| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Martin Paršo
|
Zaslal: pá prosinec 28, 2018 3:43 pm Předmět: Nejlepší cardio ? |
|
|
Čau, můžu se zeptat, co je nejlepší cardio pro zdraví a kondici ? Cvičím aktuálně 3x týdně a 1-2x týdně bych chtěl zařazovat cardio, snažím se sice nabírat svaly a jsem tím pádem v mírném objemu, takže mi nejde o to kterým caridem spálím nejvíc kalorií, jde mi spíše o to , že se chci udržovat celkově v kondici i když jsem v objemu. Myslím že pro tenhle účel bude asi nejlepší klasický pomalý běh na cca 1 hodinu, ale možná se pletu, zajímal by mě Váš názor
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá prosinec 28, 2018 8:32 pm Předmět: |
|
|
Napred nejak rozumne definuj "v kondici"
Je to ubehnout 12km za hodinu nebo 3km za 12min? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Paršo
|
Zaslal: pá prosinec 28, 2018 8:54 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | Napred nejak rozumne definuj "v kondici"
Je to ubehnout 12km za hodinu nebo 3km za 12min? |
Jo napsal sem to blbě, zkrátka cardio pro lepší "zdraví", zkrátka pro podporu srdce, zlepšení fyzičky abych se nezadýchal při každém vyjití schodů, zkrátka která forma cardia je pro to celkově zdraví lepší, jestli třeba běhat hodinu po venku pomalým tempem, nebo dávat HIIT sprinty do kopce, říkám nejde mi o to kolik spálím kalorií jak spíš o to, jaký z toho bude ten benefit pro zdraví, nechci totiž jen 3x týdně cvičit a zbytek dnů "odpočívat" chodím sice na procházky atd. ale chtěl bych aspon 2x do týdne to cardio zařadit
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá prosinec 28, 2018 9:31 pm Předmět: |
|
|
Tak to doporucuju HIIT, kopce, intervaly na vesle
Spis min a vetsi intenzita nez nizka a hodinu v kuse
Zlus treba box, svihadlo, blbnuti s ktb podle stopek _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
IronAndrew
|
Zaslal: so prosinec 29, 2018 3:21 am Předmět: |
|
|
Ještě píchání bych doporučil.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so prosinec 29, 2018 9:22 am Předmět: |
|
|
| IronAndrew napsal: | | Ještě píchání bych doporučil. |
Nah, to je riskantné, borec buď vydrží málo, alebo bude holka navrchu a už je po kardiu... _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so prosinec 29, 2018 10:01 am Předmět: |
|
|
Doporucil bych to delat neco zabavneho. Fotbal, tennis, badminton, kick box, ... . Cviceni pro cviceni je nuda a lide rychle ztrati motivaci
|
|
| nahoru |
|
 |
IronAndrew
|
Zaslal: so prosinec 29, 2018 1:55 pm Předmět: |
|
|
Jo mablung podal nejrozumnejsi názor na kardio ideálně běžná zábavná lidská činnost venčení psa pořádného nikoliv čivavy.
Ikdyz je borka nahoře tak ji čápnu za zadek statickým propinanim bicepsu a protahování předloktí ji držím staticky ve vzduchu a pak pomocí cviku hip bridge ji zpracovávám tudíž největší zlo a zabiják kardia je klasický oral.
|
|
| nahoru |
|
 |
maciak
|
Zaslal: so prosinec 29, 2018 7:13 pm Předmět: |
|
|
chodza
plavanie
veslo
nejaka forma HIIT napr schody alebo kopce
sled pull
prowler
beh je asi najhorsia forma kardia ktora existuje (hovorim ako byvaly bezec)
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: so prosinec 29, 2018 7:23 pm Předmět: |
|
|
A proc myslis ze je beh nejhorsi kardio?
Kvuli velkemu naporu na klouby nebo z jineho duvodu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: po prosinec 31, 2018 6:08 pm Předmět: |
|
|
Na takovou tu každodenní kondici bude mít dobrej vliv i pravidelná jízda na kole, ale jak píše Mablung, otázka je ta motivace. U toho kola docela dobře funguje, pokud má člověk možnost na něm nějak rozumně jezdit např. do práce... _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Skurk
|
Zaslal: út leden 01, 2019 6:38 pm Předmět: |
|
|
Já bych se chtěl zeptat k tématu - pokud cvičím 4x týdně a o volné dny si dám 1 hodinu pomalého běhu, naruší to nějak regeneraci ?
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: st leden 02, 2019 11:13 am Předmět: |
|
|
| Skurk napsal: | | Já bych se chtěl zeptat k tématu - pokud cvičím 4x týdně a o volné dny si dám 1 hodinu pomalého běhu, naruší to nějak regeneraci ? |
Pokud ti jde o sílu, bude ti kardio (dle mých zkušeností) nejspíš škodit. Stačilo mi blbý ježdění na kole do práce a na dřepech se mi přestalo dařit : (
|
|
| nahoru |
|
 |
maciak
|
Zaslal: pá leden 04, 2019 6:34 pm Předmět: |
|
|
problem behu je ze viac berie ako dava, to znamena ze sa neda rozumne spojit s posilovanim (ano su vynimky). na chudnutie je absolutne nevhodny (vela ludia viac kalorii doplni ako spali samotnym behom) plus super sa prinom spaluju svaly.
treba vybrat kardio ktore ti nenarusa regeneraciu.
a hlavne si treba najprv urcit priority, pretoze mozno kardio vobec nepotrebujes
|
|
| nahoru |
|
 |
kubbas
|
Zaslal: pá leden 04, 2019 9:06 pm Předmět: |
|
|
| maciak napsal: | problem behu je ze viac berie ako dava, to znamena ze sa neda rozumne spojit s posilovanim (ano su vynimky). na chudnutie je absolutne nevhodny (vela ludia viac kalorii doplni ako spali samotnym behom) plus super sa prinom spaluju svaly.
treba vybrat kardio ktore ti nenarusa regeneraciu.
a hlavne si treba najprv urcit priority, pretoze mozno kardio vobec nepotrebujes |
a čo HIIT kardio?? 2x do tyzdna koli kondičke a srdcu ked maš sedavu pracu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |