All you need, veškeré minerály, vitamíny a kloubní výživa?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - All you need, veškeré minerály, vitamíny a kloubní výživa?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> All you need, veškeré minerály, vitamíny a kloubní výživa?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Olafekk

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 3:27 pm    Předmět: All you need, veškeré minerály, vitamíny a kloubní výživa? Odpovědět s citátem

Ahoj,

rád bych se Vás zeptal na, často dost opomíjenou a přitom nejdůležitější, suplementaci a to tu nejzákladnější - vitamíny, minerály, kloubní výživa a všechno co člověk potřebuje.

Našel jsem od animalu flex a pak, podle mě je to dobrá kombinace která se určitě vyplatí, ale kdybych si chtěl to samý poskládat zvlášť co bych si všechno musel koupit? C komplex, B komplex nebo pangamin, omega 3, kloubní výživu..?

Ve zkratce, levnější varianta výše zmíněných dvou produktů.. :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PAVUK

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 6:00 pm    Předmět: Re: All you need, veškeré minerály, vitamíny a kloubní výživ Odpovědět s citátem

....

Naposledy upravil PAVUK dne pá únor 03, 2017 12:10 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
KrystofK

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je to hlavně dost individuální, musíš umět počítat a orientovat se ve výživě obecně, věděť jaké formy vitaminu a stopovych prvku jsou idealní, věděť jaké množství vitaminu a mineralu už přijímáš ze stravy. S opravdu kvalitním jídelníčkem už nelze vitamíny a minerály skrze suplememtaci považovat za esenciální. K čemu omega, když jíš často lososa, chia, ořechy, kokosový olej apod?

Vždycky je ale lepší se soustředit na komplexy a za kvalitu si určitě připlatíš, buď si vybereš levný multivitamin, musíš počítat s tím že některé složky budou syntetizovány pomocí kyanidu, formaldehydu a uhelného dehtu. Pokud si koupíš levný multiminerá, koupíš si uhličitany, sírany apod. s biologickou využitelností nula. Animal flex je relativně dost velký shit z dob minulých, kdy lidi obecně moc suplementům nerozuměli.

Sám si dávat dohromady tuhle suplementaci z jednotlivých článků mi přijde dost složité a v konečném důsledku nákladnější.

Jeden z nejepších multivitaminů na našem trhu? Garden of life - Vitamin code liquid. sice za litr ale není třeba jej dávkovat každý den a bohatě by měl vydžet asi na tři měsíce, čili tři stvoky je nic.

Potom si myslím, že bohatě stačí hořčík od survivalu, opravdu pěkně udělaný (akorát proč jste tam sakra dávali tolik b6? )

Kloubní výživa je u nás relativně na pováženou, pro mě by byla osobně lepší volbou flexain, spíše než notoricky doporučovaná kloubní výživa pro koně a další co jsou u nás dostupné.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Využitelnost syntetických vitamínů a minerálů je diskutabilní a ne vždy to funguje tak, jak má.
KrystofK

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Využitelnost syntetických vitamínů a minerálů je diskutabilní a ne vždy to funguje tak, jak má.

To není diskutabilní, to je snad téma na vědeckou publikaci o 10 000 stranách
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KrystofK napsal:

Potom si myslím, že bohatě stačí hořčík od survivalu, opravdu pěkně udělaný (akorát proč jste tam sakra dávali tolik b6? )

Kloubní výživa je u nás relativně na pováženou, pro mě by byla osobně lepší volbou flexain, spíše než notoricky doporučovaná kloubní výživa pro koně a další co jsou u nás dostupné.

Tolik? To mělo být asi v uvozovkách, že? :))

Co se týče kloubáku, přihřeju si polívčičku a doporučím Joint Complex. Kvůli té receptuře jsem strávil 2 měsíce u odborných článků a prozatimní zpětné vazby jsou od sportovců (a např. i jejich příbuzných, kteří mají potíže s klouby) velice pozitivní.
Olafekk

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Heh, neměl sem v úmyslu rozpoutat diskuzi o využitelnosti syntetických vitamínu a minerálů, spíš mě zajímalo které doplňky, tyto základní, by měl silově trénující sportovec užívat.

Chápu, že je to silně individuální podle toho co kdo přijme ve stravě, ale takový ten obecný základ který neuškodí nikomu.

To že flex a pek je méně kvalitní je pro mě nová informace, měl sem za to, že v těch sáčcích je vše co by mohl kamarád s železem potřebovat.

Vitamin code liquid nevím kde bych sehnal, co sem zevrubně projel na googlu tak se zdá, že tady není moc, nebo asi vůbec, k prodeji.

Ve zkratce - multivitamin, horčík a komplexní kloubní výživa je dle tvého názoru základ? Nemáš tip na dostupnější, kvalitní multivitamin?

Díky za odpovědi.
KrystofK

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
KrystofK napsal:

Tolik? To mělo být asi v uvozovkách, že? :))

Co se týče kloubáku, přihřeju si polívčičku a doporučím Joint Complex. Kvůli té receptuře jsem strávil 2 měsíce u odborných článků a prozatimní zpětné vazby jsou od sportovců (a např. i jejich příbuzných, kteří mají potíže s klouby) velice pozitivní.

Vedel jsem, kdo za survivalem stoji, takze jsem ti tou kloubni vyzivou schvalne nechtel zvysovat ego, protoze se mi moc libi , ale ja osobne mam problem s tabletama, pro me osobne je vzdycky lepsi volit kapsle, prasek, nebo tekutou formu.
Hey a prave pro me osobne tolik neni v uvozovkach, protoze v kombinaci s magneziem je to pochopitelne, ale oni tu sestku popripade dvanactku davaji totalne vsude, i tam, kde nema co delat a potom jsou ty denni prijmy lidi fakt az extremni.
KrystofK

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
Heh, neměl sem v úmyslu rozpoutat diskuzi o využitelnosti syntetických vitamínu a minerálů, spíš mě zajímalo které doplňky, tyto základní, by měl silově trénující sportovec užívat.

Chápu, že je to silně individuální podle toho co kdo přijme ve stravě, ale takový ten obecný základ který neuškodí nikomu.

To že flex a pek je méně kvalitní je pro mě nová informace, měl sem za to, že v těch sáčcích je vše co by mohl kamarád s železem potřebovat.

Vitamin code liquid nevím kde bych sehnal, co sem zevrubně projel na googlu tak se zdá, že tady není moc, nebo asi vůbec, k prodeji.

Ve zkratce - multivitamin, horčík a komplexní kloubní výživa je dle tvého názoru základ? Nemáš tip na dostupnější, kvalitní multivitamin?

Díky za odpovědi.

Ten mulťák je všude:
Garden of Life Vitamin Code tekutý multivitamín na fitness4u, fitpower, czprotein apod.
všude ho seženeš a za dva dny ho máš doma.
Pro jistotu udávám hodnoty ať víš, který to je.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY 1 dávka 30ml %RHP**
Energetická hodnota 105kJ/25kcal
Sacharidy 5g
Vláknina 1g
Bílkoviny ‹1g
Vitamin A* (beta karoten) 5200IU 3120μg 390%
Vitamin C* 240mg 300%
Vitamin D* 1000IU 25μg 500%
Vitamin E* 27 IU 18mg 150%
Vitamin K* 100μg 133%
Thiamin* (vitamin B1) 8mg 727%
Riboflavin* (vitamin B2) 8mg 571%
Niacin* (niacinamid) 40mg 250%
Vitamin B6* 8mg 851%
Kyselina listová* 400μg 200%
Vitamin B12* (methylcobalamin) 100μg 4000%
Biotin* 300μg 600%
Kyselina pantothenová* 40mg 667%
Vápník * 20mg 3%
Hořčík* 10mg 3%
Železo 3mg 21%
Jód* 150μg 100%
Zinek* 8mg 80%
Selen* 125μg 227%
Měď* 2mg 200%
Mangan* 4mg 200%
Chrom* 120μg 300%
Molybden* 75μg 150%
Draslík* 50mg 3%

Směs tokoferolů* (13 mg): +
Alfa-tocotrienol, beta-tocotrienol, gama-tocotrienol, delta-tocotrienol, beta-tokoferol, gama-tokoferol.

Směs karotenoidů* (12 mg): +
Alfa-karoten, gama-karoten, lykopen.

RAW Organic směs ovoce a zeleniny (150 mg):+
Šťávy z: organic jahoda (plod), organic višeň (plod), organic černý rybíz (plod), organic borůvky (plod), organic maliny (plod), organic řepa (kořen), organic mrkev (kořen), organic špenát (listy), organic brokolice (růžice a stonek), organic rajče (plod), organic kapusta (listy), organic červené zelí (listy), organic petržel (listy), organic růžičková kapusta (listy), organic zelená paprika (plod), organic okurek (plod), organic celer (řapík), organic česnek (hlava), organic zázvor (kořen), organic zelená cibulka (cibule), organic květák (růžice a stonek), organic chřest (květ a stonek).

RAW citrusová směs (51 mg):+
RAW amla bobule, grapefruitové bioflavonoidy (naringin, isonaringin, naringenin, neoeriocitrin, neohesperidin, poncirin, hesperidin, rhoifolin)

RAW Organic směs podhoubí hub (50 mg):+
Organic reishi (ganoderma lucidum), organic mitake (grifola frondosa), organic shiitake (letinula edodes), organic cordyceps (cordyceps sinsensis), organic lion's mane (hericium erinaceus), organic zhuling (polyporus umbellatus), organic fuling (poria cocos), organic turkey tail (trametes versicolor), organic blazei (agaricus blazei), organic white wood (tremola fuciformis).

RAW Organic směs naklíčených semen (50 mg):+
Organic amarant, organic quinoa, organic proso, organic pohanka, organic cizrna, organic len, organic slunečnice, organic dýně, organic čočka, organic adzuki fazole, organic chia semínka (salvia hispanica), organic sezam.

Ostatní složky:
Purifikovaná voda, rostlinný glycerin, středně nasycené triacylglyceroly, jablečná šťáva, RAW organic jablečný ocet, organic citronová šťáva, přírodní aroma (pomeranč, mango), řasy, Lactobacillus bulgaricus, Saccharomyces cerevisce, stevia - steviol glykosid, extrakt z citrusových a grapefruitových semen (k zachování čerstvosti). Obsahuje ořechy (kokos).

----------------------------------------------------------------
Samozřejmě, že existuje i celá řada dalších ale já bych nekupovla nic mimo EU, a pokud se jedná o syntetické multivitamíny, pravděpodobně bych volil (a taky osobně volím ) SuperVita od czechvirusu , vyvarovat se tabletám dělaným za vysokých teplot a pod velkým tlakem se špatnýma potahovacíma substancema.

A ano myslím si, že základem je kvalitní multivitamín, hořčík (popřípadě multiminerál) a kloubní výživa. V suplementaci "omega" vidím trapný módní trend jako s vyřazováním lepku a laktózy.
Gohan

PříspěvekZaslal: po březen 13, 2017 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Evris Flex Triple Blend.
Latky pry stejne jako u Alavisu, akorat to asi nebude takovy kekel. Cenove je to taky stejne.
Mate nekdo zkusenosti?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - All you need, veškeré minerály, vitamíny a kloubní výživa?
Rychle na stránku:

Přejdi na: