|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
70mMyW!53
|
Zaslal: ne březen 14, 2021 12:46 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | https://ivetapechova.cz/clanek/podminky-pro-vstup-pronajimatele-do-nemovitosti |
Podle občanského zákoníku se pronajímatel nájemní smlouvou zavazuje k přenechání věci (bytu, nebo domu) tak, aby ji mohl užívat k ujednanému nebo obvyklému účelu.
ALE SNAD ZA PODMINKY ZE NAJEMNIK ZA PRONAJEM PODLE SMLOUVY PLATI...
Dlouhodobá nepřítomnost nájemce
Dalším důvodem ke kontrole bytu může být nepřítomnost nájemníka delší než dva měsíce. Pokud pronajímatel nedostane od nájemce kontakt na osobu, která mu poskytne za jeho dlouhodobé nepřítomnosti přístup do bytu, bude-li to zapotřebí, má právo do bytu vstoupit.
Využívá-li za dobu nepřítomnosti nájemníka za něj byt někdo jiný, nemusí pronajímateli svou nepřítomnost oznamovat.
Může se stát, že nájemce zmizí bez ohlášení a beze stopy. Pokud nájemce dlouhodobě nereaguje na kontaktování pronajímatele po vypršení lhůty dvou měsíců nepřítomnosti v bytě, může pronajímatel do bytu vstoupit.
toto je zda se muj pripad, rodina od najemce je v karantene a oznamila mi ze nemuze byt pritomna ani ted ani brzke dobe po dobu nemoci COVID, jenze ani nema nikdo jak predat klic od bytu. Takze to jako mam pravo do bytu vstoupit ze vyrazim dvere nebo vymenim ua dohledu policie zamek v den zapojeni plynomeru?
Klic sem sice od bytu nasel ale nechce se mi to vubec oznamovat najemci, protoze sem cetl ze ma pravo na to mit klic u sebe a dokonce si vymenit fabku. Ale ja bych pohrozil ze nemam zaplacene 2 roky energie ani najem
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne březen 14, 2021 1:31 pm Předmět: |
|
|
Jsi za debila uz dva roky
A ano, ted tam s plynarem klidne muzes _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne březen 14, 2021 4:31 pm Předmět: |
|
|
... že by tak na základě neuhrazených záloh pronajímatelem učinil poskytovatel elektrické energie ...
Blbe. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: ne březen 14, 2021 4:55 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | ... že by tak na základě neuhrazených záloh pronajímatelem učinil poskytovatel elektrické energie ...
Blbe. |
Co kdybych teoreticky prestal platit veskere naklady na byt s tim ze nemam jak, kdyz mi najemce podle smlouvy nedava a ja uz sve finance zadne nemam?
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: ne březen 14, 2021 4:58 pm Předmět: |
|
|
ja nechapu jak bych se dopoustel trestneho cinu kdyz budu bez prace, nebudu met penize a podle smlouvy mi na plyn,energie a najem ma davat nejemce?
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne březen 14, 2021 6:09 pm Předmět: |
|
|
Tommy ty vole  zajdi za pravnikem...tady ti to nikdo nevyresi... nebo se na to vyser a pockej deset let az dobehne smlouva.... tyhle tvoje pribehy tady z tebe delaj jeste vetsiho vocase nez mozna ses _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne březen 14, 2021 7:09 pm Předmět: |
|
|
| 70mMyW!53 napsal: | | ygg napsal: | ... že by tak na základě neuhrazených záloh pronajímatelem učinil poskytovatel elektrické energie ...
Blbe. |
Co kdybych teoreticky prestal platit veskere naklady na byt s tim ze nemam jak, kdyz mi najemce podle smlouvy nedava a ja uz sve finance zadne nemam? |
Nedopustil
Po prvnim nezaplacenem.najmu napises, at zaplati, ze nemas na placeni
Po druhem a tretim to same
(Samozdrejme prestanes.platit)
A zhruba v době, kdy odpoji vodu, eletriku a plan ty napises vypode z najmu
Problém vyřešen _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne březen 14, 2021 7:50 pm Předmět: |
|
|
| 70mMyW!53 napsal: | | ja nechapu jak bych se dopoustel trestneho cinu kdyz budu bez prace, nebudu met penize a podle smlouvy mi na plyn,energie a najem ma davat nejemce? |
Kua, ty debile, to, cos postnul, ten odkaz, se týká situace, kdy nájemce hradí energie pronajímateli a ten za ně přestane dodavateli platit a dodavatel na základě toho přeruší dodávku.
Fakt se to netýká případu, kdy nájemce mnoho měsíců či let za energie neplatí, ani dodavateli, ani nájemci, a ten z tohoto důvodu nechá dodávku přerušit, jednak proto, že na to nemá, jednak proto, že tím vlastně nájemce chrání před tím, aby jeho dluh dále narůstal. Navíc, pokud sám nemáš, nebyl by jsi schopen závazky vůči dodavateli řádně hradit, takže penále a následná exekuce. Fakt nejsi povinen páchat finanční sebevraždu.
Ten článek na epravu se fakt netýká situace, kdy nájemce na placení sere a pronajimatel to za něj léta platí jak vocas sám. Bo to není problém pro právníka, ale pro psychologa ... přinejmenším.
Podobně je to s těmi klíči. Ty tam máš pořád trvalé bydliště a je tedy poměrně slušná možnost, že tam tedy můžeš reálně bydlet, například pokud by tě vaši vykopli, popřípadě ten byt můžeš do jisté míry i užívat. JE TO TVOJE TRVALÉ BYDLIŠTĚ, kua fix!!!
Nicméně tohle bych skutečně už konzultoval s někým, kdo v tom má praxi, advokát by byl samozřejmě ideální.
Není zač a už si někoho najdi a jdi s tím tady do prdele.
Jsi prostě blbej. Změnit to nemůžeš, ale přijmout to, smířit se s tím a chovat se podle toho taky.
Já si taky sám nezkouším opravovat auto ... a to mám i tramvajenku:-))). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po březen 15, 2021 11:19 am Předmět: |
|
|
Sežeň si někoho kdo má IQ větší než orangutan, aby to za tebe vyřešil, ty toho evidentně nejsi schopný.
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: st březen 24, 2021 6:59 pm Předmět: |
|
|
tak rodina od najemce uz si odstahovala veci z bytu, teda aspon cast veci, meli tam dodavku a domovnice potvrdila ze stehovali, tak nevim co z toho vypliva, hlavne v pripadu pokud by si tedy veci odstehovali vsechny veci? nicmene najemni smlouva porad plati i kdyz uz sem jim poslal dohodu o ukonceni....ale neni jiste jestli to podepise
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st březen 24, 2021 8:39 pm Předmět: |
|
|
| 70mMyW!53 napsal: | | tak rodina od najemce uz si odstahovala veci z bytu, teda aspon cast veci, meli tam dodavku a domovnice potvrdila ze stehovali, tak nevim co z toho vypliva, hlavne v pripadu pokud by si tedy veci odstehovali vsechny veci? nicmene najemni smlouva porad plati i kdyz uz sem jim poslal dohodu o ukonceni....ale neni jiste jestli to podepise |
Kdyz smlouva plati, tak ti urcite plati najem😁 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: čt březen 25, 2021 4:20 pm Předmět: |
|
|
no jde o to ze pokud by mi predali klice od bytu a vystehovali si vsechny veci, ale nedali mi podepsanou dohodu o ukonceni najmu, nevim a) jesi mam pak pravo byt uzivat b) jesi se povazuje smlouva za ukoncenou
Oni sice neplati nic ale ja zas nevim jestli tim ze sem odpojil plyn na vareni (ne na teplo) a podepsal hned po te smlouvu na znovu zapojeni plynu, se nedopustil protipravniho jednani. Takze se mi to moc pres vypoved resit nechce.
Nevim jak chapat tohle: Nájemce odevzdá byt pronajímateli v den, kdy nájem končí. Byt je odevzdán, obdrží-li pronajímatel klíče a jinak mu nic nebrání v přístupu do bytu a v jeho užívání. Opustí-li nájemce byt takovým způsobem, že nájem lze bez jakýchkoli pochybností považovat za skončený, má se byt za odevzdaný ihned. (§ 2292 obč. zák.)
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt březen 25, 2021 6:46 pm Předmět: |
|
|
Tommy, keby si odovzdal obcianku a nechal sa prehlasit za nesvojpravneho (oficialne teda), tak sa ulavi vsetkym, vratane teba. Drzim ti palce _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: út duben 06, 2021 1:04 pm Předmět: |
|
|
Tak stalo se to co sem psal, predali mi klice od bytu a byt je vyklizeny, jenze tu dohodu o ukonceni smlouvy mi jeste nedali. Takze nevim jestli muzu se tam nastehovat?
A pokud mi tu dohodu nedaji, tak muzu najemci aspon odhlasit trvaly pobyt? Tam je to prece ze on tam nebydli skoro 2 roky a ted se vystehoval, tak mam narok na ukonceni trvaleho pobytu ne?
Jinak teda ten byt je celkem v hroznem stavu, vymlacene,popraskane dlazdice, trouba znicena, sklo uplne vymlacene, takze se asi neda ani pouzivat kvuli dovodu tepla, dvere od bytu znicene (ocividne je nekdo pacil a dobyval se tam), televiza LCD tam neni a misto ni mi tam nechali nejakou svou starsi, postel mi odnesli a nechali tam jen svuj rohovy gauc a klic od schranky mi teda nevratili i kdyz ten mam svuj. Pribory,talire,hrnce a podobne vse co bylo moje zmizelo. Sice tam nechali svou pracku ale nevim jesi funguje, vsude vajgle, dokonce injekcni strikacka pohozena kdyz sem to prohlizel XD
Plyn tam uz je zapojeny ode dneska...dnes tam byl konecnce technik ho zapojit
Naposledy upravil 70mMyW!53 dne út duben 06, 2021 1:49 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út duben 06, 2021 1:42 pm Předmět: |
|
|
Ja bych ten byt nechal osudu.... ty ses stejne vocas, kterej muze bydlet i ve sklepe.... tak o co jde  ty kraso to mi ho vyndej, jak muze bejt nekdo takovej mimon _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|