|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: čt říjen 04, 2018 1:37 pm Předmět: |
|
|
mmks napsal: | ...vrchol byl, když jsem přišel a zjistil, že tenisky co si tam nechávám s dalšíma na přezutí si prostě půjčil nějaký cucák a v podstatě se ani neomluvil, když mi je propocené hodil k nohám.
Takže se tam prostě už ani netěším a spíš se dokopávám a doufám, že tam zrovna bude prázdno. |
To je teda asi dobrej oddíl, když si někdo půjčuje cizí boty smradlavé... jak to vůbec může někoho napadnout :)
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
OukyDouky
|
Zaslal: út říjen 23, 2018 9:45 am Předmět: |
|
|
Ahoj, řed časem jsem dostal dárkem u Ronnieho zakloupené olympijské kotouče, viz odkaz https://obchod.ronnie.cz/o-170-olympijske-kotouce-50-mm.html?o=287
(Už nejsou v prodeji)
7Kompletně jsem z nich poztrácel ty kovové středy a nandavat bez nich kotouče na tyč je brutální oser (guma fakt brzí) a hůř se to točí u vzpěračských cviků. Nemáte někdo zkušenost s jejich náhradou? Měla by to být akorát nějaká nařezaná trubka. Výrobce jsem nenašel. Díky.
|
|
nahoru |
|
 |
mmks
|
Zaslal: ne říjen 29, 2023 8:26 am Předmět: |
|
|
dobrý den, dělám si "posilovnu" v bývalé dílně (spíš jsem tam byl vyhozen). Je to zděná budova cca 5x5, ale nemá strop, ale jde rovnou do šikmé plechové střechy, která ale v nejvyšším místě začíná až ve výšce cca 4m. Strop tam v minulosti byl, teď mám na traverzách jen položené OSB desky, ale ne po celé ploše, protože je tam uložený bordel, jak rakev na lyže apod. Takže nemůžu strop celý dodělat, protože tam potřebuju přístup.
Po dlouhém úvodu k otázce. Čím vytápět. Vím, že se tady v minulosti řešili infra panely. Ty se jeví, jako ideální, zapnout jen na dobu cvičení, nemusí se zahřívat vzduch, ale funguje to v praxi?
Ve skutečnosti cvičím na malém prostoru, takže není potřeba vyhřívat celou plochou.
Samozřejmě by bylo možné izolovat střechu, nebo nějak přeskládat a vymyslet strop, ale to se prostě finančně nevyplatí. Je to spíš taková nouzovka, většinou cvičím v komerčních a toto je spíš, když mi to nevyjde apod.
Když už jsem oživil staré téma, tak zkusím ještě jeden dotaz. Podlaha tam není rovná. Dřív to byl chlív, tak vyspádované ke středu. Problém je, že někde je to pár cm, jinde pár mm.. Takže stěrkou to nejde a byla by to pálka a zbytečný luxus, protože nahoře mám tatami rohože, a samotný beton má strach, že při nízké tloušťce se bude lámat.
Dík.
|
|
nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne říjen 29, 2023 9:55 am Předmět: |
|
|
Zacal bych tim, ze bych dodelal strop a udelal do nej dvere
(Pak no snizit SDK a mezi to vatu)
Co se tyce podlahy: zvednout- zalit betonem a srovnat, pak treba sterka
A jako posledni topení: mala kamna na dřevo: za hoeinu ti to vyhrejou jako nic, staci si trosku dopredu zatopit, a nez vypijes kafe, muzes cvitit _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: po říjen 30, 2023 8:07 am Předmět: |
|
|
Tvůj vytápěný prostor má přibližně 125m3 (5x5x5m), hustota vzduchu při teplotách nad nulou je přibližně 1,25kg/m3, tepelná kapacita vzduchu je 1kJ/kg. Uvažuj že vytápíš z 0°C na 20°C, takže 20°C rozdíl.
125x1,25x1x20=3125kJ energie potřebné k změně teploty
1kW=3600kJ takže 3125x1/3600=0,87kWh
1kWh elektriky stojí asi 6kč, takže 6x0,87=5,2kč
Pokud cvičíš každý druhý den, je to 180 tréninků x 5,2kč = 940kč.. Je na tobě, jestli se ti stavební úpravy vyplatí, protože místnost musíš i tak temperovat. Jediné co bude nižší, je ztráta, kterou jsem já ve výpočtu úplně zanedbal a výpočet tak odráží nejlepší možnou (nedosažitelnou) variantu. I kdyby si ho ale dal krát 2 nebo 3, pořád se stavební úpravy nevyplatí, protože vytápět budeš na 2 hodiny denně a té energie na změnu teploty bude potřeba pořád stejně. Maximálně bych utěsnil všechny škvíry a mezery, aby nedocházelo přímo k úniku ohřátého vzduchu. Infrapanel bych ignoroval, ohřál rychle vzduch přímotopem s větrákem, smířil se se ztrátou a dal bych si čepici a mikinu, ať mi stačí topit třeba na 10°C.
|
|
nahoru |
|
 |
mmks
|
Zaslal: ne listopad 26, 2023 9:47 am Předmět: |
|
|
děkuji za skvělou odpověď a omlouvám se za pozdní reakci.
Vzhledem k tomu, že většinu času cvičím jinde a toto je spíš nouzovka, tak těch dnů, kdy je potřeba to vytopit bude ještě míň.
|
|
nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|