Kvalitní x nekvalitní bílkovina

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kvalitní x nekvalitní bílkovina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kvalitní x nekvalitní bílkovina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Skurk

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 6:24 pm    Předmět: Kvalitní x nekvalitní bílkovina Odpovědět s citátem

Čus , dost by mě zajímalo co se řadí mezi "nekvalitní" bílkoviny. Hodně lidí říká přijímat jen kvalitní bílkoviny, ale nikdo už neřekne co jsou ty nekvalitní. Popravdě nevím co si představit pod nekvalitní bílkovinou, jestli rostlinné bílkoviny ? Co potom ale bodybuildeři vegani ? Zkrátka by mě zajímal rozdíl ... díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IronAndrew

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kuřecí z obchoďáku obecně veškeré maso z obchoďáku bych tam dal ale jinak kvalitní bílkovina je maso a vejce a ten zbytek je nekvalitní mléčné výrobky uzeniny a veškeré věci co obsahují bílkovinu jako vedlejší složku když borec řekne že má 200g kvalitních bílkovin tak 40 vejce 160 maso to že přijme 20 z přílohy už nepočítá.
Arty64

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

IronAndrew napsal:
Kuřecí z obchoďáku obecně veškeré maso z obchoďáku bych tam dal ale jinak kvalitní bílkovina je maso a vejce

Nekvalitní máš prakticky špatně stravitelnou bílkovinu a jak píše Iron jsou to třeba uzeniny.
Co se týče toho masa z obchodáku...no nevím.To je zase na diskuzi jako prase.
Myslím tím to, že maso je v pohodě..to jsou dobré bílkoviny.A teď zase-rozdíl mezi obchoďáckým masem a masem od řezníka, kde máš dneska většinou výsek.
Takže kde poznáš rozdíl, pokud nebydlíš někde třeba na Vysočině, a nemáš na kopečku farmu s řezníkem??
Minule jsem neměl domácí vejce, tak jsem koupil Arnoštova vajíčka.První obchod po cestě- dobrá cena.
No jedním slovem - mazec.Skořápka praskala i po sebemenším tlaku, žloutky nebyly žloutky, fakt divná barva, takže je jasné, že ty slepice neměly vůbec nic a jsem rád, že jsem v tom vajíčku nenašel kousek pneumatiky
No a teď se dá jen polemizovat o tom, že pokud je maso z obchoďáků shit, tak potom tam myslím můžeme zařadit i ta vejce.

Pokud nemáš fakt po ruce řezníka s velkým Ř tak to neřeš a jen se vyprdni na uzeniny a další "logicky" shitovní věci
Chadzi

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to, že kdo nakupuje maso v supermarketu,tak se na nějaké budování hmoty může rovnou vykašlat.
IronAndrew

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vajíčka mívám domácí, ale nechutnali mi zprvu když jsem přešel z kupovaných. Jinak maso bych bral z českého chovu vyhnul bych se polsku. Ikdyž buď si jistej jinak dobrý řezník ikdyby byl 30km daleko zajedeš tam koupíš 10 kilo hovězího zadního necháš pomlet nabalíčkuješ do mrazáku k tomu vezmeš 5 kila krutího/kuřecího a máš na měsíc vystaráno. Obchoďák je nouzovka. Ale tak furt je to lepší než dát 30 deka uheraku s bílým rohlíkem.
Arty64

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Vypadá to, že kdo nakupuje maso v supermarketu,tak se na nějaké budování hmoty může rovnou vykašlat.

Skurku, nehroť to.Maso je maso, vejce jsou vejce.
Uzené a špekáčky, párky..to je shit.Nemáš tam co řešit.Drž se selského rozumu.
Pokud někdo něco připraví, tak tam musí něco dát a pokud u toho musí ještě propagovat, že tam je třeba 80% masa...tak je to dobře a nebo špatně?
Arty64

PříspěvekZaslal: so září 08, 2018 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

IronAndrew napsal:
Vajíčka mívám domácí

Čoveče já mám nějaký spešl odchov a každé vajčko má dva žloutky (prý méně cholesterolu povídala paní :-D ) a velké jako prase.
Skurk

PříspěvekZaslal: ne září 09, 2018 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok dík za rady a ještě bych se chtěl akorát zeptat, jak je na tom kvalitou casein ? Dříve jsem jedl tvaroh, ale už jsem si ho zhnusil a delší dobu si prostě hodím odměrku caseinu před spaním, tak by mě zajímalo jak na tom je
IronAndrew

PříspěvekZaslal: ne září 09, 2018 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Casein takhle na noc je v pohodě leda bys měl nějaké problémy potom na WC. Tak bych dával syrovátkový protein.
Mablung

PříspěvekZaslal: st září 12, 2018 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arty64 napsal:
IronAndrew napsal:
Vajíčka mívám domácí

Čoveče já mám nějaký spešl odchov a každé vajčko má dva žloutky (prý méně cholesterolu povídala paní :-D ) a velké jako prase.

Není ta farma vedle Jáchymova? Případně, nepřivydělává si nějaký pracovník Temelína?
shooter

PříspěvekZaslal: st září 12, 2018 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kvalitní/živočišné: (obsahují všechny aminokyseliny) Maso (kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí, zvěřina), ryby (losos, tuňák, makrela,...) Vejce ( slepičí, křepelčí, kachní,....) mléčné výrobky (tvarohy, sýry, zakysané mléka, kefíry, cottage, mozzarelly, tvarůžky), proteiny ( syrovátkový, koncentát, isolát, hydro)

Nekvalitní/rostlinné: (chybí jedna nebo více aminokyseliny) všehny přílohy brambory, rýže, těstoviny, kuskus, bulgur, pohanka, jáhly, všechny mouky, rohlíky, chleby, zelenina, ovoce

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Arty64

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2018 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Arty64 napsal:
IronAndrew napsal:
Vajíčka mívám domácí

Není ta farma vedle Jáchymova? Případně, nepřivydělává si nějaký pracovník Temelína?

Né, není. Jsou fakt dobrá, nedám na ně dopustit.
pajinaa

PříspěvekZaslal: po říjen 08, 2018 10:47 pm    Předmět: Neplnohodnotné bílkoviny Odpovědět s citátem

Ahoj, tak jak psal už Shooter, nekvalitní bílkoviny jsou hlavně ty rostlinné. Vyjímkou je ale sója a quinoa, kdy ty jediné jsou jako rostlinné plnohodnotné s plným zastoupením všech aminokyselin. U ostatních rostlinných pak chybí nějaká esenciální aminokyselina (u obilovin je to lysin, u luštěnin methionin). Vegani to dělají jednoduše tak, že zkombinují obilovinu s luštěninou, např. rýži s čočkou. Takto se chybějící aminokyseliny doplní a získá se z toho plnohodnotná bílkovina. Nejsem vegan, nepraktikuji toto, ale musí to být alchymie, aby mysleli na to, jak docílit plnohodnotné bílkoviny :-)
A co se týče kaseinu na noc - perfektní volba...

Rychle na stránku:

Přejdi na: