Omega 3 dávkování + pivo

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Omega 3 dávkování + pivo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Omega 3 dávkování + pivo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin Paršo

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2018 1:53 pm    Předmět: Omega 3 dávkování + pivo Odpovědět s citátem

Zdar, měl bych 2 dotazy.

První se týká omega 3. Koupil jsem si omega 3 v kapslích. Zajímalo by mě, jeslti denní dávku můžu dát najednou (třebas ráno) a nebo se musí u té omega 3 dávka rozdělit např. na ráno/odpoledne/večer ? U dávkování je totiž napsáno rozdělit dávku, ale rád bych to dal najednou, tak mě zajímá , jeslti to nečemu bude vadit.

A druhý dotaz je k pivu. Kromě piva a občas vína alkohol nepiju, přes týden nepiju vůbec, ale o víkendu jdu většinou s kámošema sednout do hospody a nechci být ten co si tam dává mattoni ... prostě se chci zeptat, jestli vadí růstu svalů, pokud si dám 1x týdně ty 3-4 piva (10 nebo 11 stupnové) v hospodě ? Četl jsem něco o snížení testosteronu a špatné proteinové syntéze, ale ovlivní to tak moc ? Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Turakam

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2018 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nie, bud pokojný
pajinaa

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2018 3:39 pm    Předmět: Re: Omega 3 dávkování + pivo Odpovědět s citátem

Martin Paršo napsal:
Zdar, měl bych 2 dotazy.

První se týká omega 3. Koupil jsem si omega 3 v kapslích. Zajímalo by mě, jeslti denní dávku můžu dát najednou (třebas ráno) a nebo se musí u té omega 3 dávka rozdělit např. na ráno/odpoledne/večer ? U dávkování je totiž napsáno rozdělit dávku, ale rád bych to dal najednou, tak mě zajímá , jeslti to nečemu bude vadit.

A druhý dotaz je k pivu. Kromě piva a občas vína alkohol nepiju, přes týden nepiju vůbec, ale o víkendu jdu většinou s kámošema sednout do hospody a nechci být ten co si tam dává mattoni ... prostě se chci zeptat, jestli vadí růstu svalů, pokud si dám 1x týdně ty 3-4 piva (10 nebo 11 stupnové) v hospodě ? Četl jsem něco o snížení testosteronu a špatné proteinové syntéze, ale ovlivní to tak moc ? Dík

Ahoj, zkusím odpovědět můj názor:
1) Myslím si, že nebude mít až tak velký vliv, když si dáš dávku omega 3 najednou - je to i prevence toho, že 2x za den si nemusíš vzpomenout si omega 3 vzít, jednou denně si snad vzpomeneš :-)

2) Myslím si, že 3-4 piva už ovlivní růst svalů po nějakou dobu citelněji. Jednak snižuje hladinu testosteronu, proteosyntézu, tak jak píšeš, zvyšuje nárust stresového hormonu kortizolu, snižuje hladinu některých vitaminů a minerálů. Regenerace se sníží. Vliv to má i na snížené vyplavování růstového hormonu, který se vyplavuje především ve spánku a alkohol může toto narušit. Alkohol se odbourává celkem dost dlouho a blokuje se tím tak na nějakou dobu i oxidace tuků. Navíc delší flámování taky nemá pozitivní vliv na regeneraci. Když už, tak bych snížil množství na 1, max 2 piva nebo raději pivo nahradit trochou suchého červeného nebo bílého vína. I když si dáš tu mattonku, nemusíš být za outsidera, ale naopak za někoho, kdo sklidí obdiv tím, že má pevnou vůli, jasný cíl, za kterým si jde a myslí to s růstem svalů vážně ;-)
Martin Paršo

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2018 4:54 pm    Předmět: Re: Omega 3 dávkování + pivo Odpovědět s citátem

pajinaa napsal:
Martin Paršo napsal:
Zdar, měl bych 2 dotazy.

Ahoj, zkusím odpovědět můj názor:
1) Myslím si, že nebude mít až tak velký vliv, když si dáš dávku omega 3 najednou - je to i prevence toho, že 2x za den si nemusíš vzpomenout si omega 3 vzít, jednou denně si snad vzpomeneš :-)

2) Myslím si, že 3-4 piva už ovlivní růst svalů po nějakou dobu citelněji. Jednak snižuje hladinu testosteronu, proteosyntézu, tak jak píšeš, zvyšuje nárust stresového hormonu kortizolu, snižuje hladinu některých vitaminů a minerálů. Regenerace se sníží. Vliv to má i na snížené vyplavování růstového hormonu, který se vyplavuje především ve spánku a alkohol může toto narušit. Alkohol se odbourává celkem dost dlouho a blokuje se tím tak na nějakou dobu i oxidace tuků. Navíc delší flámování taky nemá pozitivní vliv na regeneraci. Když už, tak bych snížil množství na 1, max 2 piva nebo raději pivo nahradit trochou suchého červeného nebo bílého vína. I když si dáš tu mattonku, nemusíš být za outsidera, ale naopak za někoho, kdo sklidí obdiv tím, že má pevnou vůli, jasný cíl, za kterým si jde a myslí to s růstem svalů vážně ;-)

Achjo to s tím pivem mě moc nepotěšilo :D pít v hospodě vodu odmítám, to radši zůstanu doma, ale zkusím teda snížit na ty 2 píva no
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2018 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nejsi nějaký fitness závodník, tak pivo neřeš. Pokud se z těch tří-čtyř piv necítílš opilý, nebo néjak víc v náladě. V opačném případě zkus zůstat o 1-2 a prokládej je klidně tou matonkou.
Roumec

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2018 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když se teda někam jde pít tak do sebe natlačím třeba litr vody. Ono většinou první 2 piva jsou na žízeň a spadnou tam jak nic. Tímhle se tomu dá předejít
A: zvedal jsem nohy ve visu a pritahoval kolena na jact-packu a narostl mi zevni sikmy sval brisni a vypadam jako presipaci hodiny

Rychle na stránku:

Přejdi na: