Ketoza-zkusenost s rychlosti spalovani sacharidu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ketoza-zkusenost s rychlosti spalovani sacharidu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Ketoza-zkusenost s rychlosti spalovani sacharidu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BDobnerova

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2018 3:20 pm    Předmět: Ketoza-zkusenost s rychlosti spalovani sacharidu Odpovědět s citátem

Mam dotaz na vsechny, kdo maji osobni zkusenost s ketozou: je nejake obecnejsi pravidlo pro rychlost vyplaveni prijatych sacharidu do krve? Jde mi o to, ze kdyz jsem v ketoze a prijmu ve strave vetsi davku sacharidu najednou, za jak dlouho (zhruba) je treba zahajit trenink, aby doslo ke spotrebovani techto sacharidu a tim nepreruseni ketozy. Na to navazuje i delka treninku potrebna k vyuziti sacharidu - je spravny predpoklad, ze pokud 1g sacharidu ma zhruba 4kcal, tak staci trenovat tak dlouho, nez dojde ke spaleni prijate energie (samozrejme pri dodrzeni spravne TF a pri uvazeni energie i z prijatych tuku a bilkovin)? Cili prostym souctem prijatych kcal nastavit delku a intenzitu navazujiciho treninku? Predpokladam, ze to bude individualni, a vim, ze se to da zjistit podle ketonu v moci, ale budu rada za vsechny zkusenosti. Dekuji!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mysH

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2018 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

víc sacharidů = konec ketózy .. jseš v ketóze na sacharidy zapomeň
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2018 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty v ketóze ale nemůžeš dát větší dávku sacharidů najednou, tzn. ta otázka, jak je postavená, nemá odpověď. V low-carb dnech prostě sacharidy "low", žádné místo pro větší dávky tam podle mého není.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
BDobnerova

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2018 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji za odpovedi! Mela jsem na mysli 15-20g, ne treba 100..prave me zajima,jak dlouho to trva, nez me to vyhodi z ketozy, cili za jak dlouho je potreba s treninkem zacit, pokud to nekdo zkousel..
mysH

PříspěvekZaslal: so červenec 07, 2018 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Těch 20-30g sacharidů, aniž by tě to koplo z ketózy, uděláš ze zeleniny (nebo aspoň já to tak jel). Žádný, jakože žádný klasický zdroje sacharidů - na to úplně zapomeň. Rozhodně bych to neriskoval dát najednou, to by tě určitě vykoplo .. když se to rozprostře do celého dne, tak by nemělo.

Pokud bez těch sacharidů nefunguješ, dej radši vlny. CKD fakt není pro každýho, tam neexistujou výjimky .. buď to jedeš správně a funguje to nebo to jedeš špatně a nefunguje to vůbec. Tam není nic mezi ..
Big Muscle

PříspěvekZaslal: so červenec 07, 2018 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BDobnerova napsal:
Dekuji za odpovedi! Mela jsem na mysli 15-20g, ne treba 100..prave me zajima,jak dlouho to trva, nez me to vyhodi z ketozy, cili za jak dlouho je potreba s treninkem zacit, pokud to nekdo zkousel..

Předpokládám, že v tomto případě nejde o CKD, ale spíše o TKD. Ačkoli tento konkrétní typ diety jsem nezkoušel, tak jenom cituji informace z knihy od Lyle McDonalda:

citace:

Amounts, types and timing of carbs
The major goal with pre-workout carbs is not necessarily to improve performance,
although that is a nice benefit. Primarily, the goal is to provide enough carbohydrate to promote
post-workout glycogen synthesis without interrupting ketosis for very long. That is, the
carbohydrate taken prior to one workout is really an attempt to ‘set up’ the body for better
performance at the next workout by maintaining glycogen levels.

Although experimentation is encouraged, most individuals find that 25-50 grams of
carbohydrates taken thirty minutes before a workout enhance performance. The type of
carbohydrate consumed pre-workout is not critical and individuals are encouraged to experiment
with different types of carbs. Most seem to prefer easily digestible carbohydrates, either liquids
or high Glycemic Index (GI) candies to avoid problems with stomach upset during training. A
wide variety of foods have been used prior to workouts: glucose polymers, Sweet Tarts, bagels,
and food bars; all result in improved performance.

Effects on ketosis
Research suggests that carbohydrates consumed before or after exercise should not
negatively affect ketosis (5). However, some individuals find that they drop out of ketosis
transiently due to the ingestion of pre-workout carbohydrates. After workout, there will be a
short period where insulin is elevated and free fatty acid availability for ketone production is
decreased (5). However, as blood glucose is pushed into the muscles, insulin should drop again
allowing ketogenesis to resume within several hours. Performing some low intensity cardio to
lower insulin and increase blood levels of free fatty acids should help to more quickly reestablish
ketosis (see chapter 21 for more detail).

Post-workout carbohydrates might be expected to have a greater effect on ketosis, in that
insulin levels will most likely be higher than are seen with pre-workout carbohydrates (5,6). For
this reason, individuals may want to experiment with pre-workout carbohydrates first, only
adding post-workout carbohydrates if necessary.
BDobnerova

PříspěvekZaslal: so červenec 07, 2018 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Opet moc dekuji za odpovedi.
Vlny jsem zkousela a popravde nic moc, caste prechody do ketozy a ven pro me nejsou idealni.
Citace z knizky moc pomohla, v podstate neco takoveho jsem potrebovala zjistit.
Vsem dekuji za pomoc!!!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ketoza-zkusenost s rychlosti spalovani sacharidu
Rychle na stránku:

Přejdi na: