DRAPER a MAKUŠKA - Acro Yoga..... we flying high

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - DRAPER a MAKUŠKA - Acro Yoga..... we flying high  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> DRAPER a MAKUŠKA - Acro Yoga..... we flying high
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: po srpen 15, 2016 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neděle 14.8.

- individuální trénink - celkově lekce č. 17

Chtěli jsme jít acrovat v pátek - po posilce jsem to já vzdala.

V sobotu byl úmysl jít acrovat po workshopu - vzdala jsem to díky žaludku na vodě.

Prostě tentokrát to drhlo na mě.

Neděle už klasika - společný individuální trénink.

Ve studiu bylo tentokrát volno dvě hodiny po sobě, tak jsme si dali dvě hodinky intenzivního acrování - tentokrát bez dokumentace.

Prvky - Knee Hand Stand, Flying Split, Flag, Titanic, Reverse Shoulder Stand, Cartwheel, Ninja Star, Hangle Dangle, Cartwheel to High Star .... takový opáčko.

Plus.....položila jsem před nás challenge a rozhodla se nás uvrtat do soutěže. Víc zatím neprozradím.

Každopádně tam kde, já jsem maximálně s tréninkem spokojená, mi Draper oznámí, že má pocit, že on se zhoršuje....tak nevím, co je kde špatně???
I když jsem po víkendu rozbitá jak cigánský hračky, tak já jsem měla z tréninku perfektní dojem. Ovšem když vidím Drapera s jeho nespokojeným výrazem, tak mě moje nadšení rázem přejde.

Tak snad dneska znovu a lépe.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: po srpen 15, 2016 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Každopádně tam kde, já jsem maximálně s tréninkem spokojená, mi Draper oznámí, že má pocit, že on se zhoršuje....tak nevím, co je kde špatně???

Tak proste jsem z toho mel takovy pocit, nemuzu za to. Bud jsi ztezkla nebo jsem ja zeslabl , jina moznost neni :D
Makuška

PříspěvekZaslal: po srpen 15, 2016 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
citace:

Tak proste jsem z toho mel takovy pocit, nemuzu za to. Bud jsi ztezkla nebo jsem ja zeslabl , jina moznost neni :D

Možná bys to měl zkusit s někým jiným, ať máš srovnání.
Poman

PříspěvekZaslal: po srpen 15, 2016 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cococo soutěž?
Makuška

PříspěvekZaslal: po srpen 15, 2016 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo jooooo. V ČR je jedna show, kde není předepsáno, co v ní musí být přesně.....má obsahovat jednu část na tyči a k ní může být doplněno cokoliv. No a my tam k tomu hodíme Acro a uvidíme co z toho vyleze.
Makuška

PříspěvekZaslal: st srpen 17, 2016 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Úterý 16.8.

- individuální trénink - lekce č. 18

- na skok v Brně, tak honem do Tyršáku zablbnout....

- rozcvička klasika....už to ani nevypisuju. Co jsme pokořili zásadního je přechod z Cartwheel do High Star (video dodám později). Zkoušeli jsme to asi tisíckrát a včera to najednou šlo po pár pokusech a pak už na jistotu.

- další byly pokusy o technický vychytání Hand Stand on Thigh (přizvem si zase spottera - poslepu není příliš vidět, jak moc jsme/nejsme v balancu - ve studiu v zrcadlech už v pohodě - venku zase trošku horší)

- nový prvek Low Hand to Hand (s přechodem z Knee to Feet )

- Flying Split jsme trochu upgradovali a přidali k němu přechod z mostu s položením trapézů Draperovi na stehna - příště to musíme zkusit vyfotit jak to vypadá a vybrat si, co vypadá líp

- doladili jsme Flag , aby Drapera nepálily stehna a mě se nevyvracel nárt a kotník za jeho krkem

- celkově pecka trénink víc takových.

Makuška

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2016 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čtvrtek 18.8.

- odpoledne individuální trénink - celkově lekce č. 19
- kombinovaný trénink pole dance + Acro Yoga

- potřebujeme poskládat trochu prvků do sestavy, takže vymýšlíme, pilujeme, zkoušíme....je před náma dlouhá cesta

- daří se nám několikrát vybalancovat Knee Hand Stand s oporou o tyč , Flying Split , Flag s přechodem do Titanicu atd. plus pak blbnutí u tyče a na tyči....celkově výživná hodinka

- II. fáze večer:

- natěšení z odpoledních úspěchů jsme si řekli, že si půjdem zaacrovat ještě večer jen tak z hecu a zkusíme Knee Hand Stand ve volném prostoru a to jsme neměli dělat....
- nebyla jsem schopná Draperovi vysvětlit, co tam jako Baser dělá blbě, ale necítila jsem vůbec stabilitu a z fotek bylo zřejmé, že Draper je celým tělem shrbený v mírném předklonu, což je pro tento prvek absolutně nežádoucí a pro mě nebezpečné.....láme mi to zápěstí a překlápí zády napřed
- takže nový pokus....a z něj pád zády napřed přes téměř zlomená zápěstí....obojí bolelo ...no celkem dost. Pokusila jsem se sice udržet výslednou pózu co nejdéle a na Drapera zařvat "zakloń se", ale marně...převážila jsem se celou váhou dozadu, což znameno brutální prohnutí v zádech a citelné prokřupání plus opřením mých rukou o Draperova stehna jsem si téměř vyvrátila obě zápěstí.....
- když jsem se posbírala na nohy, bylo mi do breku, chvíli se mi bolestí chtělo omdlít, do toho se mi zamotala hlava z toho, že jsem si mohla taky zlomit vaz....prostě na prd. Celý šok jsem nebyla schopná ustát ani emočně, takže trénink zakončený hádkou a u mě poprvé v životě zoufalstvím a odchodem z tréninku. Já, která nikdy nic nevzdávám, jsem to včera vzdala.

Makuška

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2016 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátek 19.8.

- individuální trénink - celkově lekce č. 20

- Až to budeš chtít vzdát, nedělej to. Znamená to, že tvůj cíl je blíž, než si myslíš.

- záda přes noc bolely jako čert hlavně při pokusech otočit se - někde v cca hrudní oblasti, takže ráno nastoupila kapsaicinová náplast

- včera večer proběhly uslzené úvahy o tom se vším praštit, že mi tohle nestojí za to, ale dopoledne jsem si řekla, že já se přece nevzdávám a že přece Draper není žádný nechápavý vemeno, takže dneska znovu!!!

- Draper se trochu zděsil, nechal mě si celé rozhodnutí ještě během dne projít hlavou a večer jsme šli na věc

- oba jsme se s opatrností rozcvičili, vysvětlili si co a jak uděláme, ještě před samotným Knee Hand Stand jsme si dali výuku prvků, co známe i těch co neznáme jako přechod z High Star do High Box a dál do Lower a do Low Hand to Feet ... celkem sranda i byla - viz úvodní kombinace ve videu o stránku zpět....

- na závěr jsme oba s velkým respektem rozhodli o zkoušce té proklaté Knee Hand Stand .....a bylo to. Na jistotu, s pevným vybalancováním, bezpečným sundáním dolů, bez bolesti v zápěstí i zádech. Na fotkách ze včera a z dneška je vidět Draperův markantní rozdíl v postoji.

- jsem na nás hrdá. Nevzdali jsme to a zvládli jsme to. Další meta za námi a spousta prvků před námi. Jo a Drapera jsem po prvním úspěšném pokusu povalila radostí na zem, takže teď mě záda začínají brát znova.

- teď jsem před nás mimo tréninku sestavy postavila challenge v nějakých splitových prvcích, Hand to Hand, Wasching machine viz výše ... High Star - High Box - Hand To Feet - Revers Throne - Cartwheel - High Star
Scheila

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2016 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:

- když jsem se posbírala na nohy, bylo mi do breku, chvíli se mi bolestí chtělo omdlít, do toho se mi zamotala hlava z toho, že jsem si mohla taky zlomit vaz....prostě na prd. Celý šok jsem nebyla schopná ustát ani emočně, takže trénink zakončený hádkou a u mě poprvé v životě zoufalstvím a odchodem z tréninku. Já, která nikdy nic nevzdávám, jsem to včera vzdala.

To mě moc mrzí, hlavně že jsi celá, ty záda zněly docela děsivě ... Šok to musel být veliký, taky se mi párkrát stalo, že se při tréninku něco pos*alo a šlo o zdraví a potom člověk reaguje naprosto iracionálně, zle a pak toho většinou lituje...
Ale musím uznat, že teda máte jako odvahu to jít hned zkoušet znovu (já bych pěkných pár dní trucovala ) a gratuluji k úspěšnému druhému pokusu .
mirus

PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2016 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky gratuluji ke zvládnutí těžkého prvku a při představě co se ti stalo, mě všechno bolí. Vím jaký to je se zranit a zároveň to nezdát. Tak palec nahoru a držte se. Ať se jen a jen daří.
Draper

PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2016 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Knee hand stand byl tak trochu moje nocni mura. Do vcerejska jsem tenhle prvek nenavidel, protoze jsem proste delal neco blbe a nedokazal jsem prijit na to co. Zkousime to uz nekolik tydnu a nikdy jsem nebyl schopnej dostat telo do takove polohy, abych flyerce vytvoril optimalni protivahu a vse to vyvrcholilo ve ctvrtek Makuscinym padem , ktery mohl dopadnout opravdu velmi skarede a ted zpetne se vubec nedivim jeji reakci, diky ktere jsem se dost nepekne pohadali. Do druheho dne jsem se ale vzpomatovali , pristli na to, kde je hlavni chyba a sli do toho znovu, i kdyz s opravdu velkym respektem a povedlo se napoprve celkem na jistotu , z cehoz mam opravdu nesmirnou radost. A prave tohle je to, co cloveka nejvic motivuje a navzdory krizi, kterou jsem v acro yoze posledni tydny pocitoval a mel jsem chut se na vsechno vyprdnout si troufam rict, ze jsem zpet.
Makuška

PříspěvekZaslal: ne srpen 21, 2016 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Scheili a Mirku díky moc za podporu. Záda už jsou dobrý - ty kapsaicinové náplasti a jejich nikdy nekončící teplo (čti vedro jako kráva) jsou snad zázračný.

Ve čtvrtek se to posralo hodně, v pátek se to zase na max. zlepšilo. Acro yoga je prostě párový sport...jeden bez druhého to nedáte a jste v tom spolu přesně 50/50.
Oba mají stejně důležitou roli a zpětně když se na to dívám, tak by se určitě našlo něco, čím bych i já mohla Baserovi pomoct se do toho položit líp.

Vlastně je to podobný jako v životě....to, kolik krizí spolu ustojíte a zvládnete, vás nakonec dělá silnějšími.

Takže jedeme dál a doufám, že silnější a sehranější. Budou nové výzvy.
Makuška

PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2016 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pátek 26.8.

- individuální trénink - celkem lekce č. 21

- tentokrát s kamarádem, Baserem z jiné dvojice a spotterem.....

- dali jsme se do nových prvků (a pro jednou upustili od tréninku na soutěž)

- byla to sranda... např. říkám Baserovi "no a teď se na tebe jako pomalu spustím a nesmíš povolit v zápěs......" (to už jsem byla na zemi)

- prvky přechod z Knee to Feet do Low Hand to hand (tohle bude mazec), Cartwheel to High Star a další základní srandy jako Pop to Throne atd.
Makuška

PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2016 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pondělí 29.8.

- individuální trénink - celkem lekce č. 22

- a tak jsme zase pokračovali v sestavičce.... Reverse Shoulder Stand - Cartwheel - Hangle Dangle - Cartwheel - Ninja Star - High Star - High Box - Low Feet to Hand

- naše kameramanka to trošku fláká, ale lepší jak drátem do oka

- btw. když už kombo docvičíte vcelku najednou bez failů - přijde fail na konci a zavalíte Basera jak Valibuk

Makuška

PříspěvekZaslal: po září 19, 2016 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Šíleně to tu flákám.....já vím....ale acrujeme pořád - momentálně s jediným cílem, ke kterému napíšu shrnutí, až to bude celé za námi.

Stále trénujeme a vylepšujeme acro kombinaci vymyšlenou převážně z prvků:

Cartwheel, Knee Hand Stand, High Star, High Box, Hangle Dangle, Flying Split, Ninja Star atd. atd. - nějaký videa dodám později ke konkrétním datumům.

Neděle 4.9.

- individuální velmi krátký trénink - celkově lekce č. 23

Úterý 6.9.

- individuální trénink - celkově lekce č. 24

Středa 7.9.

- individuální trénink - celkově lekce č. 25

Pondělí 12.9.

- individuální trénink - celkově lekce č. 26

Čtvrtek 15.9.

- individuální trénink - celkově lekce č. 27

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - DRAPER a MAKUŠKA - Acro Yoga..... we flying high Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: