|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vilakus
|
Zaslal: st září 06, 2017 5:48 pm Předmět: Vážení jídla |
|
|
Byl jsem zvyklí, že když si vážím rýži a nebo těstoviny, tak se to přece váží v syrovém stavu ne?
100g syrové rýže má 23g sacharidů a nakyne to přece dle toho, jak to kdo vaří.
Říkali mi borci ve fitku, že si to váží až uvařené, což je blbost ne?
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Royi
|
Zaslal: st září 06, 2017 5:57 pm Předmět: |
|
|
Vše se váží v syrovém stavu, protože tak jsou uvedeny hodnoty na krabici/balení. _________________ "Train smart. Eat right. Sleep 10 hours day" - Jay Cutler
|
|
nahoru |
|
|
Olejnas
|
Zaslal: st září 06, 2017 6:03 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: čt září 07, 2017 6:48 am Předmět: |
|
|
100g ryze urcite nema 23g sacharidu...
vzdy vse vazit syrove.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
Chadzi
|
Zaslal: čt září 07, 2017 7:57 am Předmět: |
|
|
Tom3 napsal: | 100g ryze urcite nema 23g sacharidu...
vzdy vse vazit syrove.. |
Prodává se rýže, krerá má okolo 30g sacharidu ve 100g. Myslím že je to jedna sáčková od vitany.
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: čt září 07, 2017 10:18 am Předmět: |
|
|
A to nekdo kupuje dobrovolne? _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
deiw
|
Zaslal: čt září 07, 2017 10:51 am Předmět: |
|
|
Vilakus - trochu ti pomůžu.
Ano, pokud můžeš, váží se syrové, to je nejpřesnější - přesná váha, nutriční hodnoty podle krabice.
Dají se na netu najít nutriční hodnoty i pro uvařené věci (nebo to vypozoruješ - rýže/těstoviny/čočka zhruba ztrojnásobí váhu, vařené brambory jsou +/- na své syrové váze, smažené maso má tak 60-70%, atd). Nicméně to je jen přibližné, a třeba já to používám v okrajových situacích (třeba když vaří žena). Pokud to jde, vážit za syrova.
A s tou rýží to máš právě pomotané - syrová rýže má okolo 75gs/100g, takže ta hodnota, co uvádíš, bude uvařený stav (kdy 100g natáhne 200g vody, a 33grýže+67g vody = +/- 25g sachrů).
|
|
nahoru |
|
|
Chadzi
|
Zaslal: čt září 07, 2017 2:05 pm Předmět: |
|
|
Tom3 napsal: | A to nekdo kupuje dobrovolne? |
Byvala tchyne to jedla v diete.
|
|
nahoru |
|
|
Vilakus
|
Zaslal: po září 11, 2017 6:15 pm Předmět: |
|
|
Takže jinak:
Na krabici je napsáno, že 260g rýže (mám za to, že už uvařené) má 61g sacharidů.
1 sáček syrové rýže má přesně 100g a dle krabice je napsáno 23,4g sacharidu
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: po září 11, 2017 6:55 pm Předmět: |
|
|
sracka... vyfot to.
Mas tam urcite napsany na 100g vyrobku nevim 70 neco g sacharidu.. jinak mas nejakou divnou ryzi viz chadzi. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
Pr!nc
|
Zaslal: po září 11, 2017 9:20 pm Předmět: |
|
|
Vilakus napsal: | Takže jinak:
Na krabici je napsáno, že 260g rýže (mám za to, že už uvařené) má 61g sacharidů.
1 sáček syrové rýže má přesně 100g a dle krabice je napsáno 23,4g sacharidu |
Je to vážně syrová rýže? Já jen že jsem jednou dostal nějakou ochucenou rýži Uncle Ben´s a ta byla předvařená a ve 100g měla právě takový podobný obsah sacharidů. :D
Normální syrová rýže mívá kolem 80g sacharidů na 100g rýže
|
|
nahoru |
|
|
Adamv
|
Zaslal: út září 12, 2017 3:09 pm Předmět: |
|
|
Vilakus napsal: | Takže jinak:
Na krabici je napsáno, že 260g rýže (mám za to, že už uvařené) má 61g sacharidů.
1 sáček syrové rýže má přesně 100g a dle krabice je napsáno 23,4g sacharidu |
Podle mě máš teda buď něakou hodně špatnou rýži, nebo předvařenou, jak se píše výše . Klasická syrová řýže má něco kolem 70-80g na 100g.
|
|
nahoru |
|
|
Chadzi
|
Zaslal: út září 12, 2017 3:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: út září 12, 2017 6:31 pm Předmět: |
|
|
Tak ale ta uz je nejaka predvarena ne? Proto tak malo karbu.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
nahoru |
|
|
MidnightRunner1
|
Zaslal: út září 12, 2017 6:38 pm Předmět: |
|
|
Tom3 napsal: | Tak ale ta uz je nejaka predvarena ne? Proto tak malo karbu.. |
Úplně předvařená ne http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92030.aspx
Rýže parboiled (někdy označovaná jako vaporizovaná, podle terminologie EU rovněž předpařená) je v poslední době velmi oblíbená. Rýže se upravuje patentovaným technologickým postupem, vyvinutým v USA zhruba před padesáti lety. Jedná se o čtyřfázovou hydrotermickou úpravu zrna, při níž se po namáčení neloupané rýže (paddy) působením vysokotlaké páry „vtlačí“ dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev. Takto opracované zrno se potom zpracovává stejně jako běžné druhy rýže, tzn. loupáním a leštěním, ovšem vitaminy a minerální látky v zrnu zůstávají. Působením zvýšené teploty se mění i struktura škrobu, což se projeví na vařivosti –rýže je velmi kyprá, nelepí se a udržuje si sypkou konzistenci i po delším vaření nebo stání při zvýšené teplotě. Na skus je poněkud pevnější (tužší). Při vaření absorbuje rýže parboiled více vody, což zlepšuje její výtěžnost. Barva syrové parboiled rýže je žlutá, varem však přejde v zářivě bílou. V úpravě parboiled se prodává i rýže natural. Parboiled rýže je z výživového hlediska hodnotnější. Její energetický obsah je jen nepatrně vyšší, ale obsah vitaminů skupiny B, včetně niacinu a kyseliny listové, je v porovnání s běžnou loupanou rýží údajně téměř dvojnásobný. Pokud jde o množství minerálních látek, expertní studie se shodují, že u sodíku a draslíku jsou hodnoty zhruba stejné jako u běžné rýže. Zatímco hořčík a fosfor vykazuje mírné navýšení, obsah vápníku a železa dosahuje oproti klasické loupané rýži téměř dvojnásobku.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|