Přerušované hladovění a dávkování multivitaminu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přerušované hladovění a dávkování multivitaminu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Přerušované hladovění a dávkování multivitaminu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vokeš

PříspěvekZaslal: čt únor 27, 2020 9:43 pm    Předmět: Přerušované hladovění a dávkování multivitaminu Odpovědět s citátem

Zdar, můžete mi někdo prosím poradit. Chci něco shodit a najel jsem na přerušované hladovění, protože mi to nejvíce vyhovuje. Jedu klasiku 16/8 kde přeskakuju snídani. Dlouhou dobu už beru multivitamíny Nexgen od reflexu, vždycky jsem dával 2 kapsle, k snídani a večeři (jak bylo psáno na návodu dávat s jídlem). Teď ale jedu "IF" a zajímalo by mě, jestli to mám měnit, tzn. dát si multivitamín ráno nalačno a pak jeden k večeru s jídlem, nebo nalačno nedávat vůbec a prostě si tu denní dávku dát normálně až k prvnímu a poslednímu jídlu ? Někde jsem četl že by se multivitamin měl dávat hned ráno nalačno, protože se vitamíny lépe vstřebají, neporuší to půst a je to vhodnější, někdo zase říká, že jenom s jídlem, protože vítamíny jsou rozpustné jen v tucích, mám v tom chaos, dík za radu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá únor 28, 2020 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U multivitamínu je ten problém, že obsahuje "všechno", takže ať si vybereš jakýkoliv způsob dávkování, vždycky část toho nebude optimální.
Část vitamínů se rozpouští v tucích, část ve vodě, velká část se pak znehodnotí trávícím procesem. Proto je lepší suplementovat zvlášť C+Bx (ráno), zvlášť K+D (s jídlem), zvlášť hořčík, zinek, měď a bor (na lačno před spaním).
Nexgen za sebe bych nechal s jídlem, pokud máš 8 hodin okno, tak si vezmi s prvním a pak s posledním jídlem.
Jinak u půstů doporučuji zařadit s každým větším jídlem trávicí enzymy (i když v NexGenu nějaké také jsou).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Přerušované hladovění a dávkování multivitaminu
Rychle na stránku:

Přejdi na: