příprava



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - příprava  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> příprava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Amino451


PříspěvekZaslal: út duben 16, 2019 5:37 pm    Předmět: příprava Odpovědět s citátem

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká tepelná úprava je nejlepší pro zachování nejvíce potřebných látek v mražené zelenině. Mám na mysli jestli je nejlepší to uvařit normálně v hrnci, nebo to hodit na pánev a usmažit to na másle, nebo cokoliv jiného.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik


PříspěvekZaslal: st duben 17, 2019 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To záleží jakou, v některých potravinách se využitelnsot obsažených látek tepelnou úpravou snižuje, v některých zvyšuje.

Obecně zeleninu asi tepelně upravovat co nejšetrněji - tzn. krátce zpařit párou, ve vodě nebo krátce orestovat na pánvi. Pochopitelně pára je trochu šetrnější/zdravější než smažení...

Některá mražená zelenina už bývá i nějak předpřipravená (párou), takže stačí opravdu 2-3 min na pánvi nebo v hrnci.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - příprava
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: