|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drumla
|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 5:26 pm Předmět: rejže z mixeru |
|
|
Hoj všem, noob dotaz..
zkoušel sem, že normálně hodím do mixeru rýži a zaliju mlékem, koktejl sem pak chlastal na ceste dom z fitka.. svoje to udělalo a za mě ok ale co tu tak na foru čtu, tak to asi nebude uplně správná cesta, do věcí jako g. index atp nevidím.. gainery nekupuju a předešlá verze kefír a glukopur se už mi kroutí v žaludku:D
Tak tedy, pít či nepít? Mě ta rýžová slichta chutná ale jak říkám nerozumím tomu zamák, jestli třeba s vodou to bude lepší či tam hodit banán a nebo fakt ruce pryč...
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frybis
|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 5:37 pm Předmět: |
|
|
A o co jde, o nabírání? Glyk. index určuje jak rychle se ten cukr přemění na glukózu a dostane se do krve. Takže po posilce je to ok, přes den by se mělo hledět na GI, ale po posilce prostě potřebuješ zvednout inzulín, taková klasa maltóza má GI tuším nějakých 90, rýže záleží jaká rýže, GI od nějakých 50 do 90 cca, přičemž 100 je GI hodnota glukózy, a třeba hranolky nebo pivko mají lehce přes 100. Takže spíš otázka jak se ti tahle divná kombinace rýže a mléka tráví? Navíc někdo říká že mléko zhoršuje vstřebávání proteinů, kterej si dáváš s cukry po posilce, že.. takže za mě voda. Respektive za mě vůbec ne tohle, ale protein a kus ovoce, případně teda gainer, nebo protein a malta. Hodíš to do šejkru s vodou a vypiješ, nemusíš doma nic chystat..
|
|
| nahoru |
|
 |
drumla
|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 8:10 pm Předmět: |
|
|
jj objem, tezko mi to nedela, naopak vecer se cejtim ze bych sel zvedat znovu... dam to s vodou, diky
|
|
| nahoru |
|
 |
KrystofK
|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 9:38 pm Předmět: |
|
|
Nezáleží na Glykemickém indexu ale na typu potraviny, rozhodují mikronutrienty a kvalita makronutrientů, situace, genetické dispozice z hlediska výkonu slinivky, hormonů apod. Absolutně neřeš nějaký GI. GI je totiž klasická funkce, takže rozhoduje intergrál a sto dalších faktorů........ Řečeno jazykem lidu, žer to vklidu dál!
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st prosinec 28, 2016 10:13 pm Předmět: |
|
|
Hele já ti to řeknu rovnou
a) každej na to má jinej názor
b) ve výsledku je to stejně celkem fuk
Tak to dělej, jak to vyhovuje tobě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dominik01
|
Zaslal: čt prosinec 29, 2016 12:42 pm Předmět: |
|
|
Pokud už to musí být, tak bych tam do toho hodil ještě odměrku proteinu (WPC,WPI,Hydro..) po tréninku prostě potřebuješ nějakou kvalitní bílkovinu :)) a pokud bys vyměnil mléko za vodu, uděláš dobře si myslím :D ale je to zase jen další názor :)
|
|
| nahoru |
|
 |
drumla
|
Zaslal: čt prosinec 29, 2016 4:55 pm Předmět: |
|
|
tak diky vsem:D Tezko se v tom vsem vyznat, co sem to tu ted cetl, tak treba tu lidi pisou ze i ten gainer je k nicemu, spis ze tedy ten protein, ted zase ze je treba po trenalu nejaka ta bilkovina coz opet v jinem vlaknu ctu ze po cviceni se nacpat sachrama a bilkoviny az cca po hodine...uff mam v tom hokej teda poradnej
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá prosinec 30, 2016 12:40 am Předmět: |
|
|
| drumla napsal: | | tak diky vsem:D Tezko se v tom vsem vyznat, co sem to tu ted cetl, tak treba tu lidi pisou ze i ten gainer je k nicemu, spis ze tedy ten protein, ted zase ze je treba po trenalu nejaka ta bilkovina coz opet v jinem vlaknu ctu ze po cviceni se nacpat sachrama a bilkoviny az cca po hodine...uff mam v tom hokej teda poradnej |
Vůbec takový blbosti neřeš, prostě až po tréninku přijdeš domů, dej si maso s přílohou a hotovo.
|
|
| nahoru |
|
 |
dodo1985
|
Zaslal: pá prosinec 30, 2016 8:06 am Předmět: |
|
|
| drumla napsal: | | jj objem, tezko mi to nedela, naopak vecer se cejtim ze bych sel zvedat znovu... dam to s vodou, diky |
Pokud Ti to takto funguje a nějak zbytečně netloustneš, tak jsi si našel pro sebe momentálně dobrou variantu.
Až to přestane fungovat nebo chutnat, tak zkus něco jiného.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: pá prosinec 30, 2016 2:59 pm Předmět: |
|
|
| drumla napsal: | | tak diky vsem:D Tezko se v tom vsem vyznat, co sem to tu ted cetl, tak treba tu lidi pisou ze i ten gainer je k nicemu, spis ze tedy ten protein, ted zase ze je treba po trenalu nejaka ta bilkovina coz opet v jinem vlaknu ctu ze po cviceni se nacpat sachrama a bilkoviny az cca po hodine...uff mam v tom hokej teda poradnej |
Vpodstatě je pár scénářů
Po posilce jdeš hned domů = jak dojdeš dom tak si dej pevné jídlo, tzn várku sacharidů (brambory,rýže,..), porci masa, a porci zeleniny
Po posilce jdeš do školy/do práce = po posilování či cestou do školy/práce sežer banán či jablko, a vypij dávku proteinu
Jsou nějaký časy, inzulínový okna atd., co se doporučuje kdy a co jíst po tréninku, ale z osobní zkušenosti se na to můžeš vykašlat, zvlášť jako začátečník, a dělat jednu z těchto dvou věcí co jsem napsal výše.
Jediný co, tak je třeba vyzkoušet, jakej máš žaludek. Někomu normální protein dělá zle, a je třeba sáhnout po hydru. Někdo určitý množství sacharidů po posilce nesnese, a posere se. Je třeba tohle vyzkoušet, ale je to jen o tom, jestli si dáš něčeho o trochu míň, nebo jestli si to dáš o dvacet minut později... Po pár týdnech zjistíš co ti suprově vyhovuje vzledem ke vstřebatelnosti - že ti nebude zle, nebudeš nadýmanej, neposereš se... A tohodle se pak drž
|
|
| nahoru |
|
 |
Tiah
|
Zaslal: pá prosinec 30, 2016 4:54 pm Předmět: |
|
|
Já teda od doby, co jsem přestal po tréninku pít rychlý cukry, nenabírám tolik špeku. Jestli nemáš nějak extrémně vysilující trénink, nevidim důvod to do sebe cpát. Já si cestou z fitka dám akorát protein s vodou, to vychází cca po půl hodině co jdu do šatny. To ale nedělám z nějakýho přesvědčení, že mi narostou svaly, jenom mi to uklidní žaludek a zapadá mi to do příjmu bílkovin.  Jídlo si dávám plus mínus hodinu a půl až dvě po cvičení. Nacpat do sebe pevný jídlo hned po cvičení, tak bleju.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dominik01
|
Zaslal: so prosinec 31, 2016 9:27 am Předmět: |
|
|
| Tiah napsal: | ... Nacpat do sebe pevný jídlo hned po cvičení, tak bleju. |
To já třeba snesu dost, kliďo si dám tak do 30 min po posce už pevné jídlo... občas není jiná možnost :D a žádné problémy nebyly, holt každý jsem jiný.
|
|
| nahoru |
|
 |
JogyNo
|
Zaslal: ne leden 08, 2017 1:19 pm Předmět: |
|
|
Nechcem čítať všetky príspevky, len poviem toľko, že jestvuje štúdia, ktorá ukazuje, že polotučné mlieko po tréningu má lepšie výsledky na naberanie hmoty a sily ako klasický whey prot + malta. Ide o to, ako to kto strávi. Pokiaľ tam chceš ešte pchať ryžu, pohoda. Ale ak stráviš liter 1,5% mlieka po tréningu, tak by som vsadil na to. _________________ Soak your nuts!
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: ne leden 08, 2017 3:21 pm Předmět: |
|
|
| JogyNo napsal: | | Nechcem čítať všetky príspevky, len poviem toľko, že jestvuje štúdia, ktorá ukazuje, že polotučné mlieko po tréningu má lepšie výsledky na naberanie hmoty a sily ako klasický whey prot + malta. Ide o to, ako to kto strávi. Pokiaľ tam chceš ešte pchať ryžu, pohoda. Ale ak stráviš liter 1,5% mlieka po tréningu, tak by som vsadil na to. |
A kdo to teda tak dělá, když je to lepší, že místo proteinu do sere rve mléko? Neznám nikoho
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne leden 08, 2017 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | | JogyNo napsal: | | Nechcem čítať všetky príspevky, len poviem toľko, že jestvuje štúdia, ktorá ukazuje, že polotučné mlieko po tréningu má lepšie výsledky na naberanie hmoty a sily ako klasický whey prot + malta. Ide o to, ako to kto strávi. Pokiaľ tam chceš ešte pchať ryžu, pohoda. Ale ak stráviš liter 1,5% mlieka po tréningu, tak by som vsadil na to. |
A kdo to teda tak dělá, když je to lepší, že místo proteinu do sere rve mléko? Neznám nikoho |
třeba já... můžeš to vyzkoušet, zjistíš, že je to úplně jedno:)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|