Jídlo po večerním cvičení

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídlo po večerním cvičení  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídlo po večerním cvičení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jiri_221

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2024 1:18 pm    Předmět: Jídlo po večerním cvičení Odpovědět s citátem

Chci se zeptat na stravu po večerním cvičení.

Standardně když jdu cvičit např. v 11h dopoledne -> po tréninku doplním energii - sacharidový nápoj/borůvky/banán/jahody. Následně cca ve 13h dávám kuře+zeleninu+rýži.

Zajímalo by mě jak upravit stravu když jdu cvičit večer např. od 20:30 do 21:30h. Spát jdu pak následně cca ve 23hod. Otázky:
Je potřeba po večerním tréninku doplňovat sacharidy?
Je potřeba ještě večer dávat jídlo (kuře+rýže)? Pokud ano, v kolik hodin?
Nebo dát už jenom protejnový nápoj?

Díky moc za rady a fitku zdar
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dave1913

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2024 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.
Pokud není tvůj cíl vyrýsovat nebo hodně shodit, určitě bych šel do jídla vč. sacharidů.
Já to tak dělám, cvičím do 19h, ve 20:30 si dám plnohodnotné jídlo a v 21:30h jdu někdy spát.
jiri_221

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2024 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
Ahoj.
Pokud není tvůj cíl vyrýsovat nebo hodně shodit, určitě bych šel do jídla vč. sacharidů.
Já to tak dělám, cvičím do 19h, ve 20:30 si dám plnohodnotné jídlo a v 21:30h jdu někdy spát.

Děkuji za odpověď. Svalovou hmotu udržuju, teďka nepotřebuji budovat ani moc shazovat, jediné co se snažím ještě trochu víc vyrýsovat břicho.
decarabas

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2024 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jiri_221 napsal:
Dave1913 napsal:
Ahoj.

teďka nepotřebuji moc shazovat - se snažím víc vyrýsovat břicho.

Toto si celkom odporuje

Samozrejme je lepšie sa po tréningu večer najesť a dodať telu, čo potrebuje. Záleží na cieľoch. Vieš sa aj večer nažrať ako kráľ a stále chudnúť, akurát po celý zvyšok dňa toho asi moc nepoješ.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2024 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já třeba cvičím často mezi cca 21-22 a nejsou výjimkou ani tréninky po 22.00. Nevyhovuje mi to, ale zvykl jsem si. Většinou dávám po tréninku jenom protein do mléka. Když zvládám a jdu spát déle, hecnu se ještě na tvaroh. Ale u mě je spíš problém, že se mi jíst nechce a žaludek taky nechce, ale v ideálním světě, pokud s tím tvoje tělo nemá problém, bych třeba nějaké maso a trochu rýže klidně dal i půl hod. před spaním, ale uvidíš...
Jinak pokud mám třeba hlad a jdu cvičit pozdě (dlouho jsme třeba uspávali děti a nevyšlo to vůbec časově) tak si dám protein před tréninkem a za cca 20 min po tréninku to plnohodnotné jídlo...

Rychle na stránku:

Přejdi na: