|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
malinovniik
|
Zaslal: čt květen 31, 2018 8:09 pm Předmět: Doplňky - rada které |
|
|
Zdravím, chtěl bych se vás optat, které doplnky výživy jsou nejvíce užitečné. Párkrát jsem něco měl nějaké BCAA atd. ale to jenom jako na ochutnání od kámoše atd. ale pořádně beru vlastně jenom protein a multivitaminy + mineraly. Co jsem viděl několik videí a článků, tak dalším užitečné jsou asi BCAA pro podporu regenerace a růstu. Zkrátka, jsou nějaké kvalitní doplňky kromě proteinu do kterých investovat, nebo se bez nich zcela obejdu ? Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frybis
|
Zaslal: čt květen 31, 2018 8:28 pm Předmět: |
|
|
základ multivitamín (třeba od reflexu, kde jsou i minerály), minerály, protein je cajk, za zmínku ještě stojí omega 3, hořčík (chelátová vazba)
dobrým "suplementem" můžou být (ZA MĚ, A TEĎ SE DO MĚ PUSŤTE  ) ale i probiotika
|
|
| nahoru |
|
 |
KrystofK
|
Zaslal: čt květen 31, 2018 8:56 pm Předmět: |
|
|
Právě že komplexy bakteriálnich kultur by měly být na prvních místech hned vedle (většinou ale spíš před) multivitaminu.
Jinak. Každý ti dá nějakou univerzální pyramidu ale všecho se odvíjí od individuality. Trávení není optimální? Probiotika, trávící enzymy, vláknina... Při každé chřipkové sezóně něco chytneš; na jaře, uprostřed léta a na podzim máš furt nějaké virózy? Glutamin, probiotika, česnek, antioxidanty. Nechce se ti moc prcat, trochu to pokulhává ten přirozený chlapský boost, tloustneš spíš než abys nabíral svaly? Zinek, maca, hořčík, vitamin D. Při preventivce ti naměřili trochu vyšší tlak (a doktor si řekl jako obvykle, je ejnom trochu zvýšený, počkáme až budeš v prdeli a začnem to řešit)? Nitráty, omegy, extrakt z hroznových jader, rajčatový koncetrát.
Zbytečně se neupínej na pár druhů doplňků, které do sebe budeš bezmyšlenkovitě cpát další měsíce až roky. Kup si jeden základ - protein a ostatní cykluj, experimentuj, pozoruj co ti vyhovuje. Někdy malé změny jako kapsle kvalitního hořčíku dokáže dodat lidem přes den jednou tolik energie, zlepšit jim spánek a usínání, kapsle draslíku zase zázračně odežene bolesti hlavy a migrény, zinek zase blbou náladu a deprese.
|
|
| nahoru |
|
 |
Arty64
|
Zaslal: čt květen 31, 2018 9:09 pm Předmět: |
|
|
A jak by to vypadalo s dávkováním?Držet se etikety? Hořčík a zinek by řešilo ZMA, vitamín D3 zvlášť...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: čt květen 31, 2018 9:55 pm Předmět: |
|
|
ZMA bych nekupoval, ty prvky tam jsou v málo účinných formách, to už radši koupit odděleně ale v daleko využitelnějších formách
|
|
| nahoru |
|
 |
Arty64
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 5:31 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červen 01, 2018 7:27 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Arty64
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 8:21 am Předmět: |
|
|
Fajn..dík za radu.A teda ještě zpět k tomu dávkování vit. D3.
Co jsem početl, tak 100 mcg denně, by mělo být ok....?
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červen 01, 2018 8:49 am Předmět: |
|
|
Davkovat v lete vitamin D3 je kravina. Cicham cicham nejakou Lamko-Petrikovinu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Arty64
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 9:05 am Předmět: |
|
|
Já jsem taky se taky neptal, kolik tablet po opalování
Kreatin budu taky brát až v zimě a už teď si zjišťuju dobré značky atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červen 01, 2018 11:08 am Předmět: |
|
|
Uvedomujes si, ze resis doplnky a ze kdyz jidlo, spanek a trenink budou stat za hovno, tak ti nepomuze ani Pavel Beran v prasku? A ze kdyz budes mit super stravu, spanek i trenink, tak ze te ty doplnky, coby naturala, posunou nekam v nizsich radech procent?
|
|
| nahoru |
|
 |
malinovniik
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 11:43 am Předmět: |
|
|
S trávením problémy nemám, co se ostatního týče, pochopil jsem to tak že podle vkusu zkoušet a střídat různé minerály a vitamíny ok a ty BCAA nějak nepodpoří růst / regeneraci ? xD jen se ptám protože každý v posilce jede BCAA před i po a žerou to víc jak jídlo se mi zdá, tak jestli to je fakt tak dobré
|
|
| nahoru |
|
 |
Arty64
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 11:49 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | Uvedomujes si, ze resis doplnky a ze kdyz jidlo, spanek a trenink budou stat za hovno, tak ti nepomuze ani Pavel Beran v prasku? A ze kdyz budes mit super stravu, spanek i trenink, tak ze te ty doplnky, coby naturala, posunou nekam v nizsich radech procent? |
Není mi dvacet a ptám se na dávkování vit. D3.Je těžké na to odpovědět?
|
|
| nahoru |
|
 |
OukyDouky
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 11:59 am Předmět: |
|
|
| malinovniik napsal: | | S trávením problémy nemám, co se ostatního týče, pochopil jsem to tak že podle vkusu zkoušet a střídat různé minerály a vitamíny ok a ty BCAA nějak nepodpoří růst / regeneraci ? xD jen se ptám protože každý v posilce jede BCAA před i po a žerou to víc jak jídlo se mi zdá, tak jestli to je fakt tak dobré |
BCAA je k ničemu kteroukoliv dobu
|
|
| nahoru |
|
 |
Arty64
|
Zaslal: pá červen 01, 2018 12:11 pm Předmět: |
|
|
| malinovniik napsal: | | S trávením problémy nemám, co se ostatního týče, pochopil jsem to tak že podle vkusu zkoušet a střídat různé minerály a vitamíny ok a ty BCAA nějak nepodpoří růst / regeneraci ? xD jen se ptám protože každý v posilce jede BCAA před i po a žerou to víc jak jídlo se mi zdá, tak jestli to je fakt tak dobré | ¨
Minerály cykluj a multivitamín vem nejlépe takový, aby dávka byla rozložena na 3 díly během dne.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|