|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: pá březen 09, 2018 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Trubens napsal: | | Spazik napsal: | | [...Přitom při pravidelné péči a dobrém čištění může mít každý svoje zuby až do pozdního věku. |
V skutocnosti cistenie zubov a navsteva zubara je tym poslednym, co clovek potrebuje pre zdravie zubov...
Videl so zuby napr. kocovnych mongolov? Myslis ze si ich nejak cistia a ze navštevuju zubara ?
Na tomto fore je prilis vela naivnych ludi ako pozeram...
Este mi povedz, ze bez zubnej kefky a zubara je clovek ako jediny tvor v prirode odkazany na zhnite zuby. . :D :D :D ... Rok 2018 a niektori aj mladi trkvasi stale nevedia, ze za stav chrupu moze strava, zivotny styl a stav vnutornych organov... |
Nevim jestli má smysl reagovat na retardovaného Randa, ale napsal si pěknou kravinu.
Podívej se do kterékoli chudé nebo rozvojové země a uvidíš, že lidi nad 30 let tam mají shnilé zuby a mají jich polovinu... Protože tam nejsou zubaři nebo jsou pro místní moc drazí. A není nikdo kdo by je naučil se o zuby starat.
A nemusíš tam ani jezdit, mrkni na nějaký dokument o domorodcích s pralesa, jaké mají fešné zoubky..
Co se týče zvířat, tak jednak některým zuby dorůstají, potom nežijí většinou tak dlouho jako člověk a nejedí cukr. (takže dřív chcípnou nebo je něco sežere, než stačí přijít o zuby)
Stav zubů je dán geneticky asi stejně nadváha - nějaký vliv tam je, ale 90%+ se dá ovlivnit správným a pravidelným čištěním a rychlou opravou, pokud už ke kazu dojde.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: pá březen 09, 2018 2:31 pm Předmět: |
|
|
| Cratach napsal: |
Jenže ono to takhle funguje jen do určitýho věku a mj. za podmínky, že se ten člověk nebo zvíře nekrmí hromadou sladkýho. Typicky spoustu Cikánů má relativně zdravý zuby, i když je mezi nima výrazně větší %, co si je asi nečistí a k zubaři nechodí. Ale v určitym věku o ně prostě začnou přicházet, protože se jim rozjede solidní zánět dásní.
|
To nevim kde si viděl, Cikáni mají obvykle otřesné zuby. Ti starší a bohatší pak třeba zlaté. Mládež nepočítám, do 20-30 let má zuby na pohled OK skoro každý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá březen 09, 2018 2:31 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: |
Nevim jestli má smysl reagovat na retardovaného Randa, ale napsal si pěknou kravinu.
Podívej se do kterékoli chudé nebo rozvojové země a uvidíš, že lidi nad 30 let tam mají shnilé zuby a mají jich polovinu... Protože tam nejsou zubaři nebo jsou pro místní moc drazí. A není nikdo kdo by je naučil se o zuby starat.
A nemusíš tam ani jezdit, mrkni na nějaký dokument o domorodcích s pralesa, jaké mají fešné zoubky..
Co se týče zvířat, tak jednak některým zuby dorůstají, potom nežijí většinou tak dlouho jako člověk a nejedí cukr. (takže dřív chcípnou nebo je něco sežere, než stačí přijít o zuby)
Stav zubů je dán geneticky asi stejně nadváha - nějaký vliv tam je, ale 90%+ se dá ovlivnit správným a pravidelným čištěním a rychlou opravou, pokud už ke kazu dojde. |
Tady s tebou nesouhlasím. Genetika a čištění samozřejmě pomáhají, ale strava má obrovský význam. Jestliže někdo jí hlavně zeleninu a maso, neboť mu nevznikají "sladké kyseliny" v ústech které rozleptávají sklovinu, nemá většinou moc kazy. Rozvojové země jedí šílené věci (kdybys viděl stánky v J. Americe, pochopil bys. V Africe jsem nebyl (snad tam nakouknu letos), ale bude to to samé), takže tam jim zuby zničí strava
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá březen 09, 2018 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Tady s tebou nesouhlasím. Genetika a čištění samozřejmě pomáhají, ale strava má obrovský význam. Jestliže někdo jí hlavně zeleninu a maso, neboť mu nevznikají "sladké kyseliny" v ústech které rozleptávají sklovinu, nemá většinou moc kazy. Rozvojové země jedí šílené věci (kdybys viděl stánky v J. Americe, pochopil bys. V Africe jsem nebyl (snad tam nakouknu letos), ale bude to to samé), takže tam jim zuby zničí strava |
Všák já nikde netvrdím že strava nemá nějaký vliv, ale když už žijeme v moderní společnosti a jíme sladké, správným čištěním, pravidelním docházením na zubní hygienu a k zubaři lze docílit zdravých zubů po celý život. (i přes tu horší stravu)
Ale říkám že i ti domorodci v pralese mají zuby otřesné ve vyšším věku, byť nejedí sladké. A může to být i z úrazů apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: pá březen 09, 2018 5:18 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Mablung napsal: |
Tady s tebou nesouhlasím. Genetika a čištění samozřejmě pomáhají, ale strava má obrovský význam. Jestliže někdo jí hlavně zeleninu a maso, neboť mu nevznikají "sladké kyseliny" v ústech které rozleptávají sklovinu, nemá většinou moc kazy. Rozvojové země jedí šílené věci (kdybys viděl stánky v J. Americe, pochopil bys. V Africe jsem nebyl (snad tam nakouknu letos), ale bude to to samé), takže tam jim zuby zničí strava |
Všák já nikde netvrdím že strava nemá nějaký vliv, ale když už žijeme v moderní společnosti a jíme sladké, správným čištěním, pravidelním docházením na zubní hygienu a k zubaři lze docílit zdravých zubů po celý život. (i přes tu horší stravu)
Ale říkám že i ti domorodci v pralese mají zuby otřesné ve vyšším věku, byť nejedí sladké. A může to být i z úrazů apod. |
tak ten typek ji jednou denne, ale ma nadvahu a dost kouri,neni cigan a nepije alkohol ... a zuby si necisti protoze uz tam skoro neni co cistit
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: pá březen 09, 2018 6:01 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Cratach napsal: |
Jenže ono to takhle funguje jen do určitýho věku a mj. za podmínky, že se ten člověk nebo zvíře nekrmí hromadou sladkýho. Typicky spoustu Cikánů má relativně zdravý zuby, i když je mezi nima výrazně větší %, co si je asi nečistí a k zubaři nechodí. Ale v určitym věku o ně prostě začnou přicházet, protože se jim rozjede solidní zánět dásní.
|
To nevim kde si viděl, Cikáni mají obvykle otřesné zuby. Ti starší a bohatší pak třeba zlaté. Mládež nepočítám, do 20-30 let má zuby na pohled OK skoro každý. |
To mi řikali 2 doktoři, co v jednom Cikánově ordinujou. Neběžel jsem za místnim baronem, ať udělá ááá, že se mu podívam na zoubek :)
Jinak jo, maj ve vyššim věku hnusný zuby, cigára, chlast u zubní kámen jim je solidně zničej, ale nemaj zdaleka tolik kazů, kolik by člověk čekal.
Btw. geneticky je daný pH v puse, resp. jeho odchylky, efektivnost metabolismu vápníku v těle... zubaři se vždycky diví, jak moc mam rozjetej zubní kámen, ale zároveň mi řikaj, že s tim nic moc neudělam (vzhledem k těm jmenovanejm faktorum). _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|