Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Myslite ze tohle tema ma nejaky smysl
Ano
80%
 80%  [ 24 ]
Ne
20%
 20%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 30

Autor Zpráva
Frybis

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2016 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

Na ketózu ale mít vliv bezesporu mohou, ostatně jako každý nadměrný příjem bílkovin.

Určitě, pokud ale můj příjem bílkovin včetně BCAA bude v rámci toho, kolik se v ketóze bílkovin má jíst, což na moje parametry vychází nějakých 120g bílkovin... tak ze 120g bílkovin snad nemůžu spustit takovou glukoneogenezi, aby mě to vyhodilo z ketózy?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2016 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frybis napsal:
Pr!nc napsal:

Na ketózu ale mít vliv bezesporu mohou, ostatně jako každý nadměrný příjem bílkovin.

Určitě, pokud ale můj příjem bílkovin včetně BCAA bude v rámci toho, kolik se v ketóze bílkovin má jíst, což na moje parametry vychází nějakých 120g bílkovin... tak ze 120g bílkovin snad nemůžu spustit takovou glukoneogenezi, aby mě to vyhodilo z ketózy?

Ano, musis to rozdelit, vetsi prijem nez 20 g v jidle u mne znamena problem..
Frybis

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2016 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Víc než 20g bílkovin v jednom jídle je pro tebe problém? Tak to čumím, a asi to bude velmi individuální. Já se v ketóze držel nejlíp právě několika jídly denně z nichž jedno - po tréninku - bylo fakt velké, respektive pár set gramů zeleniny a tak 250-300g masa. Což je takových 60g bílkovin. (přičemž trávení naprosto ok, nadýmání nulový).

A v ketóze jsem byl silné, papírek ukazoval tmavě fialovou a v hubě jsem měl tu pachuť silnou.

Ale pojďme se bavit o těch BCAA, používal jsi je? Já teď našel že BCAA v rámci glukoneogeneze se konvertují na glukózu s účinností 80%, takže aby mě bcaa vyhodili z ketózy, musel bych jich sežrat 63gramů (když beru 50g cukrů jako denní strop).
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne prosinec 25, 2016 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proc uzivat BCAA? Uz tak je toho jidla strasne malo...
Frybis

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2016 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

V ketóze během cvičení stejně probíhá glukoneogeneze, nejede se jen na ketony nebo na oxidaci MK, tělo si vyrábí palivo v bílkovin co kolují v krevním řečišti, tak proč neposílat BCAA aby se využili jako zdroj energie? Jasně, asi to bude fakt malej účinek, ale lepší něco, než rovnou svoje svaly, navíc já tu mluvím dlouhodobě, né jen "dietce na měsíc", chci ketózu brát jako životní styl, protože se při ní cítím fakt suprově ve všech směrech oproti cukrování.
Trubens

PříspěvekZaslal: po prosinec 26, 2016 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam jedno jedlo denne a v nom cca 80g bielkovin.
Rok a pol dozadu som jedol tiez len jedno jedlo za den, a v nom eom mal 100-110g bielkovin.
Bola to vsak prilis velka porcia co sa tyka OBJEMU...tak som ju znizil. Ale...vtedy som mal o 2kg svaloviny viac.... Takze mi pekne vstrebalo aj 100-110g bielkovin V JEDNEJ PORCII.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frybis napsal:
Hulkie napsal:

V ketóze během cvičení stejně probíhá glukoneogeneze, nejede se jen na ketony nebo na oxidaci MK, tělo si vyrábí palivo v bílkovin co kolují v krevním řečišti, tak proč neposílat BCAA aby se využili jako zdroj energie? Jasně, asi to bude fakt malej účinek, ale lepší něco, než rovnou svoje svaly, navíc já tu mluvím dlouhodobě, né jen "dietce na měsíc", chci ketózu brát jako životní styl, protože se při ní cítím fakt suprově ve všech směrech oproti cukrování.

tak si přečti něco o ledvinových kamenech, budeš to potřebovat.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frybis napsal:
Máte někdo zkušenost, že dávky BCAA nebo glutaminu, klasicky BCAA před/během/po tréninku a glutamin ráno, večer; vás můžou vyhodit z ketózy?

V mém případě BCAA velmi výrazně znesnadňovaly se do ketózy vůbec dostat a potom, ne že by mě z ní vyhazovaly, ale snižovaly ji. A to jsem nedávkoval nijak výrazně, dával jsem nějakých 10-15 gramů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie, ty jsi taky pil volej?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Trubens

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie : Podla tvojej "logiky" by priroda (lesy, luky) poskytla cloveku len taku stravu, ktora sposobuje oblickove kamene...
V prirode mimo tropov tazko budes na nieco inom nez na ketoze. Teda ak si nedas denne k mäsu s tukom aj 5 jablk, ked najdes jablkovy sad... Hnusnych trpko-kyslych...divokych...
Mablung

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trubens napsal:
Hulkie : Podla tvojej "logiky" by priroda (lesy, luky) poskytla cloveku len taku stravu, ktora sposobuje oblickove kamene...
V prirode mimo tropov tazko budes na nieco inom nez na ketoze. Teda ak si nedas denne k mäsu s tukom aj 5 jablk, ked najdes jablkovy sad... Hnusnych trpko-kyslych...divokych...

Ne nadarmo se říká když má někdo hlad, že si půjde "vyhrabat do lesa kořínky" . Víš o dávné stravě ještě míň než já a to vyžaduje hodně velkou ignoranci
Frybis

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

tak si přečti něco o ledvinových kamenech, budeš to potřebovat.

"Most kidney stones are made of calcium combined with either phosphate or oxalate, and after that come stones formed from urate (aka uric acid).
• When humans go on a ketogenic diet, their blood levels of uric acid go up for a period of 4-8 weeks, after which they come back down (even if they strictly adhere to the same level of carb restriction).
• This early effect of carb restriction has led some clinicians (I’m purposely withholding the word ‘scientist’ here) to suggest that low carb diets cause uric acid stones. Mechanistically, however, the rise in serum uric acid occurs because LESS OF IT is getting excreted into the urine due to competition with ketones. And obviously, kidney stones form in the fluid that is EXCRETED, not from what’s in the blood."

Ve druhé větě se píše, že lidem v ketóze stoupá podíl kys. močové v krvi na dobu, než se z ketózy zase vyjde. Pak se píše že tohle logicky vede k tomu, že vznikají ledvinové kameny, bohužel ale, ty vznikají z moče, ne z krve, a vytváření moči se dá zásadně ovlivnit příjmem tekutin/minerálů/iontů..

To zaprvé, za druhé se radši vystavím riziku ledvinovýho kamene, když naopak vím, jak moc mi ketóza pomohla snížit celkovej cholesterol, LDL cholesterol, triacylglyceroly, krevní cukr, tlak, a jak se při ní cítím dobře. To je trošku nepoměr ne, tyhle bonusy vs. "možnost" mít ledvinovej kámen, hm?

To Ronnie :

Asi to bude i dost individuální, nejlíp asi udělám, když to sám vyzkouším.

"Taking Xtend will not throw you out of ketosis. If gluconeogenesis is elevated then GOOD as it will prevent other proteins (dietary and muscle) from being used to create glucose. When you exercise leucine oxidation (along with overall BCAA and Glutamine oxidation) is elevated. The body uses what is in your amino acids pools as well as breaks down muscle tissue to obtain BCAA to meet the elevated metabolic demands and create glutamine and alanine. "

Furt si totiž neumím představit, že ani ne 20g ze kterých se s 80% účinností udělá teda glukóza, přehodí najednou člověka na metabolismus cukrů.

Trubens

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Trubens napsal:

Ne nadarmo se říká když má někdo hlad, že si půjde "vyhrabat do lesa kořínky" . Víš o dávné stravě ještě míň než já a to vyžaduje hodně velkou ignoranci

Ty (zdrzim sa nadavok), co tu trepes o korienkoch.... Zozer ich kilo a len naplnis brucho.... A ztykujes sa.... Odjakziva je hlavnou potravou cloveka v prirode MÄSO. To, ze niektore spolocenstva zacali pestovat obilniny a strukoviny, to je uz ich chyba... Neviem co tu plieskas o korienkoch..... Si uplne mimo reality, a TY mi tu budes predhadzovat na oci, ze viem o strave prirodnych narodov kulove???... MAM 600 STRANOVU KNIHU O TOM... TAy mas len domnienky.
Trubens

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frybis, takze lovci a zberaci plodov (denne nazbierali max 200g plodov = mozno 10g sacharidov) podla teba mali ladvinove kamene ? Podla teba priroda vytvara pre cloveka zijuceho mimo tropov (o sev. a juz. pole uz ani nehovorim...) tak nevhodne podmienky, ze bez toho aby zacal pestovat obilniny a strukoviny (ktore by mu znemoznili ketozu), tak nebude moct byt bez oblickovych kamenov???... Tomu hadam ani sam v hlbke svojho "ja" neveris......
Trubens

PříspěvekZaslal: út prosinec 27, 2016 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten, kto zminimalizuje okno na jedenie na co najmensi cas, nebude mat nikdy ziadne kamene.... Ani pecenove, ani oblickove. Oblickove kamene praveze vytvaraju potraviny s obsahom kyseliny fytovej.... Ten kto ie v ketoze, ten take potraviny NEKONZUMUJE.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ketogenicka Dieta - Prehled, rady a zkusenosti Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: