Přerušovaný půst - nepravidelná doba tréninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přerušovaný půst - nepravidelná doba tréninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Přerušovaný půst - nepravidelná doba tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mmks

PříspěvekZaslal: so říjen 07, 2023 3:18 pm    Předmět: Přerušovaný půst - nepravidelná doba tréninku Odpovědět s citátem

Cca měsíc zkouším. Nebyl to problém, protože jsem měl více méně stejný režim, stačilo se nenasnídat a pak stejně nebyl čas do oběda.
Jenže teď mi občas vychází okno na cvičení dopoledne, zrovna v době před obědem, tzn. když už jde hlad cítit. No a mám pocit, že na cvičení to jde cítit taky. Možná je to jen pocit, ale prostě se cítím slabý (víc než obvykle :-) ).
Je to jen pocit, nebo cvičit v tuto dobu není produktivní a teda spíš zbytečné? Po cvičení už si dám oběd, nebo protein.
Dík.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Turakam

PříspěvekZaslal: so říjen 07, 2023 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobne idem tiež 6. týždeň, som až prekvapený z výsledkov, ale idem čistú stravu celkovo, zatiaľ -6,1kg väčsinou 19h bez a 2,5 jedla v okne, idem vždy cvičit až po po 1,5 jedle, teda okolo 15.45. Raz som bol nalačno, stačilo.
ChickenEater

PříspěvekZaslal: po říjen 09, 2023 8:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Muzes to zkusit jako ja, lehci snidani si dam v 10:00 (tvaroh, orechy, ovoce nebo sunkovy toasty), trening v 11:00. Posledni jidlo v 18:00.
Pri vynechani snidane jsem mel obcas pokles sily (v zavislosti na jidle z predchoziho dne)
riker

PříspěvekZaslal: po říjen 09, 2023 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle je hodne otazka zvyku. Kdyz to tak budes chvili delat tak si proste zvyknes

A kdyby se ti nedarilo na to zvyknout tak se proste pred treningem najez a potom ty kalorie uber jinde. Prerusovany pust funguje proto, ze pri nem omezis kalorie. Kdyz je omezis tak budes hubnout i kdyz si das jidlo mimo okno
Cratach

PříspěvekZaslal: po říjen 09, 2023 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ber to tak, že IF je princip, ne dogma :) někomu bude sedět 20-4, někomu 16-8, někomu 14-10...

Nepodceňoval bych pocity. Při tréninku dopo nalačno se necejtíš OK? Asi to nebude OK. Do určitý míry se na to zvyknout dá, ale otázka je, za jakou cenu. Fungoval jsem před 10 lety nějakou dobu na WD a u tréninku dopo jsem si to volně upravil podle pocitu (což v podstatě Ori nevylučuje) a před a těsně po jsem dával sachry s proteinem a pak třeba dvě vejce s nějakou zeleninou. A klasickej overeating až večer po 18h. Sádlo v pase ubejvalo, síla dolu nešla. Před 5 lety jsem přes léto zkoušel (co se jídla týče) striktní variantu - trénink dopo a/nebo na kole do práce a zpátky, lámání hladu přes koleno, žádný sachry, max. fakt jen hrst ořechů nebo pár kousků ovoce. Výsledek? Nic, ani 1 cm v pase dolu. Hlad (a tim nemyslim rozlítanej krevní cukr, ale fakt prázdnej žaludek) má prostě i prozaickej smysl, že v něm nemáme dalších x hodin pokračovat :)
mmks

PříspěvekZaslal: ne říjen 15, 2023 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dík všem. Šlo mi o to, jestli má vůbec posilování bez jídla předem smysl (snad to píšu trochu srozumitelně), než o dietu samotnou. Třeba běhat jsem zvyklý dopoledne bez jídla, ale tam mi to dává smysl, běhám spíš kvůli nějakému zvyku, udržování vytrvalosti a udržování hmotnosti, takže tam pálení zbytku cukru v krvi je přínosné.
Jinak jako dieta mě to moc nechytlo, něco málo jde dolů, ale když jsem se snažil omezovat cukry, ale jedl pravidelně, tak mi to zabíralo víc a cítil jsem se líp (ale asi to bude mít souvislost, že to bylo před snad 10 lety :-D ).
Do konce měsíce to dojedu tak nějak striktně a pak si to zkusím uzpůsobit
mila_msc

PříspěvekZaslal: st listopad 15, 2023 6:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem rád, že jsem našel toto vlákno
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st listopad 15, 2023 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ako to môže fungovať? Veď aj keby som nežral 20hodin a za 4 hodiny sa prežral do kalorického prebytku, tak chudnúť nebudem. Ja idem teraz 11 týždňov len štýlom kalorického deficitu klasicky a výrazne som obmedzil junk. Sila samozrejme padla, ale to v diéte nikdy neriesim a už mám dole skoro 15kg.
Turakam

PříspěvekZaslal: st listopad 15, 2023 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Parádne ti všetko vytrávi, pouvoľňujú sa črevá značne, odfúkne ťa, to ani v deficite na 3-4 hodinách medzi jedlami nedáš, samozrejme, výsledok si aj inak urobil krásny.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st listopad 15, 2023 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ďakujem. Ide však defacto iba o tú kopu loja, čo som nabral keď som sa cez koronu flakal a po večeroch pizza etc. Rozhodol som sa to dôkladnejšie zosekať, čiže ešte minimálne ďalších 15 postupne pôjde dole. Ale hlavne zo začiatku to bol brutálny diskomfort, návaly tepla od hladu atď a to som bol permanentne na 3100-3200cal, čo nie je zas tak málo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Přerušovaný půst - nepravidelná doba tréninku
Rychle na stránku:

Přejdi na: