Ano, pokulhává to, když se to netýká alkoholu, který je špatný taky.
akurat ze secondhand smoke existuje, o secondhand drinkingu som nepocul co je dost podstatny rozdiel, nehovoriac o tom co uz spominas ze kazdy z toho este aj smrdi
Naposledy upravil esprit dne pá prosinec 09, 2016 7:58 pm, celkově upraveno 1 krát
Tak hlavne ze nebudou smrdet hadry a zdravi se mocinky usetri (btw kdo vas do toho pajzku vubec nutil chodit??) ale ze poletavy prach,kterej je v dost mistech v cr brutalni nikoho netoci:)) aspon nebude rak z pasivniho koureni ;)
Driv se kourilo v kinech, pak se to zakazalo. Pak se kourilo ve vlaku, pak se to kazalo. Ted se kouri v hospodach, zakazalo se to. Jak to asi dopadne? Nijak. Nikdo si nevzpomene ze se v palusi mohlo kourit
Tak hlavne ze nebudou smrdet hadry a zdravi se mocinky usetri (btw kdo vas do toho pajzku vubec nutil chodit??) ale ze poletavy prach,kterej je v dost mistech v cr brutalni nikoho netoci:)) aspon nebude rak z pasivniho koureni ;)
Třeba to je jediná hospoda v okolí, kam se dá zajít na oběd?
A vůbec, byl jsi poslední dobou v nějaké hospodě, kde se nesmí kouřit (už jich pár je)? Zapálil jsi si uvnitř, nebo jsi šel ven?
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
Za mne, ja s tímto nesouhlasím. Stejně je většina restaurací a dalších podniků nekuřácká a mělo by byt čistě na majiteli, jestli chce aby se v jeho podniku kouřilo, či ne. Je to opět další nesmyslné nařízení = buzerace.
Já jsem "doutníkář" (a také dýmkař) a nevidím nic špatného na tom, ze si zajdu dát doutník s něčím dobrým do podniku, který toto umožňuje. Jsou dokonce podniky, do kterých (střelím) 70% zákazníků chodí posedět k doutníku, či fajce. Tyhle zbytečné nařízení slouží jako efektivní eliminace některých specifických podniků a také jako omezování poměrně široké skupiny lidí ...
Ted tady bude ještě aspoň tyden ziva diskuze, ve které vždycky jeden napise, ze je to buzerace, a druhej napise, ze je rad, ze muze jit do kterekoli restaurace, aniz by dychal bordel a takhle porad dokola.
Pak mozna někdo pochopi, ze to je věc nazoru a preferenci a ze (jako skoro ve vsem ostatním) neexistuje nejaka absolutni pravda a absolutni dobro a ze cela diskuze je tim padem tak nejak o nicem.
Ted tady bude ještě aspoň tyden ziva diskuze, ve které vždycky jeden napise, ze je to buzerace, a druhej napise, ze je rad, ze muze jit do kterekoli restaurace, aniz by dychal bordel a takhle porad dokola.
Pak mozna někdo pochopi, ze to je věc nazoru a preferenci a ze (jako skoro ve vsem ostatním) neexistuje nejaka absolutni pravda a absolutni dobro a ze cela diskuze je tim padem tak nejak o nicem.
A Ty volíš koho? Losnu, nebo Mažňáka?
_________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
...Já jsem "doutníkář" (a také dýmkař) a nevidím nic špatného na tom, ze si zajdu dát doutník s něčím dobrým do podniku, který toto umožňuje. Jsou dokonce podniky, do kterých (střelím) 70% zákazníků chodí posedět k doutníku, či fajce. Tyhle zbytečné nařízení slouží jako efektivní eliminace některých specifických podniků a také jako omezování poměrně široké skupiny lidí ...
Kde jsou takový podniky, v Praze ? Ve městě, kde žiju já, není žádnej podnik, kde by rádi viděli kuřáka doutníků. Když si někde zapálím doutník, tak se setkám minimálně s nevrlýma ksichtama. My doutníkáři jsme diskriminovaní už dávno.
A nejvíc mě vytočí, když mi v podniku zahuleným od cigaret někdo řekne, že mu doutníkovej kouř smrdí a přitom proti smradu z cigaret je to vůně rajská.
Za mne, ja s tímto nesouhlasím. Stejně je většina restaurací a dalších podniků nekuřácká a mělo by byt čistě na majiteli, jestli chce aby se v jeho podniku kouřilo, či ne. Je to opět další nesmyslné nařízení = buzerace.
Já jsem "doutníkář" (a také dýmkař) a nevidím nic špatného na tom, ze si zajdu dát doutník s něčím dobrým do podniku, který toto umožňuje. Jsou dokonce podniky, do kterých (střelím) 70% zákazníků chodí posedět k doutníku, či fajce. Tyhle zbytečné nařízení slouží jako efektivní eliminace některých specifických podniků a také jako omezování poměrně široké skupiny lidí ...
Tady jde o jednu strašně důležitou věc. Kouření mělo být zakázáno jakmile se zjistilo, že je sekundární kouření je škodlivé. Fakt, že se desetiletí tento fakt ignoroval, totálně pokřivil situaci. Představ si, že by kouření v restauracích bylo zakázáno před padesáti lety. Teď by se schválilo, že v některých restauracích se může kouřit. Zavedlo by se to podle mě tak v 5-10 % hospod a většině by to nevadilo. Konzervatismus je strašně důležitý v těchto věcech. To samé s podniky kouření dýmek či doutníků. Nikoho, krom absolutních magorů, by to nenapadlo řešit. Takhle se to bude muset obcházet přes klubovny a podobné píčoviny.
Tady jde o jednu strašně důležitou věc. Kouření mělo být zakázáno jakmile se zjistilo, že je sekundární kouření je škodlivé.
A to jako proč? Pokud jsou prostory upraveny tak, že kouř z cigaret neobtěžuje okolí, a jedná se o zařízení, jejichž návštěva je čistě kratochvílí, nikoli potřebou ... a jak jsem ochoten u restaurace podávající jídlo uznat, že v ní se jedná primárně o uspokojování potřeby se najíst, tak u barů a nejrůznějších náleven se jedná čistě o plezír a zbytnost (což samo o sobě není nic špatného!!!) ... tak absolutně nechápu, proč by kouření v těchto mělo být nějak omezováno.
Vzato do důsledků, podle toho co píšeš by mělo být kouření zakázáno zcela plošně, všem a bez výjimky. Tedy už to, že si člověk zapálí, byť u sebe v bytě či ve sklepě:-), by mělo být porušením zákona, kontrolováno a sankcionováno. Fakt tohle myslíš vážně? A nebo jsi to zas až tak nemyslel a jsi ochoten připustit výjimky .... samozřejmě takové, které právě ty uznáš za akceptovatelné;-))).
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Naposledy upravil ygg dne so prosinec 10, 2016 10:42 am, celkově upraveno 1 krát
Plný souhlas ... protože ve své podstatě nejde o žádné principy, zásady, svobody, dobro či dokonce abstraktní vyšší dobro ... jde jen o stále stejné primitivní právo silnějšího. Je nás víc, máme klacek kterým jsme ty ostatní schopni přinutit (ne)dělat co (ne)chceme a jak (ne)chceme, a na vše ostatní sere pes. Pokud je uvedené splněno, to ostatní se už vždy nějak zdůvodní, okecá ....
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Niektorým to prišlo ako buzerácia, niekomu ako dobré nariadenie a vznikali podobné plamenné diskusie o obmedzovaní práv a podobne.
Nakoniec to dopadlo tak, že sa NIČ nestalo. Krčmy nezatvárali, ľudia idú normálne na pivo a zapália si vonku alebo v na to upravenom priestore. Nestalo sa ani to, že by nefajčiari zrazu húfne začali chodiť do podnikov, kam predtým nemohli
Človek je tvor prispôsobivý a keď si chce zapáliť, zvládne to
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Tady jde o jednu strašně důležitou věc. Kouření mělo být zakázáno jakmile se zjistilo, že je sekundární kouření je škodlivé.
A to jako proč? Pokud jsou prostory upraveny tak, že kouř z cigaret neobtěžuje okolí, a jedná se o zařízení, jejichž návštěva je čistě kratochvílí, nikoli potřebou ... a jak jsem ochoten u restaurace podávající jídlo uznat, že v ní se jedná primárně o uspokojování potřeby se najíst, tak u barů a nejrůznějších náleven se jedná čistě o plezír a zbytnost (což samo o sobě není nic špatného!!!) ... tak absolutně nechápu, proč by kouření v těchto mělo být nějak omezováno.
Vzato do důsledků, podle toho co píšeš by mělo být kouření zakázáno zcela plošně, všem a bez výjimky. Tedy už to, že si člověk zapálí, byť u sebe v bytě či ve sklepě:-), by mělo být porušením zákona, kontrolováno a sankcionováno. Fakt tohle myslíš vážně? A nebo jsi to zas až tak nemyslel a jsi ochoten připustit výjimky .... samozřejmě takové, které právě ty uznáš za akceptovatelné;-))).
Jak jsem psal, pokud by to bylo zakázáno kdysi, tak bys tu měl zahulené nálevny, které by měli svou specifickou klientelu a mě osobně by vůbec nevadili. Když si někdo dobrovolně vyhledá a zaskočí na místo k ukojení svých rozkoší, je to v pořádku. Trh byl deformovaný tak, že to co měly být okrajové podniky pro specifickou klientelu, jsou majoritou.
Kouření, jakmile se zjistili zdravotní důsledky, mělo být zakázáno všude, kde je okolí vystaveno sekundárnímu kouři. A povoleny specifické vyjímky, typu zahulených pajzlů.
Když tu vyjmenuješ omezující zákony za posledních deset let, věřím, že u tak 80 % se shodneme, že jsou totálně zbytečné či přemrštěné. Ale tady si stojím za tím, že současná situace je deformovaná velice chytrou strategií tabákových koncernů. A že by měla být napravena.
My se neshodneme na jednom ... že to, co ty vidíš jako nějaký nátlak či manipulaci tabákových koncernů já vnímám jako svobodné rozhodnutí občanů. Pro mne osobně zcela mimoidní a hloupé (kouřit cigarety je něco, co mně osobně vůbec nedává smysl, krom toho se propracovat dříve do rakve), ale stále svobodné.
Ty děláš z lidí manipulovatelné blbce, já sice připouštím, že se tací najdou, ale většina ví co dělá, přes jim známá rizika.
Ty se cítíš oprávněn jim do toho s pomocí státní regulace zasahovat, já nikoli.
Fakt je ten, že na fakt, že ty jsi sice slušný, ale přesto celkem výrazný levičák, jsme narazili už dávno:-)))
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru