Náhla strata sily

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Náhla strata sily  Úvodní stránka -> Ostatní -> Náhla strata sily
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
whoo

PříspěvekZaslal: čt duben 20, 2023 10:40 pm    Předmět: Náhla strata sily Odpovědět s citátem

Ahojte, idem si po vaše skúsenosti/názory.

Mám nasledujúci problém, ktorý už riešim u fyzioterapeuta, ale zatiaľ nemám presnú diagnózu ani od neho, tak pátram.

Mal som trojmesačný tréningový plán po ktorom som si dal týždeň pauzu na regeneráciu, všetko bolo super a cítil som sa výborne. Po návrate do fitka som zistil, že v pravej paži mám asi len 30-40% sily. Teda len pri tlakových partiách (prsia, ramená, triceps), biceps bez problémov a pri chrbáte mám rovnaký problém len pri zhyboch a pritahoch hornej kladky, ostatné tahove cviky sú bez problémov.
Nič ma nebolí, nemám modriny ani nemám nič opuchnuté takže zranenie asi vylučujem. Pri cvičení mám v tej paži pocit veľkej únavy, prirovnal by som to k pocitu ako po vyčerpávajúcom tréningu do zlyhania, len s tým rozdielom, že ja mám ten pocit už pri prvej sérii 🙁

Otázka je či už niekto mal ten istý problém, ako to riešil a ako dlho sa dával dokopy. Ja už som takto tri týždne na tom a zatiaľ sa to nezlepší ani po fyzioterapii, elektroliečbe a rôznym cvičeniam.

Diky za odpovede.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Turakam

PříspěvekZaslal: pá duben 21, 2023 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fúha, Honzovi Kavalírovi tak začínalo ALS. Daj pár tréningov, daj tomu pár týždňov a ak to pretrvá, choď k lekárovi i neurológovi. Hádam to nič nebude.
decarabas

PříspěvekZaslal: pá duben 21, 2023 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To presne napadlo aj mne.
Pokiaľ sa to nezlepší, neurológ by nemusel byť na škodu.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
whoo

PříspěvekZaslal: pá duben 21, 2023 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Fúha, Honzovi Kavalírovi tak začínalo ALS. Daj pár tréningov, daj tomu pár týždňov a ak to pretrvá, choď k lekárovi i neurológovi. Hádam to nič nebude.

Tak to dúfam, že nie... Ale ak sa to nezlepší mám už v pláne navštíviť neurológa.
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po duben 24, 2023 9:17 am    Předmět: Re: Náhla strata sily Odpovědět s citátem

Řešil jsem dvakrát něco lehce podobného. Není to stejné, ale třeba ti to aspoň malinko pomůže.
1) kdysi mi kluk na tréninku páčil ruku a odnesl to prsní sval. pak mi ruka fungovala asi na 60-70% procent a nechtělo se jí zvedat. Nicméně skoro nebolela. Dal jsem si pauzu asi 3 měsíce a cvičil jiné věci a pak to bylo ok a komplet se to zahojilo
2) Asi 2 roky zpět mě to seklo v lopatce a výsledek z toho je ten, že pravá ruka/triceps/koza (přesně nevím co) nezvedá úplně jako kdysi. Je to cca na 90-95%. Ale po tom záseku jsem byl tak na 50% síly, tzn. s 90-95% už zvládám žít a vlastně to ani nepoznám. Nicméně tohle dost bolelo...Tzn. to že to tvoje nebolí je zvláštní, ale tak 80% těhle srand začíná někde v zádech. Snad to s fyzioterapeutem najdete. Napiš pak jak jsi dopadl...
whoo

PříspěvekZaslal: so květen 06, 2023 9:18 pm    Předmět: Re: Náhla strata sily Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
Řešil jsem dvakrát něco lehce podobného. Není to stejné, ale třeba ti to aspoň malinko pomůže.
1) kdysi mi kluk na tréninku páčil ruku a odnesl to prsní sval. pak mi ruka fungovala asi na 60-70% procent a nechtělo se jí zvedat. Nicméně skoro nebolela. Dal jsem si pauzu asi 3 měsíce a cvičil jiné věci a pak to bylo ok a komplet se to zahojilo
2) Asi 2 roky zpět mě to seklo v lopatce a výsledek z toho je ten, že pravá ruka/triceps/koza (přesně nevím co) nezvedá úplně jako kdysi. Je to cca na 90-95%. Ale po tom záseku jsem byl tak na 50% síly, tzn. s 90-95% už zvládám žít a vlastně to ani nepoznám. Nicméně tohle dost bolelo...Tzn. to že to tvoje nebolí je zvláštní, ale tak 80% těhle srand začíná někde v zádech. Snad to s fyzioterapeutem najdete. Napiš pak jak jsi dopadl...

Podľa toho ako sa mi to vyvíja by som to prirovnal k tvojej prvej možnosti.
Po tom ako som tu písal som si dal ešte týždeň pauzu a následne znížil váhy tak aby som s tou rukou spravil stanovený počet opakovaní v pláne. Pred týždňom sa to z ničoho nič začalo zlepšovať, ale len pomaly tak som si nebol istý. Tento týždeň to už bolo zas o veľký kus lepšie, a to až tak, že som momentálne na cca 80-85% pôvodnej sily.
Čo mi pomohlo netuším, možno tá ďalšia pauza a zníženie váh alebo suplementy ktoré mi odporučila fyzioterapeutka (magnezko, B komplex, déčko,...) alebo len obyčajná regenerácia a čas 🤷 v každom prípade sa z toho teším.
whoo

PříspěvekZaslal: so květen 06, 2023 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A čo to vlastne bolo neviem stále, občas ma pichá pod kľúčnou kosťou a pri úpone horného trapezu na lebke/krku. Tak predpokladám, že to bolo niečo s tým trapézom...
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: út květen 09, 2023 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je super, že se to takhle zlepšilo. Podle mě ta pauza prostě udělala své .o)Jinak mně také tenkrát dělali rentgen a ještě mi to kontrolovala něčím (15 let zpět, už nevím .o) a nic prakticky nemohli najít, ale pauza to zahojila...

Rychle na stránku:

Přejdi na: