Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 863, 864, 865 ... 878, 879, 880  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ygg

PříspěvekZaslal: ne prosinec 11, 2016 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Ty zcela jednoduše odmítáš veškeré regulace. Je to hodně jednoduchý přístup. Jestli si myslíš, že Somálsko je cílem pravicovosti, tak se prostě kapku rozcházíme. A jestli si myslíš, že tvůj přístup je jediný, správně pravicový, pak si podej ruku s magory z SSO, kteří si mohou s Olympikem zazpívat Já, já, já jenom já. Svoboda má totiž u druhou stranu - odpovědnost. A zrovna v tomto případě je to až ošklivě jasně definováno (podle mě) - mám právo (svobodu) si hulit kde chci, jak chci a co chci. ALE mám ODPOVĚDNOST nikomu tím neškodit a pokud někomu škodím, minimalizovat to a případně škody zaplatit (což už kuřáci platí v dani). Tuhle odpovědnost bohužel příliš mnoho lidí ignoruje a melou jen o právech.

Hele, ty máš nějakej slabší víkend, nebo skládáš bobříka nečtení či co?

Jasně ve svém postu píšu, že jsou místa, kam člověk prostě chodí, protože musí. A kde je zcela správné omezit kouření, protože když už tam člověk musí jít/být, tak má jednoznačně právo na to, nebýt obtěžován smradem z cigaret. Pokud ti z tohoto zcela jednoznačného závěru vychází závěr, že jsem proti veškerým regulacím, tak je bohužel závada čistě na tvém přijímači.
Úplně stejně pomíjíš situaci v případě, kdy provozovatel podniku oddělil část pro kuřáky, tedy nekuřáci mohou podnik navštívit bez toho, aby byli kouřem obtěžováni. Znám řadu podniků, kde to takto bez problémů funguje, a že jako nekuřák, který má okolo sebe výlučně nekuřáky, ten kouř opravdu vnímám docela dobře.
A mám samozřejmě odpovědnost nikomu neškodit .... s výjimkou, kdy tento mé počínání nevnímá jako to, že mu působím nějakou újmu. Protože pokud činím něco, s čím je "poškozený" ... poškozený podle tebe ... zcela srozuměn, tak je vše v pořádku.

Jinak hlásat, jak jsi pravicový, a současně tvrdit, že trh je nastaven správně až tehdy, když se to líbí tobě .... to je fakt docela dobrý vtip:-).

Nicméně tuto diskuzi končím .... ty jsi prostě člověk, který je připraven a ochoten vnutit druhým to své, jediné správné a skutečné, dobro, a to zcela bez ohledu na to, zda oni o to stojí, či nikoli. Jejich názor tě nezajímá, stačí, když se ti podaří někde sebrat dost velký klacek, kterým je do toho svého jediného správného dobra natlučeš.
Předělávat tě fakt nehodlám, ale když vidím tvoji argumenty typu, že lidi jsou zmanipulovaní a neví co vlastně chtít či nechtít, tak jim to ty, a tobě podobní, musíte nařídit, tak mi občas nedá to neuvést na pravou míru.
Spazik

PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2016 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
Další krok bude počítám návštěva domovů a kontrola, zda se někde nekouří, protože přece více lidí je zásah do jejich zdraví. Vlastně by to mohli sfouknout v jednom tahu, kouknout na kotel, cigára .. co ještě.
Buď ať to zakážou úplně pokud maj pocit, že to je tak hrozně škodlivý a dopadne to jako nemyslný boj s drogama .. nebo ať si nehrajou na zachránce světa.
EET + zákaz kouření bude slušná decimace vesnickýho "kulturního" života kolem hospody ..

Na opravdu malých vesnicích už hospoda jako výdělečný byznys dávno nefunguje a EET ani zákaz kouření na to nemá vliv. Obvykle to funguje tak, že se chodí v pátek a v sobotu kalit do hasičárny nebo podobného "spolku", kde točí pívo Franta, co má jinak normální práci. A nějakého Babiše mají u prdele... :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mikex2

PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2016 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak, hasičárny apod. To funguje už dlouho i bez EET.
Spazik

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2016 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono jinak někde jsem dokonce viděl i článek od nějakého amerického doktora, který polemizoval nad tím, že škodlivost pasivního kouření vlastně není zas tak moc prokázaná. Ono totiž jak to zkoumat - studie mezi zaměstnanci hospod, mezi manželkami kuřáků..? I když dejme tomu zjistím, že mezi servírkami nekuřačkami je větší počet případů rakoviny plic, nemůže to způsobovat jiný faktor než pasivní kouření? Např. že servírky obecně mají horší životní styl...?
Ale nevím, nejsem doktor ani jsem to moc nestudoval.
Mablung

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2016 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Ono jinak někde jsem dokonce viděl i článek od nějakého amerického doktora, který polemizoval nad tím, že škodlivost pasivního kouření vlastně není zas tak moc prokázaná. Ono totiž jak to zkoumat - studie mezi zaměstnanci hospod, mezi manželkami kuřáků..? I když dejme tomu zjistím, že mezi servírkami nekuřačkami je větší počet případů rakoviny plic, nemůže to způsobovat jiný faktor než pasivní kouření? Např. že servírky obecně mají horší životní styl...?
Ale nevím, nejsem doktor ani jsem to moc nestudoval.

Pan doktor si asi přivydělal. Zrovna tady je statistický vzorek ohromný a neměl by být problém odfiltrovat všechny ostatní vlivy, případně se podívat na odchylky a hledat zdůvodnění. A to mluvíme jen o statistice. Tipl bych si, že důkazy jsou řádně doložené i co se týče biologických mechanismů.
Spazik

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2016 4:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Pan doktor si asi přivydělal. Zrovna tady je statistický vzorek ohromný a neměl by být problém odfiltrovat všechny ostatní vlivy, případně se podívat na odchylky a hledat zdůvodnění. A to mluvíme jen o statistice. Tipl bych si, že důkazy jsou řádně doložené i co se týče biologických mechanismů.

No našel jsem teď třeba tohle http://jnci.oxfordjournals.org/content/early/2013/12/05/jnci.djt365.full
Ale tak ono to vypadá i logicky, vezmi si že kuřákova plíce je vystavena kouři tak tisíckrát více (inhlace koncentrovaně přímo z cigarety a to pravidelně) - kdežto pasivní kouření je v podstatě "jen" inhalace již tisíckrát naředěného kouře v prostoru a "přefiltrované" přes plíce kuřáka.
Když bych to k něčemu přirovnal - vezmi si že by si dýchal vzduch přímo 0,5m u výfuku auta, nebo jen ovzduší na chodníku vedle silnice, ten rozdíl bude asi podobný.
Mablung

PříspěvekZaslal: út prosinec 13, 2016 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za dohledání.
Asi je pravda, že druhotné kouření buď nemá a nebo má relativně malý vliv na rakovinu plic. což se už nedá říct o dalších nemocech.
Bombay

PříspěvekZaslal: ne prosinec 18, 2016 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska byl v Albertu na běžný nákup a asi vylistovávají nějaký alkohol - zelený Kilbeggan za 190 Kč/lahev se tam na mě smál z regálu, tak jsem pár flašek hnedka v rámci dárků naházel do košíku
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá leden 13, 2017 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi bychom tady měli založit topic "Co komu opravdu závidíte"...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
sovajs

PříspěvekZaslal: so leden 14, 2017 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Toto asi našemu prezidentovi nikdy nepřijde
speedy

PříspěvekZaslal: so leden 14, 2017 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kiska je cista hanba Slovenska. Ani diplomaticke banality nezvlada. Zemanovi nesiaha ani po spicky. Zato, ze vas nie je niekedy politicky korektny neznamena, ze je zly.
(To rozdavanie ma dojalo. Naozaj je taaak stedry a svaty az to boli. Vsetko co robi je obycajna PR)
Nevysmaril teraz americkeho diplomata, ze mu nema keciat do toho co ma robit?
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: so leden 14, 2017 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja som najprv tiez nemal rad zemana kvoli jeho alkoholickym precinom, ale casom som si ho oblubil.
Henten list je top. :D Hned prve co mi uderlo do oci bola ta gramatika a hovorim si ze to nemohlo 10 rocne dievca napisat.
Teraz sa hanbim ze som o volil. ALe na druhej strane mal som 19 vtedy a protikandidat bol Fico. :D
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 14, 2017 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sovajs napsal:
Toto asi našemu prezidentovi nikdy nepřijde

To nejspíš nepřijde, to ale neznamená, že něco podobného někde jednou nezveřejní. :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne leden 15, 2017 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můj profil tady na Ronnie.cz má solidně kulaté narozky. :-)

Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: ne leden 15, 2017 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vole, to som bol v 2. ročníku ZŠ vtedy

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 863, 864, 865 ... 878, 879, 880  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: