| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Co je lepsi zdroj bilkovin "na noc"? |
| netucny tvaroh |
|
25% |
[ 1 ] |
| miceralni kasein |
|
75% |
[ 3 ] |
| kaseinat vapenaty |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 4 |
|
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne květen 07, 2017 9:24 am Předmět: Rozdil mezi kaseinem a kaseinatem |
|
|
zdravim,
je nekdo schopny mi jednoduse vysvetlit rozdil mezi miceralnim kaseinem a kaseinatem vapenatym?
jde mi primarne o traveni, vstrebavani a vyuzitelnost nez o rozdily behem vyroby
dekuji _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
balbi

|
Zaslal: ne květen 07, 2017 9:29 am Předmět: |
|
|
Pokud řešíš využitelnost a stravitelnost, tak jednoznačně šáhni po micerálním kaseinu.
Rozdíly mezi těmi dvěma jsou právě ve výrobě a využitelnosti a samozřejmě tím pádem i v ceně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne květen 07, 2017 9:33 am Předmět: |
|
|
Kaseinát vápenatý/sodný se získává sýřením odstředěného mléka (a nedělá mu dobře použití kaseinátu sodného a hydroxidu sodného při daném procesu). Naopak micelární kasein se získává technologií podobnou jako se třeba filtrují CFM nativní proteiny, tzn. zachová si relativně vše, co by si zachovat měl. Úměrně tomu je potom pro tělo stejné množství bílkovin z druhého zmíněného výrazně využitelnější než z prvního. Jinak obecně se dá brát v současnosti používání kaseinátů sodného/vápenatého v suplementech jako varovný prst, aby se člověk u dané firmy měl na pozoru (a pokud se přidají varovné prsty u dalších podobných ukazatelů, je dobře utéct jinam).
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne květen 07, 2017 9:45 am Předmět: |
|
|
Ronnie: trosku hure stravitelne, ale nakonec jsem to pochopil
dekuji obema! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: ne květen 07, 2017 12:38 pm Předmět: |
|
|
Pokud se nepletu, tak zrovna ten oblíbený tvaroh je kaseinát vápenatý.
|
|
| nahoru |
|
 |
KrystofK
|
Zaslal: ne květen 07, 2017 3:33 pm Předmět: |
|
|
Hodně zajímavý je hlavně hydrolyzovaný micelární kasein. Zatím ne moc rozšířená, ale velmi pěkná věc.
Srovnání miceláru s kaseinátem, to je jako srovnávat syrovátkový protein a syrovátku... To jsou z mnoha hledisek jako nebe a dudy.
|
|
| nahoru |
|
 |
JogyNo
|
Zaslal: ne květen 07, 2017 5:08 pm Předmět: |
|
|
Nejaký odkaz na to, ako to je reálne s tvarohom? Využiteľnosť, riziká, roztierateľný či hrudka?
Nezaujímajú ma hovadiny šíriace výrobcovia suplementov a na objednávku robené štúdie...
Vopred dík za produktívnu odpoveď _________________ Soak your nuts!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |