|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Osobnost
|
Zaslal: pá prosinec 03, 2021 3:44 pm Předmět: Upgrade malé posilovny - jak dlouhou obouruční tyč? |
|
|
Ahoj,
pořeboval bych prosím poradit ohledně upgrade malé posilovny.
Posilovna je opravdu malá 3,3x2,6m.
Obsahuje zatím klasickou domácí posilovací věž, orbitrek pro warm up, dvě jednoruční osy ø25, jedna EZ osa 120/84 cm ø30, cca 40 Kg plastových kotoučů ø25/30 které se již ve středu trhají, padá z nich beton takže je pořád lepím a vleze se jich málo na osu budu muset měnit, 4x5kg Litinové kotouče ø30, nastavitelonou bech lavici s malou roztečí 72cm na které díky své malé postavě můžu při plném vysunutí jet i dřepy.
S tou EZ tyčí se mi bohužel velmi nekomfortně cvičí mrtvola a dřepy a jako první chci dokoupit rovnou obouruční tyč, pak kotouče a pa nějaký stojan s bezpečnostní spodní zarážkou pro dřepy.
Dlouhou tyč a kotouče mám v plánu koupit ø30, hladkou s pružinovým nebo kličkovým uzávěrem pro rychlé nasazování.
Můžete mi prosím poradit jak dlouhá musí být aby byla zároveň co nejkratší a vlezla se do většiny stojanů?
Nejširší úchop, který používám je cca 120 cm takže přemýšlím nad osou 160cm.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
Zaslal: pá prosinec 03, 2021 4:22 pm Předmět: Re: Upgrade malé posilovny - jak dlouhou obouruční tyč? |
|
|
| Osobnost napsal: |
Posilovna je opravdu malá 3,3x2,6m.
Obsahuje zatím klasickou domácí posilovací věž, orbitrek pro warm up, dvě jednoruční osy ø25, jedna EZ osa 120/84 cm ø30, cca 40 Kg plastových kotoučů ø25/30 které se již ve středu trhají, padá z nich beton takže je pořád lepím a vleze se jich málo na osu budu muset měnit, 4x5kg Litinové kotouče ø30, nastavitelonou bech lavici s malou roztečí 72cm na které díky své malé postavě můžu při plném vysunutí jet i dřepy.
S tou EZ tyčí se mi bohužel velmi nekomfortně cvičí mrtvola a dřepy a jako první chci dokoupit rovnou obouruční tyč, pak kotouče a pa nějaký stojan s bezpečnostní spodní zarážkou pro dřepy.
Dlouhou tyč a kotouče mám v plánu koupit ø30, hladkou s pružinovým nebo kličkovým uzávěrem pro rychlé nasazování.
Můžete mi prosím poradit jak dlouhá musí být aby byla zároveň co nejkratší a vlezla se do většiny stojanů?
Nejširší úchop, který používám je cca 120 cm takže přemýšlím nad osou 160cm. |
OK, neviem, či máš alebo nemáavotné obmedzenia alebo niečo podobne, ale keď si nič také neuviedol, budem pracovať s verziou, že nemáš.
Cvičím v podobne veľkom priestore.
Prvé, čo by som ti poadil je zbaviť sa tej veže. Je nahovno a zaberá miesto a čokoľvek na nej precvičíš, s činkami to spravíš lepšie.
Hneď po nej sa zbav aj tej benchovacej lavice, lebo predpokladám, že to je nejaká lacná kaufland lavica a na tom sa najskôr zabiješ.
Potrebuješ jednu rovnú lavicu, dva stojany, aby si s nimi vedel hýbať a šetriť priestor, veľkú tyč a jednoručky. Už ten orbitrek by som zvažoval, či ho treba, ale ja nemám rád kardio
Tyč mám overenú 180cm, s tým viem robiť drepy aj mŕtvolu, aj benche. Mal som klasickú 30mm so šrubovacími koncami a šlo to, ale teraz som si zohnal skrátenú akože olympijskú a tá je lepšia.
Toto je moj setup. Stojany vieš zdvihnúť a robiť drepy, rovná lavica poslúži na benche a keďže má sklápacie nôžky, vieš z nej urobiť aj šikmú lavicu na incline tlaky. Keď ju nepoužívaš, sklopíš nôžky a hodíš do rohu.
Samozrejme k tomu jednoručky a expandery a v pohode s tým urobíš kvalitný tréning. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá prosinec 03, 2021 4:45 pm Předmět: |
|
|
Ja bych vyradil jednoruckyma radši misto nich dal ktb _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá prosinec 03, 2021 8:16 pm Předmět: |
|
|
Je skvely na dynamiku, zahrati, protazeni, lehke serie, zatez na hrazde nebo bradlech, kardio.... _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Osobnost
|
Zaslal: so prosinec 04, 2021 12:24 am Předmět: |
|
|
Děkuji za rady.
Mometálně jsem mezi tyčema našel 3 favority.
1. 170cm, uchop 107cm, naklad 2x31cm, pružiny, 956Kč, GORILLA SPORTS
2. 180cm, uchop 112 cm, naklad 2x33 cm, pružiny, 1268 Kč, MAXXIVA OLYMPIJSKÁ TYČ
3. 160cm, uchop 107 cm naklad 2x25cm, kličky, 1490 Kč, HSport obouruční osa Standard hladká
Kterou by jste mi doporučili?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so prosinec 04, 2021 8:08 am Předmět: |
|
|
Tá 180 vyzerá najlepšie. Kvôli cementovým kotúčom potrebuješ čo najdlhšiu nakladaciu časť. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so prosinec 04, 2021 2:59 pm Předmět: |
|
|
U těchto os bez ložisek, tedy spíše tyčí:-), je to úplně jedno ... rozhodni se primárně podle délky. Aby ses tam s tím vešel a aby ti osy dobře seděla ve stojanu.
Jsem tuhle viděl v Dekáči nějakou 2m za osm kilo a když jsem si to ze zvědavosti vzal do ruky, tak v rámci možností v klidu. Nějaké zarážky tam měli na stojanu taky.
Fakt nemá smysl to nějak v rámci této kategorie nějak moc řešit.
U té nakládací části ... s ohledem na to, že bych se co nejdříve snažil upgradovat min na litinu, to zase nebude tak důležité. Ne pro tebe a ne v nejbližších letech. Košický Ilja Muromec je přeci jen někde jinde:-))). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Osobnost
|
Zaslal: so prosinec 04, 2021 5:17 pm Předmět: |
|
|
Už vím na 100% že ty benové šmejdy půjdou do popelnice a koupím litinové.
Dneska jsem testoval úchop s prázdnou EZ tyčí a zjistil jsem bohužel, že mám hodně špatnou hybnost v ramenech a menší úchop než zhruba těch 120cm při dřepu už je pro mě nepříjemné. Budu to muset nakonec asi zohlednit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|