|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Myslite ze tohle tema ma nejaky smysl |
| Ano |
|
80% |
[ 24 ] |
| Ne |
|
20% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 30 |
|
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: út červenec 05, 2016 6:24 pm Předmět: |
|
|
Jak jsi na tom třeba s aerobní výdrží Kamčo? Glykogenu se na určité aktivity nevyrovná nic. Cvičit s činkama se v ketóze dá, ale jít třeba na squash moc ne... nebo lyžovat, co jsem zkoušel. Tam už je cítit, že prostě ketony nestačí pokrýt energetické potřeby těla. Motání hlavy, mžitky před očima atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ka_kamila
|
Zaslal: čt červenec 07, 2016 11:38 am Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | | Ka_kamila napsal: | Nejde mi primárně o ketózu (jako taková není mým cílem), ale můj jídelníček je ketogenní. Já se v mírné ketóze cítím, vypadám a "zvedám" nejlíp. Pokusy (asi 3 za několik posledních let) se znovuzařazením sacharidů navíc do stravy byly dost negativní. Po týdnu splasknu, zatáhnou se mi žíly, samozřejmě nafoukne pupík a vyskáčou pupínky - navzdory tomu, že vždy čekám, že nastane pravý opak (voda). Opouští mě síla, jsem nervózní, vyčerpaná (regeneruju hůř) a honí mě chutě. A patří to k tématu - tak 2-3 dny mám zelenou stolici, což se domnívám, může být způsobeno žlučí - jakože játra jsou zvyklá na vyšší produkci kvůli předchozímu vyššímu příjmu tuků... (eSko?) Nejspíš by to chtělo delší adaptaci na lepší zhodnocení, ale nevidím moc důvod, proč to dělat. Proč sníst 100 g rejže, když můžu mít o to víc zeleniny (a trochu toho ovoce) a ořechů, který mi toho živinově daj víc a o tu kvalitu a denodenní pohodu mi jde nejvíc. Považuji se za normálního kondičáka, takže ano, mám široký pas a trochu víc tuku, ale zas mám takovou formu furt. Vařím, co mě baví, co mi chutná, jím, když mám hlad a síla taky je. Přišla jsem ale na jeden poznatek - stala se ze mě tak trochu želva. Určitě trénuju tak nějak pomaleji, chybí mi výbušnost, ale to může být i spolupůsobením jiných faktorů. Označení suboptimální se mi vlastně líbí - pokud to znamená takové výsledky za cenu tak malých obětí... kk
|
Zelenej bobek může být díky konzumaci zeleniny s vyšším obsahem chlorofylů - zelený špenát, ledovej salát, brokolice... Pak taky se stává, když bobek není dostatečne dlouho ve střevech, aby se zbarvil na hnědo - tedy prostě projde rychleji než normálně. To může být třeba způsobeno těmi cukry, když je nejíš, a pak si jich dáš naráz víc. Já jsem v ketóze dlouho a kdybych si teď dal 300g rýže, což dřív absolutně nebyl problém, tak teď by to ve mně pěkně bublalo :-) |
No nezdá se mi ani jedna varianta - špenát a spol. jím stále (stejně, pravidelně) a přidání sacharidů mi nějak výrazně nezrychluje průchod střevem - 300 géček bych teda ale nedala...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ka_kamila
|
Zaslal: čt červenec 07, 2016 11:47 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Jak jsi na tom třeba s aerobní výdrží Kamčo? Glykogenu se na určité aktivity nevyrovná nic. Cvičit s činkama se v ketóze dá, ale jít třeba na squash moc ne... nebo lyžovat, co jsem zkoušel. Tam už je cítit, že prostě ketony nestačí pokrýt energetické potřeby těla. Motání hlavy, mžitky před očima atd... |
Aerobní předpokládám budou v pohodě (tyto aktivity nejsou zrovna moje hobby, ale klíďo se kvůli Tobě obětuji pro nějaký experiment), squash tam odhaduji už by to bylo asi horší - to je právě, co jsem psala: zrychlení, výbušnost, nějaká submaximální výdrž na vyšší tepovce apod. tak tam ten nedostatek cítím a vnímám změnu oproti časům sacharidovým :-).
|
|
| nahoru |
|
 |
net40
|
Zaslal: ne září 11, 2016 8:13 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Jak jsi na tom třeba s aerobní výdrží Kamčo? Glykogenu se na určité aktivity nevyrovná nic. Cvičit s činkama se v ketóze dá, ale jít třeba na squash moc ne... nebo lyžovat, co jsem zkoušel. Tam už je cítit, že prostě ketony nestačí pokrýt energetické potřeby těla. Motání hlavy, mžitky před očima atd... |
Údajně je to všechno otázka toho, jestli člověk plně přešel na tukový metabolismus. Mně se to nikdy pořádně nepovedlo a tak se mi většinou dělají mžitky před očima i při zvedání činek. A to nemluvím o aerobních aktivitách, přikterých umírám. Zvládám však dobře nízkosacharidovou dietu zhruba 100 gramů sacharidů denně. Ta mi vyhovuje, ale už to asi nemá s ketozou moc společného.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ka_kamila
|
Zaslal: so září 24, 2016 7:55 am Předmět: |
|
|
| net40 napsal: | | Hulkie napsal: | | Jak jsi na tom třeba s aerobní výdrží Kamčo? Glykogenu se na určité aktivity nevyrovná nic. Cvičit s činkama se v ketóze dá, ale jít třeba na squash moc ne... nebo lyžovat, co jsem zkoušel. Tam už je cítit, že prostě ketony nestačí pokrýt energetické potřeby těla. Motání hlavy, mžitky před očima atd... |
Údajně je to všechno otázka toho, jestli člověk plně přešel na tukový metabolismus. Mně se to nikdy pořádně nepovedlo a tak se mi většinou dělají mžitky před očima i při zvedání činek. A to nemluvím o aerobních aktivitách, přikterých umírám. Zvládám však dobře nízkosacharidovou dietu zhruba 100 gramů sacharidů denně. Ta mi vyhovuje, ale už to asi nemá s ketozou moc společného. |
... ano, domnívám se, že první věta vystihuje podstatu možných problémů u těch, jejichž metabolismus není dostatečně adaptován, ale kteří by za podmínek této adaptace zjistili pozitiva "tukového metabolismu". Samozřejmě to asi neplatí pro celou populaci (ale pro tu větší část možná jo :-D) kk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so září 24, 2016 9:19 am Předmět: |
|
|
| net40 napsal: | | Hulkie napsal: | | Jak jsi na tom třeba s aerobní výdrží Kamčo? Glykogenu se na určité aktivity nevyrovná nic. Cvičit s činkama se v ketóze dá, ale jít třeba na squash moc ne... nebo lyžovat, co jsem zkoušel. Tam už je cítit, že prostě ketony nestačí pokrýt energetické potřeby těla. Motání hlavy, mžitky před očima atd... |
Údajně je to všechno otázka toho, jestli člověk plně přešel na tukový metabolismus. Mně se to nikdy pořádně nepovedlo a tak se mi většinou dělají mžitky před očima i při zvedání činek. A to nemluvím o aerobních aktivitách, přikterých umírám. Zvládám však dobře nízkosacharidovou dietu zhruba 100 gramů sacharidů denně. Ta mi vyhovuje, ale už to asi nemá s ketozou moc společného. |
ketony jsou slabá náplast na energetické potřeby člověka při intenzivní aktivitě. Pokud se vytvářejí v těle ketony, znamená to, že člověk plně přešel na tukový metabolismus. Ano, první tři dny jsou trošku těžší, ale pak se tělo adaptuje. Což neznamená, že s tím dokážeš běhat sprinty. Na to prostě ketony nestačí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po září 26, 2016 4:12 pm Předmět: |
|
|
Já co jsem na sobě zpozoroval, tak posilovací trénink v období ketózy jsem zvládal líp, respektive víc (déle) jsem vydržel, zpravidla přes hodinu. Teď nacukrovanej toho mám dost už cca po 40. minutě. Intenzita a váhy stejný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kekso
|
Zaslal: pá září 30, 2016 2:53 pm Předmět: Ketogenická diéta |
|
|
Dobrý deň,
som rád, že som našiel podobné fórum. Viem, že toto je síce pre cvičiacich a a aj ja som cvičil nie moc ale niesom tučný a mám trocha športovejšiu postavu. Mám 24 rokov a pred troma týždňami mi vybrali tumor na mozgu. Nikdy som nedodržiaval diéty ani počas cvičenia aj keď by som mal. Behával som a cvičil som podľa seba.
V nemocnici mi však lekári odporučili začať užívať ketogenickú diétu, ktorá nevyživuje rakovinové bunky. Preto som rád, že tu niečo takéto je a že tu budú dúfam aj nejaké potraviny a recepty a dobré rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá září 30, 2016 2:58 pm Předmět: |
|
|
ketogenicka dieta ktora nevyzivuje rakovinove bunky? to kto ti povedal taku blbost? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Kekso
|
Zaslal: pá září 30, 2016 3:01 pm Předmět: ... |
|
|
Neviem či som to úplne správne formuloval ale sacharidy vyživujú rakovinotvorné bunky. Bolo mi to odporúčané na Kramároch. Netvrdím, že každému kto je sacharidy alebo cukry ako ja alebo niekto iný, že ich dostane ale ak je nejaká možnosť a vidím, že ste v poriadku tak nevidím dôvod to nevyskúšať.
|
|
| nahoru |
|
 |
visual

|
Zaslal: pá září 30, 2016 3:05 pm Předmět: Re: ... |
|
|
| Kekso napsal: | | sacharidy vyživujú rakovinotvorné bunky |
To je pomerme odvazne tvrzeni...co ja vim z nasi rodiny, jsou potraviny "ktere se nedoporucuji", ale nic o hodne neceho (treba bucek) a malo neceho jineho (treba koblihy) jsem neslysel.
Naposledy upravil visual dne pá září 30, 2016 3:08 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá září 30, 2016 3:07 pm Předmět: |
|
|
Je to pravda, keto dieta zpomaluje růst některých nádorů - nejspíš je za tím nějaký mechanismus související s výživou rakovinových buněk a glukozou, ale neví se přesně proč. Určitě to může pomoct.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kekso
|
Zaslal: pá září 30, 2016 3:07 pm Předmět: ... |
|
|
Možno je to kontroverznejšie ale dá sa o tom dočítať aj na nete. Aj tak som rád.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá září 30, 2016 3:07 pm Předmět: |
|
|
Nooo, ja síce neviem a nebudem zaujímať stanovisko, ale takisto som počul o niekoľkých teóriach, že obmedzením výživy rôznymi diétami (a áno, aj nízkosacharidovou) by TEORETICKY malo byť možné zrušiť výživu aj rakovinovej bunke. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá září 30, 2016 3:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|