Kalorie

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kalorie  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kalorie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Robokops

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2018 10:57 am    Předmět: Kalorie Odpovědět s citátem

Ahoj, rád bych se na něco zeptal. Nikdy jsem si nepočítal kalorie, co se jídla týče, vždy sem si počítal jen bílkoviny/tuky/cukry. Četl jsem že pro růst svalů je potřeba určitý počet kalorií (okolo 3000). Cvičím 3x týdně, bílkovin dávám 1,6 kg/g , sacharidy 3-3,5 g/kg a tuky 0,5-0,7g /kg. Vlastně moje otázka je - je potřeba si počítat ty kalorie, nebo prostě stačí když se budu držet té trojky a počítat si bílkoviny/tuky/cukry ? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KrystofK

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2018 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Četl jsem že pro růst svalů je potřeba určitý počet kalorií (okolo 3000)

Představ si dva maníky. První bude mít 160cm a 70kg, druhý 200cm a 130kg. Oba mají jinak rychlý metabolismus. Pro prvního hobita s pomalejším metabolismem bude 3k kcal tak o tisícovku vyšší než k růstu potřebuje. Pro to druhé zvíře bude naopak 3k kcal tak půlka toho co by k růstu potřeboval.
Kalorie počítat nemusíš, zkoušej jak dané počty makroživin a styly stravování sedí TOBĚ samotnému, nic jiného pro tebe není relevatní, určitě ne nějaký výblitek vola o 3000kcal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: