Žádné ovoce ?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Žádné ovoce ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Žádné ovoce ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vokeš

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2018 4:16 pm    Předmět: Žádné ovoce ? Odpovědět s citátem

Zdravím, chci se zeptat, jak moc je důležité ovoce při cvičení. Snažím se jet hlavně komplexní sacharidy a z rychlých mám jen zeleninu + co jsou přidané v obyč věcech. Popravdě jedu dietu a nevím jestli se ovoce bojím, že je to cca 20-30g rychlých sacharidů, nebo mě neubude si 1-2 kusy přes den dát, ale jelikož jím zeleninu + multivitamin, myslím že bych to mohl oželit a hodit si místo toho víc komplex sacharidů. Zkrátka, je v něčem důležité ovoce k posilování, nebo se bez něj obejdu ? Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2018 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle toho, na co konkretne se pripravujes
pokud je to MS tak bych ovoce vazne nedaval, ale pokud je to jenom republika, tak si klidne jeden nebo dva kousky dej
Marky V.

PříspěvekZaslal: po červenec 02, 2018 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ovoce, jakožto tisícovkami let prověřená základní složka lidské stravy, je nutné nejen pro posilování, ale tak nějak pro život vůbec.
Jestli si někdo myslí, že lepší bude cpát se masem s rýží a k tomu ládovat multivitamínama, tak mu přeju pevný zdraví.
Spazik

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2018 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ovoce a zelenina obsahuje mikronutrienty, které jinak těžko získáš.
Neexistuje žádný důvod, proč by si za den nemohl dát pár kusů ovoce.

Pokud tedy zrovna nejsi zrovna v několikatýdenní přípravě na kulturistickou soutěž, což by byl asi jediný reálný důvod ho na chvíli vyřadit.
(a i v té době je dobré zařadit nějaké nízkosacharidové ovoce, jako jsou třeba borůvky, jahody, meloun...)
mutagenn

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2018 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čerstvé ovoce má nižší GI i GL než komlexní sacharidy.
Vokeš

PříspěvekZaslal: út červenec 03, 2018 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Okok takže pokud si denně hodím např. 2 kusy ovoce namísto nějakých komplexních sachrů, nebu to vadit jo ? Já jen že jsem četl několik temat a video na to a tam se říká že ovoce sice obsahuje vitamíny atd. ale pořád to jsou rychlé cukry a v dietě je dávat max před pohybem (před tréninkem, před cardiem atd.)

Rychle na stránku:

Přejdi na: