|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Prasopes.

|
Zaslal: út únor 07, 2012 1:31 pm Předmět: Kuřecí, na vodě? |
|
|
Zdarec, tak jsem se odhodlal zase něco ukuchtit.
Všichni znají určitě normální guláš. Nicméně už spousta lidí si asi neuvědomí, že není problém vzít 0.5L-1L vody, hodit do toho česnek/cibul, pepr, sul, trosku sojove omacky, lzici oleje (treba olivac), cervenou papriku, trosku celozrne mouky na zhoustnuti a mate vynikajici jidlo k ryzi, ktere je chutne, zdrave a bezproblemove - kvalitni sacharidy, kvalitni bilkoviny, kvalitni tuky castecne a hlavne suprova chut.
Zajímalo by mně jak se na to koukají čistí "vodokuřenáři" a ti jenž tu na fóru říkali, že kuřecí na vodě je hnus.
Ps. stejně tak si dovedu představit i různé polévky, kde kuřecí maso je taky vařené. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
petr616
|
Zaslal: út únor 07, 2012 1:57 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út únor 07, 2012 3:02 pm Předmět: Re: Kuřecí, na vodě? |
|
|
Prasopes. napsal: | Zdarec, tak jsem se odhodlal zase něco ukuchtit.
Všichni znají určitě normální guláš. Nicméně už spousta lidí si asi neuvědomí, že není problém vzít 0.5L-1L vody, hodit do toho česnek/cibul, pepr, sul, trosku sojove omacky, lzici oleje (treba olivac), cervenou papriku, trosku celozrne mouky na zhoustnuti a mate vynikajici jidlo k ryzi, ktere je chutne, zdrave a bezproblemove - kvalitni sacharidy, kvalitni bilkoviny, kvalitni tuky castecne a hlavne suprova chut.
Zajímalo by mně jak se na to koukají čistí "vodokuřenáři" a ti jenž tu na fóru říkali, že kuřecí na vodě je hnus.
Ps. stejně tak si dovedu představit i různé polévky, kde kuřecí maso je taky vařené. |
No a co ti brání dodržet postup - nejdříve to na tom oleji osmahnout? Snad nějaká hrozná nemoc Třeba lenora
|
|
nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: út únor 07, 2012 4:02 pm Předmět: |
|
|
Kid: já ti nevím kide, ono měl jsem smažený maso v guláši a teď jsem měl poprvé v životě vařený na vodě a chutná mi to víc, nevím čím to je, ale vzal jsem maso, hodil ho do hrnce, zasypal česnekem nakrájenym, sypanou paprikou, pepřem, solí, zakapal sojovkou a zalil horkou vodou, až bylo maso hotový, tak jsem tam hodil trošku mouky na zahuštění přidal rejžu a chutnalo to výborné.
Kuřecí smažený mi přijde hnusný oproti tomuhle, takhle připravený to maso mělo nehorázně moc štávy v sobě, díky tomu, že se to nejdřív v tom vařilo a chytlo to fakt skvělou chuť. Smažený by podle mně tak dobře nechutnalo.
Co se týče smaženýho, tak to jsem měl včera a spolubydlicí mi to posypal (nechtěně, je to lempl) kafem (i těstoviny) ... můžu říct, že hnusnější věc sem nežral :D _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út únor 07, 2012 5:15 pm Předmět: |
|
|
Ale jo, tak i tak je to takový eintopf.
Jde to samozřejmě i bez úvodního osmažení, to se ale právě používá pro zvýraznění chutí.
Proti gustu žádný dišputát.
|
|
nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út únor 07, 2012 5:25 pm Předmět: |
|
|
Prasopes, to co jsi popsal je humus a ne jídlo. Babica by to možná nazval sobotní rychlovka s rýží. Hodit česnek, cibuli, pepř, sůl, sojovku do litru oleje způsobí pouze to, že to bude všechno plavat na hladině. Nehledě na to, že litr je tak na polívku a ne k rýži. Ovšem samozřejmě můžeš to dvě hodiny vařit a vodu vyvaříš.
Za mě říkám vezmi si nějakou kuchařskou knížku nebo se koukni na youtube na videa, jak se vaří, spíš než tady psát takovýhle moudra. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
nahoru |
|
 |
Arnold1976

|
Zaslal: ne únor 19, 2012 8:20 pm Předmět: chytrá mikrovlnka |
|
|
Já teda nesmažím na vodě... máme doma chytrou mikrovlnku s funkcí crisp (kombinace mikrovln a pečení) a kuřecí řízky mám šťavnaté za 7min ;) paráda :)
|
|
nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: ne únor 19, 2012 8:31 pm Předmět: |
|
|
jakej litr oleje ?:D navic tam je pridana na zahusteni celozrna mouka ,) byla z toho normalni "omacka" :) a chutnalo to vyborne :) jako ostrejsi gulas ,) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
nahoru |
|
 |
mike scania
|
|
nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: čt červen 14, 2012 11:39 am Předmět: |
|
|
10g +- soli, skus si to vysypat na vahu a uvidis kolik toho je :) _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: čt červen 14, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
Běžně kupuju s 1,2 % soli a to i v dietě. Dá se říct, že z 90ti procent mnou snědených kuřecích prsou jsou solený. Neni na tom špatnýho lautr nic. Pokud zrovna nejsi ve finální fázi přípravy na soutěž, kde sůl hraje roli, nemá smysl to řešit.
I solený prsa jdou koupit kvalitní ale bacha na prsa s nástřikem nebo podobný sračky, to je trochu jiný kategorie.
|
|
nahoru |
|
 |
Maziarit
|
Zaslal: út listopad 08, 2016 10:19 pm Předmět: Re: chytrá mikrovlnka |
|
|
Arnold1976 napsal: | Já teda nesmažím na vodě... máme doma chytrou mikrovlnku s funkcí crisp (kombinace mikrovln a pečení) a kuřecí řízky mám šťavnaté za 7min ;) paráda :) |
Nechci zakládat nové vlákno, tak se tu při*eru..
Mame doma troubu, značka median stala asi 3000 kč, ale jsem zmatený, o funkci Crisp se tam nepíše, dohledal jsem že Crisp je patentovana věc u Whirpoolek..
No každopadně v té mikrovlnce mám ten Crisp talíř
Ale nevím jaký režim nastavit aby napodobil co nejvíc ten systém crisp.
200C vzduch + mikrovlny ?
grill zespodu a z vrchu + mikrovlny ?
Neví někdo ?
|
|
nahoru |
|
 |
zuza48
|
Zaslal: pá srpen 02, 2019 8:17 am Předmět: |
|
|
o té funkci Crisp jsem ještě neslyšela asi musím prozkoumat naši troubu ... každopádně to maso na vodě  u nás doma téměř celé léto .. manžel drží sacharidové vlny vždy před dovolenou a na 2x se mi vařit nechce takže to musím jíst i já ale dá se to
|
|
nahoru |
|
 |
Lucie_Rouskova8
|
Zaslal: ne listopad 29, 2020 7:53 am Předmět: Kuřecí |
|
|
Zkus to a uvidíš. Někomu to chutná a někomu ne :-)
|
|
nahoru |
|
 |
BDavid
|
|
nahoru |
|
 |
|
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|