko, po kvasenych ne. Chut je lehce sladko-kysela (pro me osobne, ale i pro vetsinu lidi, co to ochutnavali, prijemna hned od zacatku, nepotreboval jsem si na to nijak zvykat) a prebiji tu typickou ovesnou chut, ale beru to spis jako plus. Pro kvaseni se mi nejvic osvedcila velka 3litrova zavarovaci sklenice se sroubovacim vickem - staci do ni dat necele kilo vlocek, zalit vodou az po okraj, zavrit a nechat stat dva az tri dny. Kvasi to podle teploty (ted v lete to frci fakt pekne) a zralost se pozna podle toho, ze vlocky zacnou ze sklenice utikat. Osvedcilo se mi v tomto stadiu "prvniho uteku" vlockam upustit CO2, promichat je a jeste jednou - dvakrat zopakovat (to uz je zalezitost jen na par hodin). V lednici to pak vydrzi v pohode jeste klidne 3 - 4 dny (s tim ze kvaseni furt pomalu bezi, takze casem jsou vlocky furt vic a vic na kasi).
Zezacatku jsem si delaval i ten kysel (podle stejneho blogu), a je to docela dobre piti, ale delal jsem ho spis kvuli prebytku vody, kterou jsem vlocky zalival, kdyz se ten pomer trochu vychyta (tj. aby vody nebylo zbytecne moc, ale vlocky zustaly po nabobtnani porad potopeny), tak uz to nema moc cenu.

A nestane se někdy, že se to zkazí, místo aby to vykvasilo správně?
Fangorn

PříspěvekZaslal: čt září 01, 2016 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Fangorn napsal:

A nestane se někdy, že se to zkazí, místo aby to vykvasilo správně?

Uprimne si nepamatuju, ze by se to zkazilo. Parkrat se stalo, ze jsem to nechal prokvasit moc a uz to moc k jidlu nebylo, ale to byla moje chyba. Kdyz si da clovek pozor, aby zustaly vlocky potopeny a nezacaly plesnivet, jen tak se to nezkazi.
JogyNo

PříspěvekZaslal: ne září 11, 2016 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pred uskladnením v chladničke zo zlievaš alebo to nechávaš v pôvodnej tekutine (kvase)? Na blogu píše zcediť, ale nejako sa mi to nezdá...
Dík
JogyNo

PříspěvekZaslal: po září 12, 2016 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak som usúdil, že "už to bude" a smelo si naložil, osladil medom, pridal trochu džemu a.. Nos tomu moc neveril, ale po prvých nesmelých sústach som zistil, že to je fakt moc dobré! A dokonca som sa zatiaľ ani neposral, nechápačky... Každopádne, kvasené vločky idú do druhého kola, ztr na raňajky na kalsiku s jogurtom a proteínom, uvidíme

Rychle na stránku:

Přejdi na: